Tips önskas på sevärdheter/aktiviteter och upplägg av road trip i Colorado

8 juli 2016 18:11
Visningar: 457
Hej alla!

Jag, tjejen och våra föräldrar planerar att åka på vår andra road trip i det underbara USA. Sist var vi bara i Kalifornien och denna gången har vi en tanke på att kombinera Kalifornien med 8-9 nätter i Denver/Colorado. Kalifornien har vi ganska bra koll på men skulle väldigt gärna få in lite tips på sevärdheter/aktiviteter och förslag på upplägg av en road trip på 8-9 nätter med start och slut i Denver.

Vi är främst ute efter häftiga naturupplevelser antingen genom att köra en fin vägsträcka, ta en tågresa, gå en vandringsled (av enklare/medel svårighetsnivå), rida häst m.m. Vi gillar även att hyra cyklar för att se oss omkring.

Vi kombinerar gärna naturupplevelser med att lägga ett par nätter i Denver. Vad är höjdpunkterna i Denver? Fina parker, häftiga byggnader, affärer, restauranger m.m.

Vi gillar även roliga matupplevelser och tar gärna emot tips på bra/annorlunda/häftiga restauranger.


Hur många dagar ska man lägga i Denver och hur många ska man lägga "on the road"?

Ja som ni märker är frågorna många så vi är tacksamma för svar :-)

MVH Patrick
8 juli 2016 19:14
Va kul! Vi ska också åka till Colorado nu i augusti. Vi har inte lagt upp resplanen helt än heller men kommer från New Mexico och tänkte första stoppet i Durango (som jag hört mycket gott om) och ev. åka det gamla ångloket mellan Durango och Silverton.
Hur mycket tid vi ska tillbringa på varje stop vet jag inte än, men vi planerar Rocky mountain park, Pikes peak, Colorado Springs bl.a. Vi var sugna på att prova på rafting och det verka finnas många fina ställen att göra det på.
Hoppas också på fler tips i denna tråd :)
9 juli 2016 08:30
Citerat från Havannaa:
Va kul! Vi ska också åka till Colorado nu i augusti. Vi har inte lagt upp resplanen helt än heller men kommer från New Mexico och tänkte första stoppet i Durango (som jag hört mycket gott om) och ev. åka det gamla ångloket mellan Durango och Silverton.
Hur mycket tid vi ska tillbringa på varje stop vet jag inte än, men vi planerar Rocky mountain park, Pikes peak, Colorado Springs bl.a. Vi var sugna på att prova på rafting och det verka finnas många fina ställen att göra det på.
Hoppas också på fler tips i denna tråd :)
Hej Havannaa,

Låter spännande! Vi har faktisk också sneglat lite på Durango, Pikes Peak och Rocky Mountain National Park. Att åka det gamla ångloket mellan Durango och Silverton skulle vara häftigt. Och tack för tipset med rafting, det ska jag kolla upp mer och höra med de andra i resgänget om de är sugna på :-)

Sedan skulle jag även vilja få in en eller ett par nätter i "Moab". Det ser jättefint ut på bilderna och verkar vara ett resmål många åker till när man är i dessa krokar. Vet du något om Moab?

Vad finns det mer att göra i Durango, Pikes Peak och Colorado Springs?

Tack för tipsen!
12 juli 2016 08:19
Durango ska vara en trevlig småstad med mysiga restauranger och barer.
Million dollar highway ligger i närheten också och ska vara en av USAs mest spektakulära och vackraste vägar- om man vågar köra den.. Såg på bilder att de var rätt brant.
Pikes Peak är väl bara en spets på det högsta berget, kul att gå upp dit.

Moab ska vara en trevlig stad har jag hört av dom som varit där! Och alla fina nationalparker som finns i Utah vill man ju upptäcka. Det får bli på en annan resa för min del, man skulle kunna åka till USA flera månader och ändå inte hinna med allt i det vackra landet.
Av Jeok
12 juli 2016 13:07
Hej igen!

Jag har tillbringat en del tid i Colorado och här är några tankar:

Jag rekommenderar verkligen Durango Silverton NG Railroad! Billigaste biljetten kostar 89$, men det är en mycket sevärd dagstripp upp till gruvstaden Silverton. Ska jag vara ärlig tycker jag nog att Cumbres Toltec Scenic Railroad är strået vassare. Cumbres Toltec går mellan Antonito i södra Colorado och Chama i norra New Mexico och är några dollar dyrare. Bägge dessa turistjärnvägar ligger alltså lite avsides från Denver, men är väl värda ett besök.

