Tips om Madeira

27 mars 2013 18:20
Visningar: 2711
Hej jag och min man åker till Madeira i Augusti.

Så nu vill jag ha alla tips om en dags levadavandringar, restauranger, marknader och annat kul vi kan hitta på.
Vi kommer bo i Funchal på lägenhetshotell.

Tack på förhand...
Av Desires
27 mars 2013 23:10
Madeira är perfekt för avkoppling i skön miljö och och om man tycker om att vandra i vackra bergiga landskap med mycket blomsterprakt. Vi var där i januari månad för några år sedan och fick ut mycket av den resan.

Madeiras högsta topp heter Pico Ruivo, är 1861 meter, och du kan nå den till fots från byn Achada do Teixeira. Öns 3:e högsta topp, Pico do Arieiro (1818 m), är en av de mest välbesökta platserna på ön! Det är lätt att ta sig hit och när du kommer upp kan du njuta av en fantastiskt vacker utsikt med molnen hängande över de häftiga klippformationerna. Vid bra väder kan man se både södra kusten, Curral das Freiras och Porto Santo.

Vandringstips:
Nunnornas Dal (Curral des Freiras) ner till övre delen av Funchal! Och om ni inte orkar vandra ska ni i alla fall ta er hit med bil eller buss – väldigt vackra omgivningar. Till Balcoes går flera fina levadavandringar, både lätta och medelsvåra lite längre vandringar. Njut av fantastiska panoramavyer över djupa raviner.
Här kan du läsa mer om olika vandringar på Madeira
http://sv.wikiloc.com/spar/vandra/portugal/madeira

Vi åkte linbanan upp till Monte där det ligger vackra tropiska och botaniska trädgårdar. Sedan kan ni ta korgsläde ner till stan - verkligen annorlunda transport! Två män puttade på slädarna utför kullerstensgatorna, det gick ganska fort ibland…….

Madeira har mycket att erbjuda, hyr bil och åk runt och se ön! Lite mer tips hittar du här http://www.desires.se/#post141