Tips på grekisk ö?

11 feb. 2010 14:01
Visningar: 6227
Ska tillsammans med tjejen förmodligen åka en vecka till Grekland i sommar och undrar lite kring tips om lite mer romantiska, genuina grekiska öar. Lite resturanger, nån bar, vacker natur o stränder är vad vi uppskattar.

Kom gärna med tips.
Av Energi
11 feb. 2010 14:22
Ön Lesbos/Mytilini och byn Molivos kan jag varm rekomendera. Mysiga gränder och restaurangerna som ligger högt upp över havet. Vet inte om jag sett något vackrare än när solen gick ner över Medelhavet och man satt med en god middag och ett glas vin och tittade på.
Dom vill gärna ha turister där men gör ingenting för att dom skall komma. Med andra ord inga discon, menyer på svenska osv.
Det enda som kan få minus är stranden, men vi hade tur som bodde lite avsides från byn och hittade en strand utan restaurang där det endast var vi och några Grekiska familjer.
Av Katitzi
11 feb. 2010 16:36
Det låter bra det du skriver om Molivos Energi, eftersom vi ska dit i sommar!

Några andra öar som är ganska genuina är Thassos och Karpathos. Visst finns det turister, men lika mycket greker!
Lycka till! Katitzi
11 feb. 2010 17:21
Mitt tips är Skopelos. Där har du vacker natur, underbara stränder och Skopelos stad är jättemysig.
Det är inte svårt att förstå att filmen Mamma Mia spelades in där.
Romantik - jodå, på Cape Amarantos midsommaraftons kväll i solnedgång gick min sambo ner på knä och friade så nog är det romantik i luften på den ön.

Jag skulle kunna ge dig fler tips för det finns så många fina öar i Grekland. Kika gärna in på min sida och se mina resealbum.

Lycka till!
Av Katitzi
11 feb. 2010 19:35
Hej Stellanhbg! Vi Åker till Lesvos i två veckor den 1 juli med Apollo från Stockholm! Det blir en ny ö för oss, så det blir spännande! På www.kalimera.nu kan du läsa mer om den ön och alla andra! / Katitzi
12 feb. 2010 12:46
Du kan åka till Leros fr o m i sommar med Apollo. Dom flyger från Köpenhamn och Stockholm. Leros är en genuin liten ö norr om Kos i Dodekaneserna som är min absoluta favorit. Ca 8.500 invånare på vintern, lite fler på sommaren när fastlandsgrekerna kommer till sina sommarhus. Relativt liten mängd turister. En del danskar eftersom Skibby Rejser varit aktiv här i 25+ år. Lite tyskar, italienare, engelsmän. Dom flesta kommer via båtluff, eller egen segelbåt. Lite charter. Ving är dom enda som tidigare kört hit, dom slutade 2005. Kolla in min sida, resealbumen (2 st om Leros, filmer mm). Lycka till med planeringen!
Av Katitzi
12 feb. 2010 19:42
Det spelar ingen roll. Jämför på nätet och ta det som blir billigast och enklast! Hittar ni billiga flygbiletter ,kan det löna sig. Annars är det oftast hugget som stucket!

Katitzi
13 feb. 2010 16:42
Citerat från stellanhbg:
Ska tillsammans med tjejen förmodligen åka en vecka till Grekland i sommar och undrar lite kring tips om lite mer romantiska, genuina grekiska öar. Lite resturanger, nån bar, vacker natur o stränder är vad vi uppskattar.