Million Dollar Highway dvs US route 550 mellan Silverton och Ouray är en upplevelse! Beroende på vilken årstid ni reser vill säga. Jag har åkt den några gånger i både torrt och vått väglag, men jag vill inte åka där om det är halt. Det kan snöa redan i slutet av september...

Pikes Peak vill man nog knappast bestiga till fots som medelsvensson. Toppen ligger på 4300m och höjden påverkar människor väldigt olika, jag klarade mig bra vid mitt besök men mitt resesällskap ville mest bara ta sig ner igen på en gång pga höjden. Det finns tva bra alternativ för att ta sig upp, dels den slingrande asfalterade vägen som används vid den berömda backtävlingen, dels en kuggstångsjärnväg.

Hursomhelst tycker jag att du/ni har valt en av de vackraste delstaterna i USA!

MVH Jeok
13 juli 2016 13:27
Stämmer in i kören att Colorado är en fantastisk stat att uppleva! I Denver har jag varit på ett för mig intressant transportmuseum som tog en hel dag att gå igenom. Det är inte lätt att få med alla fantastiska vägar och peakar på en resa, min första resa körde jag Denver-Estes Park- Rockymountain NP sedan rakt söderut genom Oray - Silverton- Durango.
Förra året åkte jag tåget från Silverton till Durango som tar 4 timmar och jag rekommenderar att ta bussen en väg för det kan kännas enformigt ibland, men naturligtvis underbara vyer.
Silverton upptäckte jag av en slump -07 som då verkligen var en liten western håla, medans det numera finns 20-talet kafeer och restauranger.
Är man det minsta motorintresserad så är Pikes Peak ett måste, så imponerande att köra samma sträcka med minimalt med vägräcken som tävlingsbilarna kör. Sök Pikes Peak på youtube så får ni se. Se till att du har klart väder bara annars är det ingen mening att åka dit upp, och det ligger lite avsides mot att följa the Rockies söderut så man får välja vilket man ska göra.
Ingen har nämnt Black Canyon som ligger öster om Montrose, Verkligen sevärt med 1500m ner till floden........
Ska ni flyga vidare från Denver så kan ni ju få med er det mesta genom att köra ner till Durango och sedan uppöver igen.

En tripp som fler borde fundera på istf Californien. Jag ska dit igen i slutet av september med husbil och då får man de vackra höstfärgerna på köpet.
15 juli 2016 08:12
Stort tack för alla era värdefulla svar, mycket uppskattat.

Efter att ha läst igenom era tips och själv forskat lite har jag skapat ett förslag på en road trip-resrutt som jag gärna tar emot feedback på.

Vi räknar med att vi har 8-9 nätter att lägga i Colorado/Utah och ser för tillfället ut enligt följande:

-Denver 2 nätter
-Rocky Mountain National Park (Ester Park) 1 natt
-Palisade (Vinprovning) 1 natt
- Moab (Besök i nationalparken, Montrose/Black Canyon) 2 nätter
- Durango/Silverton/Ouray (Railroad, rafting, Million dollar highway) 1 natt
- Pikes Peak/Colorado springs (???) 1 natt
-Tillbaka i Denver där vi tar tåget till San Francisco

Kom gärna med förslag på aktiviteter/sevärdheter/restauranger på dessa platser eller kom med tips på annat upplägg. Vi är mer intresserade av fina/häftiga naturupplevelser och aktiviteter än att gå på museum och har dessvärre inget större motorintresse.

Vad kan ni rekommendera i Denver t.ex.? Har inte hittat så mycket om just denna stad. Vi har tänkt oss 2 nätter där men det kanske räcker med 1 och istället lägga en till "on the road"?

