Tips på kryssningsfartyg Karibien jul/nyår 2021?

4 jan. 2021 16:31
Visningar: 112
Nu är familjen sugna på att kryssa igen😊 Har tidigare åkt med MSC i Medelhavet & Karibien men nästa gång funderar vi på att testa något annat rederi. Någon som kan föreslå något bra & prisvärt rederi samt rutt med avresehamn Miami alt. Ft. Lauderdale, 1 vecka? Gärna i samma prisklass som MSC...
5 jan. 2021 10:15
Vi har kryssat mycket med många rederier, men på senare år helt övergått till att bara resa med Oceania. Lite dyrare, men en enorm skillnad kvalitetsmässigt mot andra och alltid bra erbjudanden och bonusar. Dock är det inget företag som är särskilt specialiserat på barnaktiviteter, så det beror väl på hur gamla barnen är tycker jag.

För bäst rekommendationer vore det bra att veta vad ni värdesätter mer och mindre under resan.
5 jan. 2021 10:30 (redigerad)
Verkar som Oceania inte har några 7-dagarskryssningar? Vi är 2 vuxna & 2 ’vuxna’ ungdomar (18+20) så vi behöver inga barnaktiviteter! Istället föredrar vi lata dagar på båten med bra shower på kvällarna och sedan äventyrliga utflykter iland 🤗
7 jan. 2021 08:45
Jag har åkt med Carnival från Miami och var riktigt nöjd. Vi tog rutten Cozumel-Belize City-Roatan-Cayman Islands, vilket var en trevlig mix av ställen som inte kändes alldeles för lika varandra.
11 jan. 2021 00:31
Har också åkt Carnival och var mycket nöjd och de hör till de billigaste. Frågan är vad som finns kvar bland rederier och båtar om ett år utan Europeiska gäster, men kryssningar har ju en stark tradition blland Amerikaner, så de kanske överlever? Östra karibien är trevligast.
11 jan. 2021 09:38
Citerat från _magnus_:
Verkar som Oceania inte har några 7-dagarskryssningar? Vi är 2 vuxna & 2 ’vuxna’ ungdomar (18+20) så vi behöver inga barnaktiviteter! Istället föredrar vi lata dagar på båten med bra shower på kvällarna och sedan äventyrliga utflykter iland 🤗
Det finns 7-dagars kryssningar med Oceania, gjorde en själv i Feb-20. Miami-Mexico-Belize-Honuduras-Mexico-Miami, och 2 dagar på båten. Oceania är väldigt överlägsna vad gäller både mat och service, när jag inte än hade testat så var jag också nöjd med Princess, trots att det inte går att jämföra med Oceania. Carnival som nämns i tråden kryssade vi med en del i början, helt ok med tanke på priset, även om publiken också blir en annan, och det kunde vara ganska stökigt med alla festande ungdomar.

Gillar man att snorkla är västra Karibien överlägset östra.
Av Ns7146
11 jan. 2021 16:14
Hej, har precis bokat om vår kryssning med MSC i mars från Miami, till en kryssning från Pointe-a-pitre med avgång 26 dec, 7 nätter över nyår. Hade tänkt åka före jul så det blir ett par dagar på ön. Bästa med den kryssningen är att det inte är någon dag till havs - ny ö varje dag :-). Men visst får man betala ett par tusen extra just för att det är nyår.... Lycka till!
11 jan. 2021 22:29
Personligen älskar jag dagarna till havs, särskilt med Oceania, så jag försöker alltid boka de kryssningar som har lite tid ombord också. Kan dock tänka mig att idag skulle jag kanske inte känna likadant gällande det om jag kryssade med MSC eller RC.
16 jan. 2021 15:58
Vi har gjort två jul/nyårskryssningar i västra och östra Karibien. Den första med Royal Caribbean Harmony of the Seas från Fort Lauderdale och sen Msc Seaside från Miami. Båda var trevliga, dock är Royal Caribbean bättre på mat, service och aktiviter. MSC cruise är såklart billigare men vi var även nöjda med dem utifrån det pris vi betalade. Nästa år ska vi pröva södra Karibien med 8 dagars-kryssning med Carnival Horizon i februari om det då går att kryssa igen. Carnival är som vi förstått billigare och lite enklare klass men det är vi införstådda med och vi valde denna kryssning då vi ville åka denna rutt. Vår familj tycker kryssning är ett väldigt trevligt sätt att resa!