Tips önskas inför vår rundtur i Portugal/Spanien!

17 feb. 2010 21:09
Visningar: 787
Ska flyga till Faro i Portugala, därifrån ta oss till Lissabon - vidare rakt igenom landet och över spanska gränsen mot Mérida. Sedan söderut mot Sevilla, vidare mot Gibraltar och sedan följa spanska kusten västerut tillbaka in i Portugal och Faro...
Detta är bara ett förslag på hur vi ev tänkt oss vår resa! Är det någon som har info om några av städerna/orterna - eller kanske förslag på delvis annan rutt?? Faro är dock bokat som utgångs/avreseort! Vill heller inte österut från Gibraltar sett...
Av Babbo
18 feb. 2010 14:01
Hej
Jag har gjort nästan exakt den resan – fast åt andra hållet. Det är en riktigt fin tur men man måste ha gott om tid för det finns mycket att se.
Hur länge ska ni vara borta? Gillar ni djur och natur eller städer.

Vi startade i Faro och körde längs kusten till Jerez de la Frontera där vi övernattade och besökte sherry destillerier. På vägen dit ligger Nationalparken Coto Donana som man inte får missa om man gillar djur och natur. Mitt i parken ligger den lilla ”cowboystaden” El Rocio missa inte den.
http://discoveringdonana.com/Donana.htm

Sedan fortsatte vi till Conil där vi stannade i 5 dagar. Fin blandning av turism och gamla genuina hus. Vi gjorde utflykter till Cabo de Trafalgar och några vita byar.
Vi kör sedan norrut igen, förbi Sevilla, upp mot Sierra de Aracena och Jabugo. Där springer dom svarta grisarna fritt! Eftersom vi saknade havet och solen så övernattade vi inte som planerat utan fortsatte ut mot kusten. När vi passerat gränsen mot Portugal så ser vi massor av korkekar och det satt tjurar under flera. Tyvärr räckte inte tiden att besöka Lissabon och Sines (får bli en annan gång) utan vi körde söderut för övernattning i Odeceixe som var en mysig by.

Nästa dag går resan mot Algarvekusten. I Salema hittade vi vad vi gillar – liten lugn by och en fin strand. Det blir några dagar i Carvoeiro också. Carvoeiro är större och mera kuperat. Vi gjorde en utflykt upp till Monchique, vilket jag tyckte var överreklamerat och turistifierat. Likaså Praia da Rocha med sina betongkomplex. Roligare ställen är Silves och Tavira.

Vi reste i början av juni och hade inte bokat något i förväg.
Några ord på spanska är bra att kunna på resan!
24 feb. 2010 18:19
TAck så jättemycket! Precis sådan info som är bra att ha! Vi har bara två veckor lite drygt på oss, fast trivs med högt tempo. Är intresserad av "det vardagliga", dvs både natur och städer/hur folk bor och har det. Vi brukar "av princip" inte betala inträde på saker, då detta ofta - inte alltid - är så till rättalagt. Är delvis också ute och sonderar terrängen om vi gillar det vi ser och upplever, eftersom vi så småningom vill flytta utomlands (just nu är Sicilien högst i topp :) ). Det blir ju mest att skrapa lite på ytan, men ändå en början. Sol och bad brukar vi inte direkt prioritera, mer än att det är trevligt att promenera längs stranden på en vacker plats och att svalka sig i värmen..
Tusen tack igen!