Tips om Menorca skulle uppskattas!

Av Desires
15 maj 2015 19:14
Visningar: 1159
Vi åker en vecka i början av sommaren till Menorca, med barn- och barnbarn. Valde att bo i Cala'n Bosch just pga att vi ska ha nära till allt när barnbarnen är med (5 och 8 år). Men vi kommer nog ändå hyra bil ett par dagar för att se mer av ön.
Jag har sett en del tips om Menorca, men vore tacksam att få lite mer tips från er här på Reseguiden, tack! Gärna om vackra miljöer, charmiga byar, fina stränder man kan åka till med hyrbil, o speciella saker att göra för barnen i närheten, restaurangtips mm. Jag är väldigt tacksam för alla tips ni kan ge! Trevlig helg!
Av Babbo
16 maj 2015 15:32
Det var några år sedan jag var på Menorca. Två gånger har jag varit där. Första gången bodde vi i Cala'n Bosch, alldeles vid den lilla kanalen in till hamnen. Hamnen är uppbyggd för turister men ganska mysig ändå. Vi tog en båtutflykt till en väldigt vacker vik med turkost vatten, Cala en Turqueta. Det är att rekommendera. Vi var där i augusti så det var tyvärr ganska mycket folk på stränderna. Mellan Cala'n Bosch och Cala Galdana ligger många vackra badvikar som man kan besöka men vill man ha en lååång sandstrand så är det Son Bou som gäller (bra för barnen).
Vi hyrde bil och åkte till de ställen som rekommenderas i guideböckerna - Binibeca vell (den vita byn) och Cova d`en Xoroi (baren som är insprängd i berget högt över vattnet). Det var sevärt.
Sista dagen tog vi bilen för att besöka en typisk fiesta. Där flödade det av Pomada som är gin med citronläsk. Man sålde i dunkar eller plastflaskor, hästarna sprang runt och den typiska musiken spelades.

Något år senare åkte vi tillbaka till Menorca och vi hamnade mitt i fiestan Sant Joan. Den hålls varje år i Ciutadella den 23-24 juni. Ciutadella är helt klart den finaste orten på ön. Hamnen och gamla stan är otroligt mysigt. Vi flög till Mallorca och tog färjan till Ciutadella. Där bodde vi i en vecka. På dagarna för fiestan var stan fullproppad med människor men dom åkte hem direkt när festligheterna slutade. Sant Joan är något man inte kan beskriva - helt galet! Hästar som springer i full fart in i folkmassan, party och mycket pomada ;).Förra året dog en person och 130 skadades :(. Men också folkfest och en otroligt vänlig stämning!
https://www.youtube.com/watch?v=lJbiBbhDVvo

Vi tog långa promenader längs kusten. De stränder som tidigare bara kunde nås med båt vid vårt förra besök hade nu fått tillfartsvägar och parkering.......

Ska man shoppa något på Menorca så är det ett par äkta Abarcas. Det finns massor av kopior och "alla" går runt i dessa sandaler. Dom ursprungliga/äkta heter Riudavets.
http://riudavets.es/
Av Desires
17 maj 2015 11:00
Tack snälla Babbo för ditt utförliga svar med många bra tips!! - Suveränt!