Tips på Floridaresa upplägg

Av Matte82
4 juli 2024 14:34
Visningar: 90
Vi funderar på att resa till Florida över nyår omkring 13-16 dagar med 3 barn 4-6-17 år Va där för 8 år sen men då under sommaren så vill ta en del av det vi missa då. Lite frågor som ja hoppas få svar på.
Är det oftast tillräckligt varmt för sol och bad runt Miami hur ser det ut på andra sidan(sarasota)?
Vi har tre alternativ nummer 1 är och va på en plats och göra dagsturer från den då undrar jag.
Tips på bra ort att hyra ett airbnb omkring Miami och ha som ev utgångspunkt och mest göra dagsturer gärna hyfsat nära havet och lungt men ändå inte helt dött område.

Alternativ 2 är en rundresa med flera boenden.
Start i miami o ta key west everglades sen till västra sidan och tillbaka över Orlando med ett parkbesök. Men tvekar dels att små barn 4-6 år mest skulle tycka det va jobbigt med massa bilåkande och att västra sidan kanske är för kall ändå för bad o liknande uppåt tampa, sarasota cleerwater.
Alternativ 3 är och lägga in en kryssning
På 2-3 dagar på slutet till Bahamas och däromkring frågan är om det skulle va hiskligt dyrt känns som att det kan va svårt med 5 pers med att man inte klarar sig med en hytt? Nån som har något bra tips där. Måste ju va fler som har tre barn med sig tänker ja.
Tacksam för alla tips ja kan få.
5 juli 2024 09:36
När? varit med om 5 grader någon dag i Kissimmee i januari som är perfekt månad för Florida.
Av Matte82
5 juli 2024 19:43
Ja kan nog va lite väl kallt i januari uppåt. Men i sydligaste Florida är det väl oftast 20 grader?
6 juli 2024 08:00
Absolut men mer att göra i mitten av Florida både i inlandet å öst å västkust. Själv älskar jag kryssnig som är prisvärt om man hittar för runt 1200/natt med allt men 3 nätter är för kort med allt besvär att ta sig ombord och av båten. Jag har varit nöjd med Carnival och alltid bokat insideshytt för där är man ändå bara när man sover, men kan du inte dela säng med minstingen så kan det bli problem med en hytt, fast det är bara att fråga. Jag har svarat många andra om Floridaresor, så kolla min historik så får du lite tips.
14 juli 2024 00:29
Hej! Östkusten har varmare vatten än västkusten på vintern, och ju längre ner i Florida man är desto varmare oftast. Om ni hyr hus så kolla noga att poolen är uppvärmd, kan vara så att man betalar extra för det. Det är ok hyrpriser på hus i t ex Cape Coral och runt Orlando t ex Kissimmee där utbudet är stort. Från Orlando är det ju inte långt till Daytona, nu tycker jag att det är för kallt för bad i havet vintertid ändå. Vädret kan vara väldigt olika den årstiden, förra julen var det kallt några dagar uppe i Tampa, men runt 20-23 i Miami. Vi var på Universal i mellandagarna och shorts och t-shirt räckte under dagen men på kvällen behövdes det en tröja. Något år innan hade över 30gr hela julen så det är väldigt olika.
Av Matte82
14 juli 2024 10:06
Tack för riktigt bra tips!
Om resan blir som tänkt nu kommer vi vara i Miami några dagar först innan vi åker på kryssning från Miami dag 4. Just nu letar ja efter ett lämpligt boende för de första dagarna i Miami. Är ju väldigt dyrt i South Beach och däromkring. Man kan ju absolut bo lite utanför men frågan är vart. Vill inte hamna i något stökigt område.
14 juli 2024 23:15
Du kan ju kolla Air BnB från North beach upp till Hollywood som ju är väl utbyggt för turismen.