Tips och tankar inför rundresa i Kroatien sommaren 2018

25 feb. 2018 14:52
Visningar: 492
Hej!

Har nu lusläst alla inlägg och försökt få grepp om huruvida vår plan inför sommaren är bra eller kan förbättras. Mycket är ju subjektivt men om någon här vill slänga in sina åsikter blir vi tacksamma!

Vi (två vuxna och tre barn) tänkte flyga till Venedig och hyra bil. Anledningen till Venedig som utgångspunkt är helt enkelt flygpriserna :-) Sedan har vi två veckor på oss att köra ner mot Split - via öarna runt Krk - och sedan ta båten över till Ancona och vidare upp mot Venedig för att flyga hem igen.

Det vi planerar är att först utforska öarna runt Krk men vi blir inte kloka på vilken ö vi ska ha som bas (eller om man ska utgå från fastlandet kanske?) På alla inlägg låter det som att man i princip inte kan gå fel vilken ö vi än väljer, men boendefrågan är det som ställer till det. Vi brukar välja att hyra hus (med pool) men det verkar vara huvudsakligen lägenheter som gäller i Kroatien.

Sedan tänkte vi köra vidare mot Plitvice Lake National Park alternativt Krka. Där kanske man inte nödvändigtvis bor utan det blir mer en heldag innan vi drar ner mot Split.

Här har vi läst på betydligt mer om de olika öarna och det känns som om öarna Vis och Korcula är de som vi tänkte lägga tyngdvikten på. Även här är vi osäkra på var och hur vi ska bo. Som tidigare nämnt är vi huvudsakligen sugna på ett hus med pool som vi kan ha som utgångspunkt för olika dagsutflykter. Tips på hus på samtliga öar tas tacksamt emot!

Fast nu har vi börjat fundera på om vi kanske ska tänka om helt och skippa idén med hyrbil. Istället kan vi flyga direkt till Split och ta oss runt med bussar. Vilka för- och nackdelar finns det med ett sånt upplägg? Då kanske man ska fokusera endast på öarna runt Split och ta norra delen en annan gång?

Så två huvudfrågor till er kunniga Kroatienexperter:

1/ Hyra bil eller inte?

2/ Hur bokar man bäst hus? Hotell kan också funka på en del ställen, så klart. Vi har förstått att man kan boka på plats men det är liksom inte riktigt vår grej. Vi vill helst ha saker och ting på plats så vi kan slippa den stressen.

Tacksam för all input!

/Sebastian
Medlemmen har tagit bort svaret
11 mars 2018 17:03
Definitivt hyra bil skulle jag säga. Lättare att ta sig runt! Hus skulle jag boka via booking.com. Har fungerat för oss i alla år så kan vart rekommendera det.
11 mars 2018 18:19
Citerat från Rosalypsyl:
Definitivt hyra bil skulle jag säga. Lättare att ta sig runt! Hus skulle jag boka via booking.com. Har fungerat för oss i alla år så kan vart rekommendera det.
Tusen tack för tips! Vi ändrade om planerna och åker till Sardinien i år istället. Kroatien kommer men bara inte 2018:-)