Tips om Universal Studios i Orlando. Early admission osv

Av High
1 juli 2017 18:01
Visningar: 731
Hejsan!
Vi har planerat ett snabbt (2 övernattningar) besök till Orlando när vi är i Florida på höstlovet. Blir inte riktigt klok över hur det fungerar och vad som är smidigast och mest ekonomiskt.

Vi kommer till Orlando den 8 november på kvällen och tänkte checka in, sova och göra 2 parker med park to park biljett nästa dag. Sova kvar en natt till och åka till Fort Lauderdale dagen efter.

Ett par frågor har poppat upp:
Är det köer för att komma in på parken?
Är early admission som vissa hotell har värt den extra kostnaden när november verkar vara ganska lugnt?

Har kollat på två olika alternativ där det ena innebär att man bor på t ex Hard Rock kostnad ca 7000:- för två nätter. Om man tar ett billigare hotell + Unlimited express pass landar man på ca 4000:-. Alltså 3000:- mindre men inget tidigare insläpp. Därav frågan om det är köer bara för att komma in på parkerna...

Någon som vet mer??
1 juli 2017 19:43
Om ni ser till att få biljetterna utskrivna innan ni kommer till parkerna slipper ni först köa för att hämta ut biljetterna. Ni går direkt till spärren in i parken. Brukar gå fort. Det är köerna till att köpa eller hämta ut biljetterna som brukar ta tid. Early admission skulle jag aldrig i livet betala 3000 extra för.
Av Moek
1 juli 2017 20:02
Hej!

Jag och mannen var i Orlando nu i februari som också räknas till lågsäsongen och jag kan säga att kassaköerna var näst intill obefintliga då. Inte heller var köerna inne i parkerna särskilt avskräckande; den längsta var runt 45 min.

Om ni vill spara pengar så rekommenderar att ni bor längs t.ex. Major blvd eller någon av gatorna runt omkring för då kan ni utan problem gå upp till parkerna. Det tar ca 20 min.

Vi bodde på Clarion Inn & Suites på Caravan Court och betalade ca 104 usd/natt.

Vi gjorde som ni och tog park to park och avverkade bägge parkerna på en dag. Men med facit i hand så önskade vi att vi hade haft två dagar på oss då det är väldigt stora avstånd och massor att se. Så om ni kan så rekommenderar jag att ni avsätter två dagar om ni vill åka mycket attraktioner...

Ha så kul!
Av Birgere
1 juli 2017 20:07
Väldigt kort Floridaresa :-)
Räkna även på vad första natten på ett motell och andra natten på HardRock inkl expresspass o early admission kostar.
Då ni ändå inte kommer att hinna med allt ni skulle vilja göra så kan den där extra timmen vara värdefull.
1 juli 2017 21:56
Båda parkerna på samma dag är tight.. I alla fall om man gillar att åka.. vissa saker vill man åka fler gånger... Viissa saker funkar inte Unlimitedpassen på - och då är Early Admission toppen. Vi var där förra veckan och fick då köa 20 min för Gringotts.. senare under dagen när vi ville åka igen så var det 70 min kö..

Vi har bott på Hardrock en natt. Kom tidigt på morgonen och fixade expresspass. Biljetterna hade vi redan köpt hemifrån, så det var klart. Gick hela dagen till stängning - en natt på hotellet, och sen en heldag till dagen efter... det var vår tredje tvådagarstrip :) Vi gillar Universal 😜
1 juli 2017 21:58
Och just det - för att svara på frågan - nej det var inga köer för att komma in om man köpt biljetter innan. Vet dock att det var en del köer in genom säkerhetskontrollen som tog lite tid. Vi som kom från hotellet hade egen säkerhetskontroll, men mina föräldrar som kom utifrån fastnade i köer.
Av High
1 juli 2017 22:11
Ok, tack för alla svaren!
Får ta och fundera lite till...Vi vuxna åker inte speciellt mkt rides och barnen är väl inte några hardcoreåkare heller, känns mer som att man vill se detta också. Hela resan känns just nu mest som en rekognisering för framtida floridaresor..

