Tips o råd Malaysia

11 feb. 2019 15:01
Visningar: 150
hej! vi är en familj med två barn, 11 o 9år. Tänkte åka till Malaysia nu i sommar. räknar med 3-4 veckor.
Vi vill uppleva KL så klart. Men framförallt bada o uppleva naturen. Vad rekommenderar ni? Vilken sida av ön är bättre? Tyckte at ön Tioman såg härligt ut. Läste att det tar ca 6 timmar med buss fr KL, är det värt?
Är Longkawi för exploaterad?
Jag vill så gärna se teplantage, har ni några tips??
tacksam för alla tips o råd!
Av Erik777
13 feb. 2019 10:15
Vill ni se teplantage så åk till Cameron Highlands. Hyr bil eller åk buss dit. Jag har skrivit tidigare både om hur man tar sig dit och hur man kan reducera den stora risken för åksjuka när man åker dit och tillbaka. Sök i forumet!

Tioman är en av få platser i Peninsular Malaysia som jag ännu inte besökt, så åk dit :)
Jag rekommenderar starkt att flyga närhelst det är möjligt. Altså flyg från KL endera direkt till Tioman eller till Mersing där ni kan ta båten. Åk bara buss när det inte finns andra alternativ.

Langkawi är Malaysias Mallorca, på gott och ont. På sommaren är det mycket arabiska turister och få svenskar.
13 feb. 2019 16:04
Hej,

Jag var i KL och på Lankgawi precis så kanske kan komma med några tips. Om ni vill komma ut i grönskan lite när ni är i KL så besök Perdena Botanical Garden eller Lake Gardens som den även kallas. En trevlig park att promenera runt i och kanske ha picknick? I samma område finns även KL Bird Park som kanske kan vara värt ett besök om ni gillar fina fåglar?

Sen tycker jag att ett besök i KL Tower på Sky deck nästan är ett måste då jag tycker man hittar den bästa utsikten över KL där. Precis intill ligger Canopy Walk där man kan gå på hängbroar mellan träden. Också värt ett besök enligt mig. Gillar ni shopping och inte är rädda för folk så är Central Market och Petaling Street Market ett måste. Vi tog oss enklast fram genom att gå eller åka deras monorail som var väldigt smidig.

Langkawi tyckte vi verkligen om! Vi bodde på Cenang Beach och där är mycket turister men Langkawi är ändå värt ett besök enligt mig. Vi var där 5 nätter vilket jag tycker är ganska lagom. Vi spenderade lite tid på stranden men sen hade vi även moped två dagar och upptäckte resten av ön. Pasir Tengkorak Beach tyckte vi absolut var den finaste stranden på ön. Så om ni åker dit tipsar jag absolut om att hyra bil då ni har barn eller boka taxi för att se mer av ön. Vi gjorde även två olika båtutflykter som var väldigt trevliga. Dock vet jag inte hur Langkawi är på sommaren.

De andra platserna har jag inte besökt men finns säkert andra med fler tips :D