Tips på hotell, upplägg m.m. när man reser med barn till Florida

7 nov. 2012 23:39
Visningar: 1601
Vi är en familj på 2 vuxna och 2 barn (6 och 1 år) som reser till Florida i januari. 4 veckor totalt som vi tänker ska delas upp mellan Orlando (nöjesparker, Cape Canaveral m.m.) och Miami (sol och bad).
Jag tycker man blir alldeles vimmelkantig när man letar hotell, vilka nöjesparker som är värda besöket, ska man bo på hotell inne på ngn av nöjesparkernas områden för att spara pengar (?) på inträde? Vilka parker ska man välja? Bra lägenhetshotell inom rimligt avstånd till allt? Är det kanske bättre så att man har självhushåll om man vill?
Miami-vad och var?
Hjääälp! :-)
8 nov. 2012 00:08
Alla nöjesparkerna är värda att besökas, beror på vad ni är ute efter.

Tror inte ni tjänar på att bo på parkernas hotell men det kan ni ju själv jämföra, man kan bo väldigt billigt i Orlandoområdet. Vill ni ha självhushållning kan ju en villa eller lägenhet vara ett alternativ.

Strunta i att bo i Miami,det är Miami Beach som gäller (men besök självklart Miami också). Vill ni ha självhushållning där så kan ett lägenhetshotell vara lämpligt, vi hittade själv ett med perfekt läge och med bra recensioner, Crest Hotel Suites. Bor man på en mindre "bakgata" så kommer man på behörigt avstånd från partyhotellen vilket kan vara skönt med små barn men man har ändå nära till stranden och allt annat, välj dock inte något hotell mycket längre norrut än detta.
Av Elof16
8 nov. 2012 14:31
Har ni kollat homeaway.com eller vacationrentals.com? Vi använder dom under våra resor till USA/Florida. Mycket "condos" till bättre priser, man hyr oftast direkt av en privatperson.

Parker att rekommendera är Busch Gardens i Tampa, 1-2 h med bil från Orlando. Helt klart bäst enligt vårat tycke och smak (var där i mars med en 1,5 & en 5 åring), man kan köpa förmånliga kombibiljetter online till BG och Seaworld i Orlando då dom har samma ägare. SW är också bra för mindre barn.

Magic Kingdom blev vi inte imponerade av, kändes gammalt. Dock häftigt att ha sett men vi åker inte dit igen.

Sol och Bad --> Västra sidan!! Okey i januari så är det varmare nere vid Miami Beach men stränderna på den västra sidan är, enligt min uppfattning, mycket bättre för små barn. Några av de bästa stränderna vi varit på i hela världen ligger längst med Gulfkusten! Vi åker dit igen i mars 2013,

Kör så det ryker! Det kommer bli fantastiskt!

//Elof

Nedanstående är en snabb recension av vår resa i mars 2012, kanske kan ge nåt inspel:

Dag 1 ankomst MIA, bodde en natt på Sheraton MIA.
TIPS be om att bli uppgraderad till "Club Level", kostar 22 USD. Man får då tillgång till ett "Club Level" rum med frukost/frukt/dryck etc. Man fick ta med juice/läsk/vatten - perfekt som första proviant inför hel dags bilfärd

Dag 2 Hämtade bilen,. gångavstånd till alla uthyrningsfirmor från Sheraton MIA. Körde till Treasure Island via Alligator Alley, det låg verkligen alligatorer längs vägen... coolt!

TIPS, om du har en iphone (förmodligen även android) så ladda ner GPS:n Navigon Eastern US till telefonen, kostar 220 sek och funkar klockrent (ingen datatrafik).

Dag 3-9, Treasure Island (http://www.homeaway.com/vacation-rental/p368806), perfekt lgh boende ett kvarter från stranden.

Busch Gardens: 5 plus, fantastiskt!
NHL match i Tampa: 5 plus fantastiskt!
Friterad kyckling och pastasallader från Publix, att förtäras på beachen: 5 plus fantastiskt!

TI:s strand och de runt omkring var 5 plus de med.

Helt enkelt fantastisk tillvaro för en småbarnsfamilj.

Outleten på Ellington var ypperlig.

Dag 10-12 Orlando
Seaworld: Bra, men inte i närheten av Busch Gardens (tyckte vi), åt på Sharks underwater grill, det var coolt.
Magic Kingdom: Kul att ha varit där, aldrig mer....
Hotellet Hilton Grand Vacations Suites on International Drive var mycket bra!

Dag 12-16 Ft lauderdale,
Hotellet The Pillars var fantastiskt men dyrt!
Vi gillade den västra sidan mer, vi gifte oss på Miami North Beach och det var såklart ashäftigt men västra sidan är läckrare!
8 nov. 2012 14:47
Ja det där med vilken strand som är finast kan man diskutera i oändlighet och det finns inget enhetligt svar på det, beror ju helt på vad man värdesätter. Personligen ser jag även till det som finns förutom stranden och tycker att Ostkusten är överlägsen i det mesta men som sagt det viktigaste är att välja i detalj var man bor då det kan bli lika fel på båda kusterna.

Välj bara inte västkusten i Januari om ni vill bada och inte gillar temperaturer under 18 grader i vattnet! Sydligaste Ostkusten är det enda ställe som har behagliga vattentemperaturer då.