Hade som Birgare föreslog även tänkt på varianten där man bor på Hard Rock natten till den dagen vi ska gå på parken för att låta bilen vara kvar på deras parkering och ta in på ngt enklare hotell efter det. Handlar ju bara om att sova en natt innan vi åker vidare. Men som sagt 3000:- är inte att förakta, känns som det drar iväg ganska bra det här ändå....
Av High
1 juli 2017 22:14
Glömde fråga om biljetterna som man köper hemifrån. Måste de skrivas ut eller är de digitala också? Alltså så man kan ha de på telefonen istället?
1 juli 2017 22:32
På de biljetterna jag köpte vill jag minnas att jag läste att dom enbart gällde utskrivna på vitt A4 - men jag är inte 100%
Av High
1 juli 2017 22:52
Kanske skulle passa på att fråga om storlek på hyrbil också även om det är lite tidigt. Lika bra att planera färdigt :).

Vi är 2 vuxna o 2 barn (11 o 13) med 4 resväskor o handbagage. Räcker det med en storlek typ Ford Escape eller behöver man gå upp till typ Jeep Grand Cherokee. Vi kommer åka en del mellan olika boenden i olika delar av Florida och även en hel del dagsutflykter, så man vill ju inte sitta för tight...
Av Birgere
1 juli 2017 23:09
Ang utskrift så kolla på Universals hemsida, vi brukar köra utskrivet men jag har för mig att det även funkar med att stoppa in kortet du bokade med så prints biljetterna ut på plats.

Ang hyrbil så är det hög tid att leta, o nej en Escape räcker inte. På håret att det funkar med storleken större.
Av High
1 juli 2017 23:14 (redigerad)
Citerat från Birgere:

Ang hyrbil så är det hög tid att leta, o nej en Escape räcker inte. På håret att det funkar med storleken större.
Ok! varför är det hög tid att börja leta? Går priserna upp?
Rental Cars eller Avis, Alamo osv direkt?
Har mest hyrt bil i Europa och då har vi gått på bilfirmorna direkt
Av Birgere
1 juli 2017 23:33
Citerat från High:
Citerat från Birgere:

Ang hyrbil så är det hög tid att leta, o nej en Escape räcker inte. På håret att det funkar med storleken större.
Ok! varför är det hög tid att börja leta? Går priserna upp?
Rental Cars eller Avis, Alamo osv direkt?
Har mest hyrt bil i Europa och då har vi gått på bilfirmorna direkt
Priserna i år har varit lite högre än vanligt men väldigt stabila.
Du tänker helt rätt med att hyra direkt med uthyraren och anledningen att börja leta nu är att fånga upp deras kampanjer som ibland bara varar några dagar men inte sällan med 20-30% rabatt.
Finns massor skrivet på forumet om att hyra bil i Florida, bara att söka. Finns även lite annat att tänka på om ni är 2 som kör samt även Sunpass, hur dessa extras hanteras skiljer sig väldigt mycket mellan hyrbilsfirmorna.
Av High
1 juli 2017 23:53
Aha, tack för infon!
2 juli 2017 10:03
Vi hade en Dogde Grand Caravan. Fyra personer & fyra väskor = lagom. När vi inte hade väskorna kunde vi ta 3 pers till i bilen. Vi hade först tänkt åka sex pers i den bilen, men det hade inte funkat med alla väskor då vi behövde fälla bak för att få plats. Vi hyrde från Alamo via Holiday Autos. Funkade bra.. hade säkert gått att få billigare om vi letat?!
Vi har hyrt på Orlandos flygplats och första året hyrde vi via Sixt har jag för mig, då behövde vi åka buss till uthyraren och därifrån köa till bil, Tog tid.. Massa andra uthyrare ligger direkt i terminalen = mycket smidigare. Så det har vi med i beräkningen numera. Alamo har varit ursmidig!
2 juli 2017 11:15
Early admission betyder inte att hela parken är öppen utan det gäller endast HP. Landar ni kvällen innan ni ska gå på parkerna? Tänk på förseningar, tid för att hämta ut bil mm. Om ni har tur så är ni pigga efter resan men man kan vara rätt slut framåt eftermiddagen första dagen. Om ni ska ha early admission så ska ni alltså checka in på något av On Site hotellen redan första natten, checka ut tidigt för att hinna med early ad på morgonen för att gå på parkerna? Har jag förstått det rätt då?
Av High
2 juli 2017 11:25 (redigerad)
Citerat från Dalton17:
Early admission betyder inte att hela parken är öppen utan det gäller endast HP. Landar ni kvällen innan ni ska gå på Har jag förstått det rätt då?
Nja, Vi är redan på plats med hyrbil och har då varit i Florida en vecka ungefär. Fick en dag över som vi tänkte tillbringa på en av parkerna/ev båda på en dag (även om det nu lutar mot att bara ta en av parkerna, Studios). Varken vi vuxna eller barnen är inga jättefantaster av åkatraktioner, däremot älskar barnen Harry Potter... Vi kommer med bil till Orlando på kvällen den 7 nov och tänkte göra parken den 8:e sova kvar på kvällen och åka vidare till Fort Lauderdale morgonen den 9:e. Alltså 2 övernattningar.
Av High
2 juli 2017 11:31
Har även kollat lite hyrbilar:
Jeep Grand Cherokee eller liknande 650 dollar 15 dagar hos uthyrningsfirman Dollar.com
Cancellation
Amendments
Theft Protection
Collision Damage Waiver ingår

