Tips om Mexico

13 jan. 2013 19:29
Visningar: 1504
Hej!
Vi ska åka till Mexico/Riviera Maya över jul och nyår 2013/2014.

Vi är 2 personer i "medelåldern" samt 2 ungdomar som är i 20-årsåldern. Frågan är var man ska bo? Vi vill gärna bo bekvämt och lungt, men med lätthet kunna ta oss in till Playa del Carmen när man vill ha det lite mer livat. Det får liksom inte bli för lungt.

Vilket område är fint, lugnt och "bäst" enligt dig? PdC, Playacar, Cozumel, Tulum, Akumal, Isla de Mujeres?

Vi åker reguljärt och kan tänka oss att bo både med och utan Allinclusive. Tips på fina prisvärda boenden? Vi vill helst bo strandnära.

Hur ligger prisläget där när det gäller middag, vatten, öl, vin mm?

Tack på förhand!
Av Pefra
21 jan. 2013 14:51
Har varit i Playacar 2 ggr. och det är ett lugnt område med lite finare all inc. hotell och nära till stranden.
10-15 min. att gå in till Playa del carmen.
Det hotellet vi bodde på fixa fritt inträde och först i vipkön samt fria drinkar på ett av dom stora discona i pdc, tänkte på ungdomarna då kanske :)
21 jan. 2013 16:20
Vi bodde på Pelicano inn i plya del carmen just vi stranden man går upp hundra meter så är man mitt på femte gatan där allt händer ang maten så kan man äta billigt men även dyrt vi växlade till pesos blev betydligt billigare.en bra utflykt är till ön Cozumel, och Tulum.
Av Annlee
21 jan. 2013 20:13
Jag har varit till Mexco länge sedan (2001). Vi bodde på en all-inklusive hotell som hette Club El Caracol, 5 km norröver Playa del Carmen. Flera restauranger på området. Vattengympa och tävlingar på dan. Shower på kvällarna, glubdans och disco efteråt.
Hotellet hade gratis bussar flera gånger till och från Playa del Carmen, men det gick utmärkt att promenera efter den fina sandstranden.

Utflykterna var ganska dyra genom Apollo, men det går att göra utflykter på egen hand:
Vi delade taxi på fyra personer och åkte till Can Cun, därifrån färja till den härliga lilla ön Isla de Mujeres. Där hyrde vi en golfbil och körde runt ön med olika stopp. Det fanns hajar i inhängnad och man fick pröva att hålla i en haj. På ett ställe var vi på en Delfinshow. Den som ville fick simma med delfiner.
Hela eftermiddagen tillbringade vi på stranden Playa Notre med fin fin sand.
Mycket trevlig ö, värt att besöka

Våra vänner tog bussen från Playa del Carmen till Xel-há och var väldigt belåtna med den utflykten.

Playa del Carmen är en lagom stor resmål, prisläget kan ju vara lite högt närmare stranden.
Stränderna är de bästa jag sett, vit fin sand och turkosblå hav, 10 påäng av 10
Av A-n-n-a
3 mars 2013 22:21
Vi var i Mexico för 3 veckor sedan och bodde i Barcelo Maya Caribe, vilket ligger ca 2 mil söder om Playa del carmen. Det är flera all inclusive hotell som ligger där, men de hör ihop. Stranden är helt fantastisk (speciellt i den "viken" längst söderut) och ligger precis vid hotellet. Vit sand, turkosblått hav och massa vajande palmer. Här finns inga parasoller utan man ligger under palmer istället :) Hotellet vi bodde på var väldigt grönt och lummigt. Otroligt välskött. Städning av rummen varje dag. Bekvämt på alla sätt. Däremot tröttade man ganska fort på buffématen. Detta hotellområde är ju ganska lugnt, finns inte så mycket annat än det som erbjuds på de olika hotellen i området (både på gott och ont). Däremot tar man enkelt antingen en taxi eller de lokala vita minibussarna (collectivos) som passerar på den stora vägen en bit från hotellet.

Är man ute efter restauranger, affärer och lite uteliv så är PdC perfekt. Därifrån går även färjan till ön Cozumel. Vi åkte bara över till den ön under en dag för att snorkla och strosa runt lite. Hade inte valt att bo där. Akumal åkte vi också till för att snorkla, och med huvudsyftet att få se havssköldpaddor, vilket vi också gjorde. Flera stycken. Häftig upplevelse. Tulum är ju känt för den fina stranden och mayaruinerna. Vi var där under en dag för att njuta av strand och bad och en annan dag för att besöka mayaruinerna och även ta ett bad nedanför ruinerna. Otroligt vackert! Däremot ska man nog veta om att från själva staden Tulum och till havet är det minst 5 km.

Vad man betalar för mat varierar mycket. Är du i PdC och äter på 5:e gatan (turistgatan nära havet) får du betala betydligt mer än om du fortsätter att gå några kvarter in.

När det gäller vädret i Mexico så var vi ganska bekymrade innan vi åkte. Det visade mycket moln och en hel del regn. Så blev nu inte fallet väl på plats. Moln var det varje dag, men på något konstigt sätt så skymde de väldigt sällan solen :). Vi hade dagar med 28 grader i havet och ca 30 grader i luften. Däremot fick vi en förmiddag en del regn och efter det sjönk temperaturen ganska så mycket. Då behövde vi ha långärmat på oss både på morgon och kväll. Det är nog inte riktigt den där stående Thailandsvärmen i jan-febr (kommer kanske mer i mars-april någongång har jag fått höra)

Hur som helst så hade vi en helt suverän semester. Mexico är underbart!