Tips på charter?

29 juni 2014 10:23
Visningar: 596
Hejsan!
Jag vet att det finns mycket skrivet om just Mexico, men jag skulle gärna vilja ha lite aktuella tips.
Funderar på charter till Mexico men till vilken ort ska man åka och vad ska man välja?
Det vi är ute efter är all inclusive med god mat (ja, det vill väl alla ha), fin strand utan stenar som jag läst att det kan vara på vissa ställen, mycket vattenaktiviteter, roliga utflykter (tips) både roliga, kultur och bad med delfiner och sköldpaddor. Vi vill ha närhet till lite shopping och kvällsaktiviteter.
Skriv om era erfarenheter både bra och dåliga, vilket resebolag ni reste med och varför, vi vill ha en paketresa och inte pussla ihop något eget, det ska vara bekvämt och bra!
Hoppas på många trevliga svar!
/Anette
30 juni 2014 18:39
Nej men vad är detta! Inga svar? Så synd :(, så många som reser till detta populära resmål men ingen har något att säga?
Men jag fortsätter att hoppas!
/Anette
Av Pefra
1 juli 2014 07:27
Hej.

Playa del carmen, underbar strand utan "stenar" vi åkte med Fritidsresor och bodde på
Riu Tequila, kanonhotell, supertrevlig personal och bra service.
Stort utbud av utflykter, 40 kr. med taxi in till 5:e avenyn i playa, mycket vattenaktiveteter
och även andra aktiviteter på hotellet.
Varit där tre ggr. och kommer säkert åka dit igen
1 juli 2014 19:38
Måste det vara charter? Det är betydligt mer flexibelt att åka på egen hand. Då kan man välja på ALLA flygbolag och ALLA hotell!
2 juli 2014 14:49
Kollade precis Momondo. Troligen är jag lite sent ute för att hitta billiga flygbiljetter, för det var inte billigt under den perioden vi tänkt oss, då blir det nog nästan billigare med charter och dessutom direktflyg.
Men tack för hjälpen!
Har du några tips på roliga utflykter (om vi nu kommer dit)?
Hälsningar Anette
3 juli 2014 06:38
Tulum indianruiner är definitivt värt ett besök. Åk inte med charterbolagens dyra utflykter, utan ta någon reguljärbuss in till staden.

Hälsningar

Jan Lahti
13 okt. 2014 09:15
Hej,
Åkte med Ving till Playa del Carmen i mars i år, och bodde på The Royal, vilket jag varmt rekommenderar om det är bekvämlighet och GOD mat man är ute efter. The Royal ligger precis vid den finaste delen av stranden i Playa del Carmen OCH 2 min promenad från 5 avenyn där allt finns och händer. Det var den största orsaken till varför vi valde just det hotellet, närheten till civilisationen.:-) 2 veckor på ett all inklusive kan bli toktrist när det ligger mitt ute i ingenstans, som de flesta faktiskt gör - även i Mexico. Det är jättelätt att ta sig med buss och collectivos överallt. Tulum, Acumal, Cancun, Isla Mujeeres kan lätt nås för dagsutflykter från Playa. Även därför är det bra att bo centralt. Conzumel går det färjor till hela dagarna från Playa.
The Royal har flera resturanger, åt gott på alla - och jag är ganska kräsen :-) Asiana blev vår favorit. men Maria Marie kommer inte långt efter :-) Bra service, stora trevliga sviter och trevligt poolområde. Är inget lugnt hotell dock, mycket amerikaner som gillar att festa.
Finns massor att göra, åka zip lines över jungeln, bada och snorkla i cenotes, bada med delfiner - finns flera ställen, snorkla med sköldpaddor vid Acumal, se chichen itza (lång bussresa dock, men det var värt att se), snorkla och åka glasbottenbåt utanför conzumel, åka runt ön på moppe :-) hyra golfbil på Isla Mujeeres.... Och säkert tusen saker till :-)
Vi blev så kära i Mexico och känner att det finns mer att göra och se så vi åker tillbaka nu i jan igen. Den här gången väljer vi att bo en vecka i Playa del Carmen, The Royal så klart, och en vecka i Cancun, på systerhotellet Hyatt Zilara.
Så, även om man väljer att ha det bekvämt med charter och all inclusive, behöver inte det innebära att man väljer bort allt det andra. Men, att hotellet ligger centralt är nog det viktigaste för mig. Då får man det bästa av allt ;-) Hoppas ni får en lika underbar resa som vi hade, och kommer ha igen ;-)
// Marie
14 okt. 2014 16:25
Tack för så utförligt svar Marie! Nu blir det tyvärr inte Mexico i vinter som planerat pga olika skäl. Men jag sparar dina tips för kommande resa, för vi ska dit!
/Anette