Ngn som hyrt via Dollar? Är priset bra? Har dålig koll på hyrbilspriser i USA
2 juli 2017 12:04
Älskar barnen Harry Potter så jämför noga vilken del de vill se.. Mina barn älskar också HP och hade nog blivit förtvivlade om de bara fick se halva delen. Att åka tåget över mellan parkerna är kul - men kanske inte det viktigaste...
2 juli 2017 12:06
Alternativt om de inte är tillräckligt stora - så låt dem inte veta vad som finns mer :) Mina hade ju full koll på vad som fanns..
Av High
2 juli 2017 13:24
Får nog ta en diskussion med barnen om vilken park eller välja ut det viktigaste och ta en park to park. Var ju inte tänkt alls från början (NBA o NHL ligger i prio här....) så de får se det som en bonus :)
Av Birgere
2 juli 2017 16:09
Citerat från High:
Har även kollat lite hyrbilar:
Jeep Grand Cherokee eller liknande 650 dollar 15 dagar hos uthyrningsfirman Dollar.com
Cancellation
Amendments
Theft Protection
Collision Damage Waiver ingår

Ngn som hyrt via Dollar? Är priset bra? Har dålig koll på hyrbilspriser i USA
Dyrt i flera bemärkelser, vi har just nu en Nissan Pathfinder från Hertz o betalar runt $31/dygn (plus envägshyra). Antar den är i samma storleksklass (3 sätesrader där vi fällt ner sista raden för att få plats med väskor.)
Dessutom tar Dollar hutlöst betalt för Sunpass och extra förare som tex Hertz har gratis.
Av High
2 juli 2017 22:08
Hmm, konstigt. När jag söker för 14 dagar i november på Hertz.com får jag samma pris (ca 650 dollar 45/dag) för en Santa Fe eller Pathfinder. Söker jag på fel sätt eller missat ngt?
Har iof rabatt på Hertz via Motormännen om jag inte minns fel. Borde väl ge ca 10% på priset.
Av Birgere
2 juli 2017 22:35
Citerat från High:
Hmm, konstigt. När jag söker för 14 dagar i november på Hertz.com får jag samma pris (ca 650 dollar 45/dag) för en Santa Fe eller Pathfinder. Söker jag på fel sätt eller missat ngt?
Har iof rabatt på Hertz via Motormännen om jag inte minns fel. Borde väl ge ca 10% på priset.
Som jag skrev tidigare, man slår till när dom har sina kampanjer däremellan ligger priserna högt o stabilt.
Av High
2 juli 2017 22:49
Citerat från Birgere:

Som jag skrev tidigare, man slår till när dom har sina kampanjer däremellan ligger priserna högt o stabilt.
Finns det ngt mönster datummässigt i deras kampanjer eller är det bara att hålla utkik tills det dyker upp?
Vilka firmor är "bäst" enligt dig?
Av Birgere
2 juli 2017 23:50
Citerat från High:
Citerat från Birgere:

