Tips området treviso/Venedig

8 jan. 2014 20:30
Visningar: 1678
Hej! Vi har en weekend bokad över valborgshelgen (ons-lör). Vi flyger till Treviso. Jag är inte så imponerad av stora städer så Venedig får sig nog bara ett snabb-besök. Jag letar efter guldkorn! Vart kan man åka i rimligt avstånd? Tänk något i stil med cinque terre på västkusten eller san gimignano (alltså mysig pittoresk fiskarby eller charmiga kullar med vinrankor). Har kollat på strada del prosecco, någon som har varit där? Eller finns det härliga ställen utmed kusten?
21 jan. 2014 18:00
Hej! Valpolicella är en fantastisk vinregion som är väl värt ett besök. De flesta gårdarna är familjeägda och man kan besöka dem och lära sig massor om deras viner. Ett alternativ är även att rida genom vingårdar och stanna för vinprovning och en välsmakande lunch.

Verona är en vacker stad som inte är särskilt stor. Trevlig att strosa runt i och besöka Julias hus (Romeo & Julia). Det finns många bra resturanger där, bland annat I 4 cuochi (de 4 kockarna).

Om ni gillar snabba bilar har ni Maranello, Ferraris hemstad några mil söder ut. Ni kan provköra ferrari och besöka museet. Modena hittar ni ett stenkast härifrån. Åk till en balsamico tillverkare och prova fram din favorit.

Annars är Gardasjön vacker och bjuder på många smultronställen.

Trevlig resa!
21 jan. 2014 18:07
Hej...
Jag måste nog ändå säga att Venedig är ingen storstad..... det är ett enda stort guldkorn.
Mycket turister är det säkert men Venedig är otroligt vackert.

Ha en trevlig resa!//Ellismellis