Tack på förhand,

MVH Patrick
17 juli 2016 20:33
Svårt ge specifika råd till andra, men jag som älskar vackra vägar skulle dra bort en natt i Denver annars får ni dra bort en från ett mycket vackrare ställe, men med en natt kan ni ta nästa i Estes Park och 3:e på den där vinprovningen ni ville på. I Moab tycker jag ni ska fundera på 2 nätter då ni har både Canyon Land och Arches NP att besöka där så dag 6 har ni några timmars körning in i Colorado förbi Montrose till Black Canyon och den dagen borde ni kunna ta er till Ouray där ni kan bada i naturuppvärmda pooler. Dag 7 kommer resans höjdpunkt när ni passerar Red Pass med så vackra berg och branta stigningar och utförslöpor ner till Silverton som ni borde spara till nästa dag och istället fortsätta till Durango där ni får ta 2 nätter om ni ska ta ångtåget till Silverton och buss tillbaka så har hela dag 8 gått så dag 9 drar ni upp tillbaka mot Denver och råkar det vara vackert väder så kan ni inte missa Pikes Peak så då åker ni på en 10:e natt så dag 11 är ni tillbaka i Denver. Måste ni stryka något tycker jag Estes Park och Rocky Mountain NP kan strykas och dra direkt till vinprovningen istället så klarar ni det på 10 dagar eller 9 om ni stryker Pikes Peak,fast det vore ju synd om det är väder...... Kolla rutten på googlemaps och du får tycka mitt tidsschema är för tilltaget, men med min erfarenhet så kräver Colorado och Klippiga bergen så många dagar.

21 juli 2016 07:07
Citerat från Brycecanyon:
Svårt ge specifika råd till andra, men jag som älskar vackra vägar skulle dra bort en natt i Denver annars får ni dra bort en från ett mycket vackrare ställe, men med en natt kan ni ta nästa i Estes Park och 3:e på den där vinprovningen ni ville på. I Moab tycker jag ni ska fundera på 2 nätter då ni har både Canyon Land och Arches NP att besöka där så dag 6 har ni några timmars körning in i Colorado förbi Montrose till Black Canyon och den dagen borde ni kunna ta er till Ouray där ni kan bada i naturuppvärmda pooler. Dag 7 kommer resans höjdpunkt när ni passerar Red Pass med så vackra berg och branta stigningar och utförslöpor ner till Silverton som ni borde spara till nästa dag och istället fortsätta till Durango där ni får ta 2 nätter om ni ska ta ångtåget till Silverton och buss tillbaka så har hela dag 8 gått så dag 9 drar ni upp tillbaka mot Denver och råkar det vara vackert väder så kan ni inte missa Pikes Peak så då åker ni på en 10:e natt så dag 11 är ni tillbaka i Denver. Måste ni stryka något tycker jag Estes Park och Rocky Mountain NP kan strykas och dra direkt till vinprovningen istället så klarar ni det på 10 dagar eller 9 om ni stryker Pikes Peak,fast det vore ju synd om det är väder...... Kolla rutten på googlemaps och du får tycka mitt tidsschema är för tilltaget, men med min erfarenhet så kräver Colorado och Klippiga bergen så många dagar.
Tack alla för era tips och råd!

Låter som ett mycket bra upplägg Brycecanyon. Vi kan nog få till 9 nätter om vi väljer bort en natt i Sonoma i Kalifornien. Jag får ta upp det med de andra.

Har lite fler frågor :-)
- Var tycker ni att man ska övernatta i Estes Park/Rocky Mountain national park? Och har ni några tips på sevärdheter/aktiviteter där?

- Vi hade tänkt att åka från Moab direkt till Durango och sedan efter 2 dagar åka norrut genom Silverton till Ouray. Men du (Brycecanycon) tycker att det är bättre att åka från Moab till Ouray för att dagen efter åka ned till Silverton - Durango för 2 övernattningar. Är det vackrare/bättre att åka den väg du rekommenderade?

- Var kan ni rekommendera att vi bor om vi på vägen mot Denver ska besöka Pikes Peak?

Tack igen för all hjälp :-)

MVH Patrick
21 juli 2016 22:06
"Har lite fler frågor :-)
- Var tycker ni att man ska övernatta i Estes Park/Rocky Mountain national park? Och har ni några tips på sevärdheter/aktiviteter där?"
Jag har bara varit där en gång med husbil, så då letade jag bara upp en ödetomt där jag sov över. Jag tittade bara på allt vackert och drog vidare morgonen efter uppåt berget som är Rocky mountain NP. Visst är det häftigt men rent kalfjäll där uppe, men ni kommer att se minst lika vackra saker närmaste dagarna så fundera på att skippa den. Ni hinner ändå inte göra något särskilt där som att gå en trail.