Som jag skrev tidigare, man slår till när dom har sina kampanjer däremellan ligger priserna högt o stabilt.
Finns det ngt mönster datummässigt i deras kampanjer eller är det bara att hålla utkik tills det dyker upp?
Vilka firmor är "bäst" enligt dig?
Dom kommer nästan alltid med erbjudanden 4-8v innan avresa och sedan kan dom dyka upp plötsligt när som helst.
Signa upp dig på deras sidor o gå med i deras medlemsklubbar så får du erbjudanden på mail, gilla o följ dom även på Facebook o ha även koll här på RG.
Brukar även välja att betala på plats och därmed få helt fri avbokning, så 2-3 ombokningar är snarare en regel än undantag. Senaste 4-5 gångerna har det blivit Avis o Hertz och då vi delar på körningen så slipper vi betala ytterligare för extraförare med dom bolagen.
** Skrivet från passagerarsätet i en Hertzbil påväg genom North Carolina.**
Av High
20 juli 2017 21:23
En annan fråga, orkar man åka från Orlando till Miami eller Fort Lauderdale efter en dag i parken? Parkerna stänger tydligen 19 i november. Visst kan vi sova över en natt i Orlando för att åka vidare morgonen/fm efter men funderar om det inte är skönare att komma fram, iof sent, till Miami eller FtL? Känns annars som man tappar en dag...
Fast jag kanske underskattar hur parkerna suger musten ur en?
Ngn som prövat att åka tillbaka direkt efter parkbesök?
20 juli 2017 21:47
Citerat från High:
En annan fråga, orkar man åka från Orlando till Miami eller Fort Lauderdale efter en dag i parken? Parkerna stänger tydligen 19 i november. Visst kan vi sova över en natt i Orlando för att åka vidare morgonen/fm efter men funderar om det inte är skönare att komma fram, iof sent, till Miami eller FtL? Känns annars som man tappar en dag...
Fast jag kanske underskattar hur parkerna suger musten ur en?
Ngn som prövat att åka tillbaka direkt efter parkbesök?
Nej men däremot att köra från Orlando till Busch Gardens tidigt och vid stängning där vidare till Miami Beach. Inga problem för mig men var och en måste känna sig själv när det gäller detta, en sovande förare vill ingen träffa på vägen, eller åka med och man vill definitivt inte ha andras liv på sitt samvete om man själv överlever.....
Av High
20 juli 2017 23:30
Nej men däremot att köra från Orlando till Busch Gardens tidigt och vid stängning där vidare till Miami Beach. Inga problem för mig men var och en måste känna sig själv när det gäller detta, en sovande förare vill ingen träffa på vägen, eller åka med och man vill definitivt inte ha andras liv på sitt samvete om man själv överlever.....
Ok tack för svaret, men är det inte längre från Tampa till Miami än Orlando till Miami? Kanske inte förstod svaret rätt.
Är ganska van vid att bila långt så det brukar iof inte vara några problem...Tänkte mer hur det skulle vara lättare att åka efter ett besök i Bush Gardens än från ngn av parkerna i Orlando till Miami eller Ft L
20 juli 2017 23:53
Citerat från High:
Nej men däremot att köra från Orlando till Busch Gardens tidigt och vid stängning där vidare till Miami Beach. Inga problem för mig men var och en måste känna sig själv när det gäller detta, en sovande förare vill ingen träffa på vägen, eller åka med och man vill definitivt inte ha andras liv på sitt samvete om man själv överlever.....
