Tips på bra boende i Havanna?

29 apr. 2017 09:45
Visningar: 1160
Någon som har tips på ett bra boende i Havanna?
Trevligt, bra läge, osv
Gärna casa particular, har hört att hotell är dyrt och dåligt?
Av Annl
29 apr. 2017 17:03
du vet väl att man inte kan flyga från USA till Kuba som turist - det är förbjudet även för utlänningar? Vi hade tänkt att kombinera vår resa till Miami med en tur till Havanna men det satte amerikanarna stopp för.

När vi letade hotell fick vi samma bild som du - att hotellen är väldigt dyra och det gällde även de som såg lite småsjabbiga ut.

En väninna till mig har varit i Havanna och hon tipsade mig om en sak som är bra att känna till - det finns i princip inget förutom alkohol att köpa i butikerna så det är viktigt att man tar med sig allt som man kan tänkas behöva. Hon hade med sig hårt bröd som egentligen var tänkt för flygresan men det hade blivit en "livräddare" under dagarna i Havanna.
Av Annl
29 apr. 2017 18:29
Ja men då är det ju lugnt och visum är inga problem - får man billigt och enkelt när det handlar om resa från Europa.

Plocka bort "lite" från snacksen :)
Av Landl
1 juni 2017 20:27
Annl: Jag är nästan helt säker på att man numera kan flyga direkt till Kuba från USA?

Vi bodde på Hotel Kohly, vilket var okej, men inte mer än så. Ganska trevligt, men rätt slitet på sina håll.

Rekommenderar att bo i anslutning eller i till Old Havana. Hotellen är rätt dyra överlag, men det finns självklart en hel del fräschare boenden numera. Betydligt fler alternativ än när jag var där i 2015 ser jag, vilket säkerligen beror på att amerikanerna nu får flyga dit.

Ni hittar säkert något som passar er! Klokt att ni passar på att åka dit innan det "är försent". Riktigt häftig stad. :)