Tips om Sicilien?

Av Emmalen
9 mars 2013 14:23
Visningar: 4060
Hej,

Jag ska åka till Sicilien i slutet av april. Vi landar i Trapani och ska sedan ta oss till den underbara staden Cefalu. Jag undrar om ni har några tips ang vilket färdmedel vi bör välja ? Vi anländer relativt sent (kl.19.30). Går det buss/tåg eller ska vi hyra en bil? Bör vi i så fall beställa bilen i förväg ? Någon som har erfarenheter/tips ?

Ni får gärna komma med fler tips om Sicilien (framförallt Cefalu)! Min sambo fyller 30 år och resan är tänkt att bli en överraskning. Vi är borta måndag - fredag och tillbringar hela vistelse i Cefalu. Jag hoppas på en romantisk resa med många fina upplevelser. Jag är alltså väldigt tacksam för alla era tips. Vad bör vi se, uppleva eller smaka?

Tack & tack!

Vänligen / Emma
Av Desires
24 mars 2013 22:14
Hej!
Har varit i Cefalu ett par gånger, väldigt charmig medeltidsstad på Sicilien! Vi bodde fint i en lägenhet mitt inne i denna pittoreska gamla stad. Underbart att bo mitt i staden och få känna av det italienska vardagslivet.
Ska man vara där 4 dagar räcker det nog att "bara" njuta av denna stad!

Från Trapani till Cefalu verkar det enda sättet vara (om man inte väljer hyrbil) verkar vara att först åka buss till Palermo, sedan ta tåget. Här finns mer info om detta:
http://www.culturforum.it/cult/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=72&lang=en

Om man vill se något annat: :
Från Cefalu är det inte långt till nationalparken Madonie, hyr bil eller ta en guidad bussresa dit. Landskapet består av kullar, bokskogar och vidunderliga utsikter. Flera små riktigt genuina byar finns här - där det känns som om tiden stått stilla. Bönder som "fraktar" hö ridandes på åsnor är en vanlig syn! Byn Savoca har lockat många besökare pga byn varit inspelningsplats för många scener i Gudfadern-filmerna. På 2000 meter ligger även en skidort, Piano Battaglia. Det Robin Hood-liknande Sperlingas medeltidsslott är också sevärt!

Här kan du se foton o tips om Cefalu http://www.desires.se/#post90
24 mars 2013 23:03
När man tänker på Sicilien så tänker man ofta på maffian......och ja vi råkade se ett par kritstrecksrandiga män i hatt på en nattklubb.....och då tänkte vi.....haha
Nej skämt åsido, besök Taormina och åk linbanan upp, många mysiga restauranger och gator och även en stor amfiteater. Besök även Etna och gå ner i en vulkankrater. Det är lite läskigt faktiskt för man vet ju aldrig men en spännande upplevelse. Det är jobbigt men väl värt för där nere känner man sig mycket liten och då först märker man hur stor en vulkan är därifrån elden sprutar.
Solens Ö är också vacker och ligger längst ut på den lilla spetsen Isola Bella.
Mvh Eva
27 mars 2013 15:15
Jag kan bara hålla med den som skrev innan; Taormina är underbart. Helt klart värt ett besök. I närheten av linbanan finns en liten panorama-ö som heter Isola Bella. Det sägs att det var en excentrisk miljonär som i ön lät spränga ut ett 9-våningars hus där den nedersta våningen ligger under vattenytan.
Om ni tar er till Taormina är Castelmola också väldigt mysigt. Det är en liten stad som ligger belägen högt uppe på ett berg varifrån man har en fantastisk utsikt över Taormina.
Av Emmalen
7 apr. 2013 20:43
Tack för alla era tips och råd! En sak är säker, vi har för lite tid på oss! =)
Jag har bokat en hyrbil. Det går på 1200 kr för 5 dagar. Blir kanon!

Ligger Taormina på östkusten? Någon som har besökt Vulcano/Stromboli?

Vh Emma
Av Annl
8 apr. 2013 09:31
Vísst är Taormina vackert men det är grymt mycket turister där - det ska man inte glömma bort.

Jag har besökt Etna - det var spännande och kan rekommenderas.
Av Annl
8 apr. 2013 09:34
Ooop, ser att jag läste för snabbt att det inte var Etna utan Stromboli du frågade efter.

Vi tänkte göra en kvällstur till Stromboli - det verkade grymt fräckt när vi läste om det - men barnen var för små. Men jag tror det är en riktig upplevelse.
Citerat från annl:
Vísst är Taormina vackert men det är grymt mycket turister där - det ska man inte glömma bort.

Jag har besökt Etna - det var spännande och kan rekommenderas.