Ok tack för svaret, men är det inte längre från Tampa till Miami än Orlando till Miami? Kanske inte förstod svaret rätt.
Är ganska van vid att bila långt så det brukar iof inte vara några problem...Tänkte mer hur det skulle vara lättare att åka efter ett besök i Bush Gardens än från ngn av parkerna i Orlando till Miami eller Ft L
Jag skrev inte att det är lättare.
Av Birgere
21 juli 2017 00:00
Vi har gjort sträckan flera gånger fast tvärt om. Vi tar gärna en dagsutflykt till South Beach från Orlando och stannar där ner till kanske 9-10 snåret innan vi kör tillbaka till Orlando vilket vid den tiden tar drygt 3,5h.
MEN
Ni har ju ett gyllene tillfälle att slippa en natt i Ft Lauderdale och istället stanna i Orlando. Käka tex middag vid City Walk eller hellre Disney Springs och dagen efter så väljer ni något annat roligt att göra i trakten och kör söderut kanske vid 6-snåret på kvällen.
21 juli 2017 03:06
Vi har kört ner till Miami direkt efter stängning på Universal och det funkar men vi var sjukt trötta och lite ledbrutna så vi har faktiskt inte gjort det fler gånger, för oss tog det bort lite av det roliga att veta att har 4 timmars körning på kväll/natt framför oss. Men vi har ibland kört halva sträckan, så länge vi kände oss pigga och sen stannat och sovit för att på morgonen köra sista biten ner. Men vi gillar att hänga kvar utanför Universal, gå på Citywalk, äta en god middag och bara strosa omkring. Eller flytta bilen bort till Disney springs och ha en härlig stund där med många matställen, butiker och musikbarer, då kan man sova ganska billigt på hotellen och sen kör ni ner på morgonen
Av High
21 juli 2017 23:56 (redigerad)
Nja, just nu lutar nog mot att köra ner mot Ft L direkt efter besök i en av parkerna. De stänger vid 19 i nov, så då borde man väl vara nere före midnatt iaf...;)
Läste någonstans att man var tvungen att köpa inträdesbiljetterna på Resorten för att få unlimited passen? Stämmer verkligen det?
Väljer just nu mellan Hard Rock eller Portfino. Vid en övernattning där blir det ju ungefär samma som att ta ett "vanligt" hotell i 100 dollarsklassen + 4 unlimited pass om jag förstått det rätt. + att man får tidigare insläpp
22 juli 2017 00:44
Citerat från High:
Nja, just nu lutar nog mot att köra ner mot Ft L direkt efter besök i en av parkerna. De stänger vid 19 i nov, så då borde man väl vara nere före midnatt iaf...;)
Läste någonstans att man var tvungen att köpa inträdesbiljetterna på Resorten för att få unlimited passen? Stämmer verkligen det?
Väljer just nu mellan Hard Rock eller Portfino. Vid en övernattning där blir det ju ungefär samma som att ta ett "vanligt" hotell i 100 dollarsklassen + 4 unlimited pass om jag förstått det rätt. + att man får tidigare insläpp
22 juli 2017 01:02
Om parkerna stänger 19 så är det nog lugnt att orka köra och skulle ni känna att ni bara orkar köra halvvägs så stanna och sov på vägen ner någonstans, då har ni ju inte så långt att köra när ni vaknar.