"Vi hade tänkt att åka från Moab direkt till Durango och sedan efter 2 dagar åka norrut genom Silverton till Ouray. Men du (Brycecanycon) tycker att det är bättre att åka från Moab till Ouray för att dagen efter åka ned till Silverton - Durango för 2 övernattningar. Är det vackrare/bättre att åka den väg du rekommenderade?"
Du har ju så nära till Montrose och Black Canyon från Moab, och sedan rakt söderut över Red Pass med en fantastiskt häftig väg ända ner till Durango. Nu när jag tittar på kartan är kanske inte din rutt så dum ändå, Moab-Montisello- Cortez- Durango kör ni över dagen och Tåg/buss eller tvärt om till Silverton följande dag och efter 2:a natten i Durango köra norrut mot Montrose och höger mot Gunnisson där Black Canyon ligger längs vägen. Skulle tro att övernattning i Ouray eller Montrose blir lagom så Black Canyon blir någon timme följande dag och hinner ni till Woodland Park nästa natt så klipper ni Pikes Peak dagen efter, men bara om det är väder för annars är det bortkastad tid.
Tiden är hela tiden ens fiende, så mycket vackert att se men samtidigt slippa rusa för att hinna........
Hursomhellst leta upp tråden när ni gjort resan och berätta hur ni åkte och vilka var höjdpunkterna.
5 feb. 2017 11:13
Hej igen!

Det har nu gått nästan ett halvår sedan jag påbörjade tråden och vi har nu kommit fram till en mer exakt tids- och resplan för vår resa genom Colorado/Utah. Den är inte helt bestämd än så vi tar gärna emot tips och förslag.

Det blir totalt 10 nätter i Colorado och rutten ser ut enligt följande:

Vi flyger från New York och landar på flygplatsen i Denver där vi hämtar ut hyrbilen och åker direkt till:

- Boulder 2 nätter: Verkar vara en mysig stad med vacker natur in på knuten. Hyra cykel och cykla runt, Chautauqua park, Pearl Street m.m.

- Steamboat Springs 1 natt: På vägen mellan Boulder och Steamboat Springs har vi tänkt att åka "Trail Ridge Road" och "Peak to Peak Hwy". Och om vi har tid över när vi är framme i Steamboat Springs har vi tänkt att besöka "Strawberry Park Hot Springs".

- Moab 2 nätter: Besöka Arches National Park och Canyonlands National Park, ev forsränning om tid finns.

- Duango 2 nätter: Åker rutten Moab - Monticello - Cortez - Durango. I Durango blir det att åka Durango Silverton Narrow Gauge Railroad kombinerat med att rida häst uppe i bergen.

- Ouray 1 natt: Åka "Million Dollar Hwy". Ev. bada i varma källor i Ouray.

- Denver 2 nätter: På vägen från Ouray till Denver besöker vi Gunnison National Park och Black Canyon. I Denver blir det bl.a. besök på mikrobryggerier. Härifrån tar vi sedan tåget "California Zephyr" som går via "The Rockies" till San Francisco.

Vi tar gärna emot synpunkter på rutten och vill gärna ha tips på aktiviteter. Vi gillar naturupplevelser, god mat och dryck, och lite äventyrsaktiviteter.

Vi har hyrt en 7-sitsig van, typ "Dodge Grand Caravan". Är det några problem med att köra dessa vägar med en sådan bil?

Tack på förhand!

MVH Patrick
5 feb. 2017 16:39
Låter kanon, inga problem med bilstorleken. Försök lägg in Pikes Peak om ni kommer nära Colorado Springs på vägen till Denver, men den tar ½ dag och är det mulet så är det ingen idé.
5 feb. 2017 18:02
Brycecanyon: Ja jag har tittat på Pikes Peak också och om vädret är bra så ska vi nog se om det går att klämma in detta också.

Har du fler tips på sevärdheter, aktiviteter eller andra tips som passar denna resrutt?

Tack för ditt engagemang.
7 feb. 2017 11:32
Du har väl kollat klippen från backtävlingen på youtube? Hoppas ni har tid att stanna till i Silverton där det finns en restaurang med pianospelare som känns exotiskt, och makalöst vackra berg runt byn, men det ser ni ju överallt. Inget att tillägga men kom tillbaka efter resan och avge facit på resan.
Jag var dit nu i september när jag åkte från Moab till Ouray och vidare söderut till Durango,