Tips på boende i Rovinj!

21 maj 2014 16:04
Visningar: 1159
Hej!

Jag min sambo ska åka till Rovinj 2 veckor i augusti i sommar. Tanken är att vi bokar en veckas boende för att sedan se om vi vill va kvar ytterligare en vecka, eller om man ska förflytta sig till annan ö/stad. Tips på det?!

Vi vill som många andra hitta ett bra men prisvärt boende, gärna hyra lägenhet eller liknande. Jag vet att det finns massa sajter som förmedlar detta och har hittat endel bra. Men tänkte att nån här kanske har något specifikt tips!? Vi tänker oss ett pris på max 6000 kr för oss två/vecka.

Vi gillar att ha egen terass/balkong eller mysig innergård, eller varför inte precis vid vattnet så man bara kan plumsa i! Inte så kräsna på standard, men självklart rent och fräscht! Ska man bo i "stan", gamla stan, eller lite utanför? För/nackdelar?

Vi tänker göra endel dagsutflykter, bl.a till Venedig och till Plitvice. Vad rekommenderas mer? Vad bör man inte missa? Vi vill inte åka runt allt för mycket, men inte heller missa godbitarna!

Alla tips mottages tacksamt!

Mvh
Stina
27 maj 2014 12:52
Det tar väldigt lång tid att åka från Rovinj till Plitvice. Vi ska själv till Istrien i sommar, men kommer resa runt och bo 1-2 dagar på varje ställe. I Rovinj ska vi bo på Casale Bed & Breakfast.
Venedig är heller inte lönt på en dagsutflykt, tycker jag. Det som lönt är typ Porec och Pula. Rekommenderar Piran också, men om ni inte har bil är det svårt att göra på en dag pga få bussar.

Så om ni verkligen vill se Venedig och Plitvice hade jag flugit till Venedig (men ni har väl redan bokat biljett?) och stannat några dagar, sedan åkt buss/båt till Piran och stannat en natt, åkt till Rovinj och i så fall stannat en vecka där och besökt t.ex. Pula och Porec. Sedan hade jag hyrt en bil och kört längs kusten och mot Plitvice. Man kan antingen bo där eller så har ni Opatija/Rijeka som bas. Och sen hade man kunnat flyga hem från Pula eller Rijeka.