Tips mellan San Diego och San Fransisco (10 dagar)

7 juli 2011 14:54
Visningar: 2509
Hej,

2 x 40+ hyr en bil i Los Angeles och åker mot San Fransisco - har 10 dagar på oss. Har inte bilat i Californien tidigare... så vill gärna ha lite input :)
Någon som har tips på vackra kustnära vägar, schyssta stränder, enklare men fräscht boende, aktiviteter, shopping och sevärdeheter?

Tack på förhand // Erik
Av Annl
13 juli 2011 04:08
Hej,

10 dagar mellan San Diego och San Francisco är inte mycket eftersom det är en lång körning och det finns massor att se. Vi hade tre veckor med en avstickare på en natt i Las Vegas och två nätter i Grand Canyon på north rim och detta tyckte vi var lite väl kort.

Mitt tips är att ni därför planerar väl och sållar och gallrar och väljer ut några saker som ni vlll koncentrera er på så att ni kan känna att ni fått uppleva dessa ordentligt.

För mn del gillade jag San Diego väldigt mycket - det är en avslappnad atmosfär där och -i alla fall - ofta gott och fint väder även om vi hade otur.

Los Angeles är enormt och till ytan lika stort som hela Skåne. Med tanke på er korta tid kanske det är bättre att skippa LA helt på den här resan och i stället ta ett stopp och övernatta i Santa Barbara som är en liten fin ort.

Carmel och Monterey är också kul och 17 miles drives sagolikt vackert men även där bör ni fundera på vad ni vill prioritera skulle jag säga.

San Francisco är jättevackert och det finns mängder att göra där och en tripp upp till vindistrikten kan rekommenderas å det varmaste om ni gillar vin- där är sagolikt vacker natur och så fina vingårdar och dessutom mycket goare klimat än i SF. Man kan hyra limo och bli körd mellan vingårdarna och de olika provningarna...

Ha en fin resa - Kalifornien är supertrevligt!
20 feb. 2012 10:32
Landar ni på LAX och åker hem ifrån SFO ? Eller skall ni bila fram och tillbaka?