Tips på hur vi tar oss från Hua hin till Thung wua len beach, Chumpon?

14 okt. 2017 10:54
Visningar: 296
Hej!
Vi åker till Thailand över nyår och kommer då besöka fastlandet på östkusten. Vi ska ta oss från Hua hin till Thung wua len beach nära Chumpon och jag undrar om buss är ett bra alternativ? Är det någon som gjort denna trip innan och kan ge mig några restips? Helst skulle jag vilja åka med ett stadsägt bussföretag då jag läst om resor med privata företag där det blivit problematiskt. Tips, råd och erfarenheter tas gärna emot! /Karin
Av Erik777
16 okt. 2017 15:27
Jag har gjort resan, fast från andra hållet.
Åk tåg till Chumpon! Kanske inte alltid snabbare, men säkrare. Och man alla nackdelar med oseriösa bussbolag som överbokar eller har konstiga stopp.

Från Chumpons järnvägstation tar ni en taxi. Priset står inne i taxin. Det finns även en bra songthaew service mellan Chumpon och Thung wua len. Men inte värt att leta upp den första dagen. När vi åkte från Thungwualen åkte vi dock Songthaew istället för taxi :)
Av Atjima
16 okt. 2017 20:12
Jag åkte buss från Hua hin till chumpon för att sen ta mig ut till Koh Tao. Vi köpte biljett av en "resebyrå" på gatan och Lomprayah heter buss plus båtbolaget vi åkte med. Det går säkert att få åka med dem fast ni bara ska till Chumpon. Sköna bussar.
17 okt. 2017 21:54 (redigerad)
Tack så mycket för tips Erik777 och Atjima! Jag har åkt tåg längst östkusten för många år sedan, också från söder och norrut - det var en trevlig resa! Jag ska kolla upp både tågbiljetter och Lomprayah och se vad som kan passa oss bäst! :)
Av Atjima
26 okt. 2023 07:53 (redigerad)
Vet att detta är en gammal tråd, men blev lite nyfiken på thuang wua len beach utanför chumpon ni skrev om.
Ngn som vill skriva lite hur det är där?
Aktiviteter restauranger transporter
Kan 3 dagar funka vara där? Någon slags marknad på stranden ngn gång? Såg ngt på Instagram