Tips på nytt äventyr?

Av Sarar22
30 okt. 2019 09:29
Visningar: 124
Hej! Är det någon som kan tipsa om något man kan göra men samtidigt inte slösa så mycket pengar? Typ jobba någonstans utomlands för pengar eller gratis boende tex. Vill verkligen göra något nytt med mitt liv. Ska du själv kanske iväg på en resa snart? Är öppen för det mesta men vill som sagt inte spendera allt för mycket av mina sparpengar :)

Mvh Sara
30 okt. 2019 17:18
Du kan ganska lätt skaffa working holiday-visum för Australien eller Kanada.

Eller köp en billig flygbiljett och åk ner till Balkan. T.ex Bosnien är otroligt vackert och ger dessutom god i insikt 90-talets största europeiska tragedi.
30 okt. 2019 20:24
För det första. Vad vill du få ut av resan? Äventyr, upplevelser.. eller kanske ngt annat?
Att arbeta som volontär, då finns det säkert mycket att välja bland. Betala resan och få uppehället på köpet.....
Av Sarar22
7 nov. 2019 09:53
Hej och tack för era svar! Är definitivt ute efter något typ av äventyr, ingen typisk turist-resa. Jag vet inte riktigt vad jag vill göra men varit inne på volontärarbete i Afrika eller WH i typ Australien eller Nya Zeeland. Varit i båda länderna tidigare och älskade båda två! :) har dock lite svårt att bestämma mig för om jag ska vara borta en kortare eller längre period, vill helst inte lämna Sverige allt för länge eftersom jag har en sambo här...

Mvh Sara
Av Bjork87
11 nov. 2019 13:40
Hej Sara,

Sättet jag sparar pengar på när jag reser är vid att köpa billig utrustning. När man reser på äventyr behöver man ofta utrustning. Första gången jag skulle resa var naiv och köpta första och bästa utrustning men jag har i efterhand hittat denna hemsida som säljer mycket av den utrustning jag skulle ville rekommendera om andra skulle på en äventyr resa (https://backpackerlife.se) – till väsentliga lägre priser! T.ex. skulle jag alltid ha med mig en lakanspåse till de mindre hygieniska ställen du kan komma till att bo, om du till exempel tar på ryggsäckresa. Till slut, om du inte ska så långt är det också billigare... I bland är det nog att ”resa” ut i naturen ;)
Lycka till med äventyret!

Mvh. Björk