Tips om Dominikanska Republiken

Av Hannahl
17 nov. 2015 07:54
Visningar: 2279
Hej,
vi skulle vilja ha tips om DR. Vi har aldrig varit i Karibien tidigare men är i övrigt ganska resvana. Både charter och egenkomponerade resor. Ska man välja charter med all inclusive eller går det att resa runt på egen hand? Vilken del av landet ska man välja? Vi gillar natur, dykning och snorkling samt lite äventyr. Vackra stränder med bra bad är ju alltid ett plus. Vi reser med vår 3 åriga dotter. Kan man ta med barn på valsafari? Finns det några andra roliga saker att hitta på med en liten tjej?
Tacksam för alla tips och idéer ni har. // Hannah
24 nov. 2015 19:03
Vi var där i Februari förra året, vi bodde i Samana, väldigt lång transfer men helt klart värt det.
Fanns massor med utflykter, vi åkte på valsafari och tog en båt ut till Bacardi Island, jag fick tyvärr ryggskott så efter det blev det poolen och stranden, hade tänkt åka zipline m.m men det får bli en annan gång.
Snorklingen utanför hotellet var inget att ha, gick en del utflykter som sas vara ok.
Det går bra att ta med barn på valsafari.

/Anders
26 nov. 2015 11:23
Hej!
Vi åker 3/12, 3 veckor i Punta Cana på all inclusive.Beroende på när ni far kan jag skicka en recension när vi är hemma :)
/stina
Av Monk
7 dec. 2015 17:50
Snälla, välj INTE All Included (som det eg. heter). Skapa en resa själva på nätet - bättre val av boende och bättre val av flygtider/flyg. Tycker man om matkö, magsjuka och samma ansikten varje kväll, visst då är det o.k. Tyvärr håller detta A.I. på att ta död på de lokala restaurangerna i turistområden världen över. D.R. har kanske flest svåra trafikolyckor i världen, så ta det försiktigt eller hyr en Hummel. Smaksak var man vill bo men jag skulle undvika den södra turisttäta delen och hellre bo i Cabarete eller Puerto Plata/Playa Dorada. Terennas, Samana är ett annat alt. Ni får låna flytvästar, så inga problem med en treåring.
Åker själv till Sosua i februari. Dock inte charter, då det fanns hur många bra hotell som helst att välja på. Ett litet tips till alla: Växla inte på flygplatsen, utan välj ATM på plats ist.