Tips på boende i Cefalu?

Av Julia
11 maj 2011 23:26
Visningar: 3350
Ska snart till Cefalu en vecka med man och barn (spädbarn).
Har någon tips på boende i staden eller ska man bo utanför?
Vi har hyrbil hela veckan. Vi vill gärna bo nära havet. Är öppna för både hotell eller lägenhetsboende.
Andra tips om Cefalu tas tacksamt emot!
Mvh Julia.
Av Annl
12 maj 2011 19:13
Hej,

Cefalu är en väldigt söt liten ort och ni bör absolut bo inne i city så att ni har gångavstånd till stranden, restaurangerna och den fantastiska glassbutiken med hur många olika sorter av italiensk glass som helst. Den är helt ljuvlig.

Jag har aldrig bott i Cefalu utan bara varit där på besök och utflykt så jag har inte något bra förslag på boende men det bör vara enkelt att söka på. Bor ni inne i stan så bor ni granne med havet och det är en fin sandstrand med ett flertal restauranger precis nära stranden och vattnet.

Trevlig resa - ni kommer att få fantastiska dagar i Cefalu!
Av Malinst
12 maj 2011 20:15
Vi skall åka till Cefalu i juni och har bokat lägenhet genom http://www.homelidays.com. Vi hittade flest lägenheter att välja på på den sidan och http://www.holidaylettings.co.uk Det är privatpersoner som hyr ut men förmedlar lägenheterna genom dessa sidor. Det fanns en hel del lägenheter nära vattnet med havsutsikt.
Trevlig resa!
Av Desires
12 maj 2011 22:09
Cefalu är en jättemysig stad, har varit där 2 ggr. Båda gångerna bott i lägenhet vid vattnet, men just denna lägenhet går ej att hyra numera. Men sök på Homelidays som du fått tips om, så hittar du säkert ngt.

Ett B&B som ska vara bra i Cefalu är Dolce Vita, http://www.dolcevitabb.it/.
Kostar ca 60 EUR per natt och då får man ett fint, enkelt dubbelrum inkl frukost. Det bästa med Dolce Vita är den enorma terassen som alla har tillgång till. Kan bokas via större bokningssajter som hotels.com eller booking.com.

Underbart att bo mitt i denna pittoreska stad och få känna av det italienska vardagslivet. Stranden har ni intill den gamla staden, och mängder med små och mysiga restauranger i gränderna - som serverade jättegod siciliansk mat.

Mer tips om Cefalu o Sicilien här: http://www.desires.se/#post90
Av Julia
18 maj 2011 20:29
Tack för alla svar! Det lutar åt att boka en lgh. /julia