Vi brukar ju bo på Pacific och vi köper biljetter när vi checkar in tidigt på morgonen, och samtidigt så trycker vi ut våra Unlimited Express Pass. Vet inte om ni måste köpa inträdet där, verkar konstigt. Det är ju att ni bor på hotellet som är knutet till att få ett Unlimited Express Pass.
22 juli 2017 08:46
Vi köpte inte biljetterna på plats, vi hade köpt dem innan.

Unlimitedpassen trycker du fram själv ur automater med hjälp av ditt rumskort. Gäller för två dagar..
Av High
7 aug. 2017 15:09
Ett par frågor till som poppat upp är om man klarar sig med navigator på mobilen (vilken funkar bäst isåfall?) samt om det har blivit lättare att köpa kontantkort med surf i USA?

Skulle vilja ha en mobil med mobildata i familjen för lite mailkoll, sociala medier osv och inte vara helt beroende av Wifi
Av Birgere
7 aug. 2017 15:15 (redigerad)
Citerat från High:
Ett par frågor till som poppat upp är om man klarar sig med navigator på mobilen (vilken funkar bäst isåfall?) samt om det har blivit lättare att köpa kontantkort med surf i USA?

Skulle vilja ha en mobil med mobildata i familjen för lite mailkoll, sociala medier osv och inte vara helt beroende av Wifi
"alla" kör med navigatorn i mobilen, finns massor med appar, gillar själv HERE WeGo men Google o Apple Maps mfl funkar utmärkt.
Inga problem att köpa kontantkort, AT&T eller T-Mobile ska du välja. Du kan även kolla om din nätoperatör i Sverige säljer surfpaket i USA, brukar vara billigare o smidigare än kontantkort om någon GB räcker.
Av High
15 aug. 2017 20:42
Tack för alla hjälpande svar!
Börjar få lite mer koll nu... men kanske att vi skulle ta en sväng till Clearwater eller Naples istället för några av nätterna i Miami. Hur är temperaturerna i tidiga november så högt upp som Clearwater? Är det stor skillnad mellan Naplesområdet och Clearwater temperatur/havstemperatur och solmässigt?
Av High
24 sep. 2017 21:51
Någon som är i Florida nu och vet lite mer om hur det ser ut efter Irma? Vårt hotell på Key West verkar vara stängt fram till mitten av oktober, vi ska bo där 2-4 november. Har kollat en del på diverse siter men får lite olika bud om hur Irma drabbat Key West/Florida Keys och hur länge det dröjer innan turismen kommer igång. Hur har östkusten drabbats längre upp mot Fort Myers?
24 sep. 2017 22:53
Citerat från High:
Någon som är i Florida nu och vet lite mer om hur det ser ut efter Irma? Vårt hotell på Key West verkar vara stängt fram till mitten av oktober, vi ska bo där 2-4 november. Har kollat en del på diverse siter men får lite olika bud om hur Irma drabbat Key West/Florida Keys och hur länge det dröjer innan turismen kommer igång. Hur har östkusten drabbats längre upp mot Fort Myers?
Hej! Vi åker dit i övermorgon så jag vet mer om några dagar. Key West har vi fått stryka den här gången. Clearwater är i full gång igen och i Tampa börjar det mesta fungera som vanligt. Ska försöka att komma ihåg att ge mer information i slutet på nästa helg då vi kommer upp till Orlando och Tampa.
Av Birgere
25 sep. 2017 00:40
Citerat från Dalton17:
Hej! Vi åker dit i övermorgon så jag vet mer om några dagar. Key West har vi fått stryka den här gången. Clearwater är i full gång igen och i Tampa börjar det mesta fungera som vanligt. Ska försöka att komma ihåg att ge mer information i slutet på nästa helg då vi kommer upp till Orlando och Tampa.
Ska bli väldigt intressant att följa din dagliga rapportering 🤠😁😉
25 sep. 2017 01:12
Citerat från Birgere:
Citerat från Dalton17:
Hej! Vi åker dit i övermorgon så jag vet mer om några dagar. Key West har vi fått stryka den här gången. Clearwater är i full gång igen och i Tampa börjar det mesta fungera som vanligt. Ska försöka att komma ihåg att ge mer information i slutet på nästa helg då vi kommer upp till Orlando och Tampa.
Ska bli väldigt intressant att följa din dagliga rapportering 🤠😁😉
Daglig rapportering, nja vi får väl se om jag kommer ihåg att skriva en gång, sorry! rapportera!
Av Birgere
25 sep. 2017 14:12
Citerat från Dalton17:
Citerat från Birgere:
Citerat från Dalton17:
Hej! Vi åker dit i övermorgon så jag vet mer om några dagar. Key West har vi fått stryka den här gången. Clearwater är i full gång igen och i Tampa börjar det mesta fungera som vanligt. Ska försöka att komma ihåg att ge mer information i slutet på nästa helg då vi kommer upp till Orlando och Tampa.
Ska bli väldigt intressant att följa din dagliga rapportering 🤠😁😉
Daglig rapportering, nja vi får väl se om jag kommer ihåg att skriva en gång, sorry! rapportera!
👍
Av Daytona
25 sep. 2017 14:43
Citerat från High:
Någon som är i Florida nu och vet lite mer om hur det ser ut efter Irma? Vårt hotell på Key West verkar vara stängt fram till mitten av oktober, vi ska bo där 2-4 november. Har kollat en del på diverse siter men får lite olika bud om hur Irma drabbat Key West/Florida Keys och hur länge det dröjer innan turismen kommer igång. Hur har östkusten drabbats längre upp mot Fort Myers?
Kolla om hotellet har en facebooksida ( om Ni har en förståss) och se vad de skrivit om läget. Kolla även inlägg från andra..
Av High
25 sep. 2017 15:47
Kolla om hotellet har en facebooksida ( om Ni har en förståss) och se vad de skrivit om läget. Kolla även inlägg från andra..
Har kollat deras hemsida och facebooksida. Har nu även varit i kontakt med Hotels.com som i sin tur varit i telefonkontakt med hotellet. De har drabbats ganska hårt tydligen och ska under veckan ta beslut om de ens kommer öppna före månadsskiftet okt/nov.

