Tips o råd Malaysia

11 feb. 2019 15:01
Visningar: 35
hej! vi är en familj med två barn, 11 o 9år. Tänkte åka till Malaysia nu i sommar. räknar med 3-4 veckor.
Vi vill uppleva KL så klart. Men framförallt bada o uppleva naturen. Vad rekommenderar ni? Vilken sida av ön är bättre? Tyckte at ön Tioman såg härligt ut. Läste att det tar ca 6 timmar med buss fr KL, är det värt?
Är Longkawi för exploaterad?
Jag vill så gärna se teplantage, har ni några tips??
tacksam för alla tips o råd!
Av Erik777
13 feb. 2019 10:15
Vill ni se teplantage så åk till Cameron Highlands. Hyr bil eller åk buss dit. Jag har skrivit tidigare både om hur man tar sig dit och hur man kan reducera den stora risken för åksjuka när man åker dit och tillbaka. Sök i forumet!

Tioman är en av få platser i Peninsular Malaysia som jag ännu inte besökt, så åk dit :)
Jag rekommenderar starkt att flyga närhelst det är möjligt. Altså flyg från KL endera direkt till Tioman eller till Mersing där ni kan ta båten. Åk bara buss när det inte finns andra alternativ.

Langkawi är Malaysias Mallorca, på gott och ont. På sommaren är det mycket arabiska turister och få svenskar.
13 feb. 2019 16:04
Hej,

Jag var i KL och på Lankgawi precis så kanske kan komma med några tips. Om ni vill komma ut i grönskan lite när ni är i KL så besök Perdena Botanical Garden eller Lake Gardens som den även kallas. En trevlig park att promenera runt i och kanske ha picknick? I samma område finns även KL Bird Park som kanske kan vara värt ett besök om ni gillar fina fåglar?

Sen tycker jag att ett besök i KL Tower på Sky deck nästan är ett måste då jag tycker man hittar den bästa utsikten över KL där. Precis intill ligger Canopy Walk där man kan gå på hängbroar mellan träden. Också värt ett besök enligt mig. Gillar ni shopping och inte är rädda för folk så är Central Market och Petaling Street Market ett måste. Vi tog oss enklast fram genom att gå eller åka deras monorail som var väldigt smidig.

Langkawi tyckte vi verkligen om! Vi bodde på Cenang Beach och där är mycket turister men Langkawi är ändå värt ett besök enligt mig. Vi var där 5 nätter vilket jag tycker är ganska lagom. Vi spenderade lite tid på stranden men sen hade vi även moped två dagar och upptäckte resten av ön. Pasir Tengkorak Beach tyckte vi absolut var den finaste stranden på ön. Så om ni åker dit tipsar jag absolut om att hyra bil då ni har barn eller boka taxi för att se mer av ön. Vi gjorde även två olika båtutflykter som var väldigt trevliga. Dock vet jag inte hur Langkawi är på sommaren.

De andra platserna har jag inte besökt men finns säkert andra med fler tips :D
Bra boende KL-Langkawi-Koh Lipe
Malaysia Uleh, 20 feb. 2019
Updaterad av Klara_maria för 12 timmar sedan
3
I november eller december åker vi till KL-Langkawi-Koh Lipe är det någon som kan tipsa om mysiga boenden, inte alltför dyrt och lyxigt? ... Klara_Maria: Hej, Jag kom hem för knappt två veckor sedan från precis dessa platser. Ni kommer att ha det riktigt bra! Inget av dessa boenden är ...
Tips och synpunkter på våran reseplanering KL, Langkawi, Koh Lipe, Perenthian mm
Malaysia Jk4, 10 feb. 2017
Updaterad av Leriksson7479 för 6 dagar sedan
5
Hej! Vi tänkte be om lite råd och synpunkter på våran reseplanering. Vi landar i Kuala Lumpor i början av mars och har sedan 19 dagar i ländet innan hemfärd från Kuala Lumpor igen. Tanken vi har är att först åka till Langkawi för att därefter ta oss till Koh Lipe. Efter det tänkte vi en sväng ...
var ska man åka i Malaysia
Malaysia Kiggex, 17 jan. 2019
Updaterad av Erik777 för 4 veckor sedan
4
Hej! Planerar resa i dec 2019 och lite nyfikna på Malaysia. Någon som har tips på var man ska åka för att njuta av underbara stränder, snorkling men ändå få lite natt liv med i paketet :) Om ni ger tips så gärna även var man ska landa i Malaysia och sen hur man tar sig vidare:) 26 Dec ...
Malaysia Langkawi: tips på bra strand/restaurang att hänga på några timmar för en barnfamilj i väntan på flyget?
Malaysia Cammen78, 3 dec. 2018
Updaterad av Erik777 för 11 veckor sedan
3
Hej! Vi kommer två familjer med 5 barn (4-10 år) totalt och har en heldag att spendera innan vår flight går på kvällen. Är det någon som har något bra tips vad vi kan göra? Tänker mig dagshäng och lunch på någon trevlig strand/resort där man kan bada/äta ett par timmar innan det är dags att åka ...
Kuala Lumpur med Finnair
Malaysia Jeeeerka, 23 nov. 2018
Updaterad av Victoooor för 12 veckor sedan
6
Funderar på att åka till KL med Finnair i Januari. Dock är det tre olika bolag på flygningen trots att man bokar dem i ett. Nordic reginal till Helsingfors, Finnair till Singapore och sen Jetstar Aisaia Airways. Har fått bekräftat att man måste hämta ut det incheckade bagaget i Singapore för att ...
Tips på boende Langkawi, Perhentian och Tengah
Malaysia Resenettan, 15 nov. 2018
Updaterad av Erik777 för 13 veckor sedan
9
Någon som varit på dessa ställen och kan rekommendera vilken strand och hotell man ska bo på Det ska vara billiga och mysiga ställen då vi backpackar, dock inte för enkelt. Vilken av Perhentianöarna är bäst om man vill ha fina stränder och lite folkliv? Är Tengah värt ett besök eller finns det ...

Om Malaysia Asien

Shopping, vita sandstränder, klarblått vatten och en grön natur – det här är en kombination som Malaysia kan erbjuda dig. Hit kan du åka för en avslappnade semester eller ha det som ett intressant stopp på din backpackingresa.

Vackra Malaysia består av öar och många av dem är så kallade paradisöar med kritvita stränder så långt ögat kan nå. Några av de mest välkända och populära öarna är Penang, Langkawi, Pangkor och Borneo, som främst är värt ett besök på grund av sina stora regnskogar. Vill du ha sol är Langkawi och Penang, liksom andra ställen på norra sidan av västra Malackahalvön bra val. På Borneo regnar det desto mer men där kan å andra sidan du få se vilda orangutanger, trädleoparder och elefanter.

Ett stopp i den pulserande huvudstaden Kuala Lumpur är ett måste om du besöker Malaysia. Besök till exempel gallerian Mid Valley Megamall som bland annat innehåller ett tivoli, eller marknaden Jalan Petaling i Chinatown för att fynda. Kuala Lumpur är en billig stad att vistas i, inte minst vad gäller högklassigt boende och kollektivtrafik. Staden är dock mer än moderniteter – här finns också flera historiska avtryck från den brittiska kolonialtiden. Malaysia är ett resmål för dig som vill ha mycket av det goda, oavsett om det innebär naturupplevelser, bad eller storstadspuls.