Tips om Nosy be, Diego Suarez, Tamatave

29 aug. 2015 17:53
Visningar: 526
Hej!
Under vår kryssning kommer vi besöka en dag i Nosy be, en i Diego Suarez samt en i Tamatave (Madagaskar).
Finns där någon som kan tipsa oss hur vi ska spendera våra dagar. Kan det vara idé att hyra bil? Finns där någon som har kontakter till guider på plats?

Andra must do?
Jätte tacksam för svar.
Nu ska jag inte skapa fler inlägg:-)
Mvh Cissi
Av Hawaii
29 aug. 2015 19:00
Madagaskar - intressant! Ska själv dit i oktober på 3 veckor (Ile Ste Marie, Maroantsetra, Masoala peninsula, Antananarivo, Morondava och Andasibe), kommer alltså inte att besöka de platserna du ska till. Misstänker att om du ska hyra bil är det nog bäst att göra det med förare/guide. Vi har använt en resebyrå i Antananarivo, Trancontinents, och de har bokat alla arrangemangen för oss, precis efter våra önskemål, och de är snabba med svar. De kom rekommenderade av en god vän i England, som har besökt Madagaskar 19 gånger (han är botanist). De kan kanske hjälpa dig med tips och att arrangera något om du är intresserad. I så fall, skicka mig ett meddelande och jag kan skicka dig kontakt info.
30 aug. 2015 13:51
Hej Hawaii. Härlig resa du har framför dig! Jag är inte främmande att själv köra. Tänker jag fel? Har ni ansökt om visum i Stockholm? Ska absolut kontakta Trancontinents.Tack för tipset!
Av Hawaii
30 aug. 2015 18:04
Enl. deras hemsida "For short visits (90 days or less), every visitor, regardless of nationality, can obtain a visa upon arrival at the airport in Antananarivo, provided the visitor's passport is valid for at least 6 months beyond the last day of the intended stay in Madagascar, etc." Så inga problem tydligen. Men kanske bäst för din del att kolla med Vingresor eller kryssningsföretaget.
Och ang. att köra själv - det går väl kanske bra, men efter att ha besökt många länder där trafiken är "lite annorlunda" (minst sagt) föredrar jag personligen att låta någon "local" ta hand om körningen för "peace of mind". Har själv inte varit i Madagaskar tidigare men min flickvän har varit där och det var hennes mening också. Kanske inte så viktigt ute på landet men definitivt i större städer och Tamatave är tydligen en ganska stor stad. Det är förresten det gamla franska namnet på staden. Den heter tydligen Toamasina nuförtiden.
30 aug. 2015 18:29
Hej igen! Jag läste någonstans att det var väldiga köer när man skulle fixa visum på plats. ( Det gällde kanske främst vid ankomst med kryssningsfartyget). Jag kollade därför om man skulle ha det fixat hemifrån, men det blir ju då drygt 1700:- för familjen. Ganska mycket för att vinna ??? Antal minuter?
Av Hawaii
30 aug. 2015 18:55
Citerat från Merseburg:
Hej igen! Jag läste någonstans att det var väldiga köer när man skulle fixa visum på plats. ( Det gällde kanske främst vid ankomst med kryssningsfartyget). Jag kollade därför om man skulle ha det fixat hemifrån, men det blir ju då drygt 1700:- för familjen. Ganska mycket för att vinna ??? Antal minuter?
Ja, det var ju dyrt, men kan tyvärr inte hjälpa dig med råd. Vi ankommer Antananarivo från Johannesburg med ett flyg som har c:a 100 platser, så är inte speciellt bekymrad ang. eventuella köer. Och Antananarivo har inte speciellt mycket internationell trafik. Med ett kryssningsfartyg som ju kanske har tusentals resenärer kanske det kan bli mera problematiskt, speciellt med begränsad tid.