Kom gärna med tips.
Tog en restresa till ön Thassos i höstas. Bodde på en liten ort som hette Pathos. Baden var fantastiska, kristallklart vatten, fin sandbotten och inte så himla långgrunt. Dock har jag lärt mig att det där med bad kan skifta mycket från gång till gång beroende på strömmar, vindar etc.
Pathos är en pytteliten ort men det finns gott om restauranger, barer och affärer. Vid hamnpromenaden ligger de tätt. Priserna var betydligt lägre än på andra grekiska öar jag varit på. Hotellet var litet men mysigt, hade en jättefräsch lägenhet med stort sovrum och stort kök/vardagsrum. Liten altan mot bar och den lilla poolen. Enda nackdelen var transporten. Först landar man på fastlandet och bussas ner till färjeterminalen. Sen åker man båt ca 40 minuter och lägger till vid Thassos stad där det också finns hotell. Men jag som skulle till Pathos på sydvästsidan fick sen åka buss minst en timma till. Lite tradigt.
13 feb. 2010 18:49
Jag har också varit på Lesvos, men bodde då i Agios Isidoros på Pebbles Beach. Ett trevligt familjehotell där ena sonhustrun är norska. Hotellet ligger på stranden och det är jätte trevligt. Familjen pratar bra engelska, då de har släktingar i New York. Där kan man få följa med och fiska bläckfisk samt tillaga den med kocken i köket. Själva orten är en liten lugn ort med några restauranger och affärer. Vill ha mer, så finns Plomari ca 3 km längre bort. Vägen går förbi olivlundar och man har havet på ena sidan. I Plomari finns restauranger. När vi var där i början av juli för några år sedan, så valde de miss Lesvos/Plomari och det var ett jippo med musik och dans.
Av Elgona
13 feb. 2010 22:14
Citerat från katitzi:
Hej Stellanhbg! Vi Åker till Lesvos i två veckor den 1 juli med Apollo från Stockholm! Det blir en ny ö för oss, så det blir spännande! På www.kalimera.nu kan du läsa mer om den ön och alla andra! / Katitzi
tänk då på att inte missa grannön CHIOS,en mkt speciell ö....4 timmar med båt...
14 feb. 2010 08:58
Jag skulle rekommendera att åka till Skiathos och bo i Skiathos stad. Mysiga gränder med restauranger, butiker etc. Kan varmt rekommendera lägenhetshotell IRIS (http://www.skiathosiris.gr/). Bodde där för 8 år sen då apollo fortfarande hade IRIS i sitt sortiment. Skiathos har över 40 sträder runt ön dit badbussen tar dig runt varje dag. Hitta just din favorit och spendera veckan där eller testa nya stränder varje dag. En vacker strand är Koukounaries där tankarna för dig till Thailand då vattnet är helt fantastiskt klart och stranden är omgiven av lummiga träd. Om ni har tänkt att vara borta längre än en vecka kan jag däremot verkligen rekommendera att öluffa, gjorde det 02 och igen 08. Det absolut bästa sättet att upptäcka greklands övärld.
6 apr. 2010 13:37
Varit på ca 25 olika grekiska öar. Lefkas är fint på västsidan och inte så folktätt på stränderna eftersom dessa är mer otillgängliga. Dock är charterorten Nidri inget vidare enl mig iaf strandmässigt. Man får hyra moppe el bil och köra västerut eller välj Ving som har charter till västsidan (Agios Nikitas)
6 apr. 2010 18:24
Har beställt till Skiathos nu! Vad har ni att säga om den?
6 apr. 2010 19:44
Korfu, en lagom ö i norra Grekland.
Hyr moppe/motorcykel.
'Då finner du små laguner där du/ni nästan kan vara ensam/ensamma.
Finns också större badplatser.
I Korfu stad finns ett internationellt Casino där du också kan beskåda Akillesstatyn.
Finns flera resebyråer som flyger dit.
Go grekisk mat finns det också.
3vlig resa.
6 apr. 2010 23:32
Håller med vad andra skrivit. (Jag älskar ju Rhodos men speciellt romantisk är inte den ön ;) )
Molyvos på Lesbos är det däremot. Oj så fint det var där! Ett väldigt speciellt ställe...

Thassos och orten Potos var väldigt fin och genuin. Naturen var fantastisk, grön och kuperad - lite Norgekänsla.

Agistri är liten och halva ön är väldigt genuin. Romantisk? Ja, lite. Vi åker dit igen och igen och igen. Ön är liten men man kan ta sej runt både med moped, buss eller till fots. Härliga bad!

Lipsi är ett superställe! Kolla bilder på min sida på öluffen -08.
7 apr. 2010 01:24
Skiathos fina stränder att åka vespa till,, mkt party och brittiska tonåringar i huvudorten.
Av Ouzo_12
7 apr. 2010 08:44
Lefkas!!!! Lugnt och skönt om ni bara är två....! ( å andra sidan vilken ö som helst i Grekland är perfekt...!! )
13 apr. 2010 16:30
Vad kul att det blev till Skiathos! Jag och min kille var där 2008 och stannade i två veckor. Skiathos är jätte fint! lätt att ta sig till alla stränder med buss. vi bodde lite utanför staden men gick bra med bussar eller taxibåtar. också lätt att åka taxi in till hamnen, super bra om man kan dela med ett annat par som också ska dit, blir billigare!
Kan rekomendera en jätte mysig rasturang som ligger lite ovanför hamnen, "Salinas" jätte god mat, fin utsikt och trevlig service! passa på att gå runt mycket lite högre upp från hamnen, jätte fint med de typiska grekiska husen och super fin utsikt! bara att fråga om det är något annat.
själva åker vi till Samos/pythagorion i år en vecka för första gången. Ska bli spännande!!!
Ha en jätte trevlig resa!!
17 apr. 2010 17:58
Summergirl: låter kanon! börjar bli riktigt laddad:)