Har även kollat en del andra facebooksidor för hotell i Key West, men får en ganska rörig bild av läget där en del hotell verkar klarat sig någorlunda. Min undran är om det ens är värt att åka till Key West i början av november eller om det är som att semestra i en katastrofzon? Självklart vill man ju hjälpa till att få igång turismen men samtidigt är det ju en ganska dyr semester för familjen....
2 okt. 2017 04:33
Citerat från High:
Någon som är i Florida nu och vet lite mer om hur det ser ut efter Irma? Vårt hotell på Key West verkar vara stängt fram till mitten av oktober, vi ska bo där 2-4 november. Har kollat en del på diverse siter men får lite olika bud om hur Irma drabbat Key West/Florida Keys och hur länge det dröjer innan turismen kommer igång. Hur har östkusten drabbats längre upp mot Fort Myers?
Nu är vi här i Florida. Vi startade i Miami/ Fort L i onsdags, vi har inte sett så mycket vad det gäller skador mer än nerblåsta träd, staket, tak på en del små hus mm. De säger på tv att vissa delar runt Miami inte har fått tillbaka elen ännu. Tyvärr är det så att Key West är illa skadat och kommer att ta tid att fixa. Nu är vi uppe i Clearwater, har varit i Orlando och Tampa och vi märker i stort sätt ingenting, allt rullar på och de jobbar dygnet runt med att reparera det som förstörts.
Av Birgere
2 okt. 2017 09:38
Citerat från Dalton17:
Citerat från High:
Någon som är i Florida nu och vet lite mer om hur det ser ut efter Irma? Vårt hotell på Key West verkar vara stängt fram till mitten av oktober, vi ska bo där 2-4 november. Har kollat en del på diverse siter men får lite olika bud om hur Irma drabbat Key West/Florida Keys och hur länge det dröjer innan turismen kommer igång. Hur har östkusten drabbats längre upp mot Fort Myers?
Nu är vi här i Florida. Vi startade i Miami/ Fort L i onsdags, vi har inte sett så mycket vad det gäller skador mer än nerblåsta träd, staket, tak på en del små hus mm. De säger på tv att vissa delar runt Miami inte har fått tillbaka elen ännu. Tyvärr är det så att Key West är illa skadat och kommer att ta tid att fixa. Nu är vi uppe i Clearwater, har varit i Orlando och Tampa och vi märker i stort sätt ingenting, allt rullar på och de jobbar dygnet runt med att reparera det som förstörts.
Du har inte sett några skador pga ”storm surge” ?
Av High
2 okt. 2017 21:36
Har fått svar från hotellet som säger att de kommer öppna snart, iaf innan vi kommer dit.
Verkar som Florida Keys o Marathon tagit en hårdare smäll av Irma än Key West.
Så vi låter bokning stå kvar, vill väldigt gärna se Key West
3 okt. 2017 02:29
Citerat från Birgere:
Citerat från Dalton17:
Citerat från High:
Någon som är i Florida nu och vet lite mer om hur det ser ut efter Irma? Vårt hotell på Key West verkar vara stängt fram till mitten av oktober, vi ska bo där 2-4 november. Har kollat en del på diverse siter men får lite olika bud om hur Irma drabbat Key West/Florida Keys och hur länge det dröjer innan turismen kommer igång. Hur har östkusten drabbats längre upp mot Fort Myers?
Nu är vi här i Florida. Vi startade i Miami/ Fort L i onsdags, vi har inte sett så mycket vad det gäller skador mer än nerblåsta träd, staket, tak på en del små hus mm. De säger på tv att vissa delar runt Miami inte har fått tillbaka elen ännu. Tyvärr är det så att Key West är illa skadat och kommer att ta tid att fixa. Nu är vi uppe i Clearwater, har varit i Orlando och Tampa och vi märker i stort sätt ingenting, allt rullar på och de jobbar dygnet runt med att reparera det som förstörts.
Du har inte sett några skador pga ”storm surge” ?
Jodå det har vi, vårt första hotell hade 70 rum avstängda pga vattenskador.Vi såg ganska stora vattensamlingar och en del förstörda hus. Nu är vi uppe i Tampa och som vi fått det förklarat så vek Irma av en bit inåt så de fick inte en direktträff som förväntat utan hon vek av en bit inåt som tur var (för oss) . Vi har vattenskador på 2 ställen i huset, men de är mindre, grannen som lämnade Florida tog inte in sina utemöbler och stora krukor med blommor, de hittades flera hundra meter därifrån, tack och lov flög de inte in i något hus utan träffade en stängd bensinmack. Våra vänner i Daytona som fick "mandatory evacuation" kom hem till ett vattenskadat och dessvärre helt plundrat hus. En annan vän som dagen innan Irma köat för bensin i timmar blev påkörd av en desperat person som ville "ta" hennes bensinslang när hon tankade, hon ligger på sjukhus med krossat bäcken, benbrott mm mm. I Brandon har våra andra vänner varit utan el i snart en vecka, de har mindre vattenskador, 2 träd som skadat taket och haft sönder nätet, men som tur var missade fönstren. Just nu tänker vi ändå mest på Las Vegas, där vi skulle varit, och med största sannolikhet på konserten. Vi ändrade oss och ska istället åka dit igen nästa år, ibland undrar man...