Tips inför vår rundtur Portugal/Spanien

17 feb. 2010 21:08
Visningar: 997
Ska flyga till Faro, därifrån ta oss till Lissabon - vidare rakt igenom landet och över spanska gränsen mot Mérida. Sedan söderut mot Sevilla, vidare mot Gibraltar och sedan följa spanska kusten västerut tillbaka in i Portugal och Faro...
Detta är bara ett förslag på hur vi ev tänkt oss vår resa! Är det någon som har info om några av städerna/orterna - eller kanske förslag på delvis annan rutt?? Faro är dock bokat som utgångs/avreseort! Vill heller inte österut från Gibraltar sett...
22 juni 2010 20:13
Antar att ni redan åkt - om ej, besök och bo i Tarifa i sydligaste Spanien. Följ sedan kusten någon mil norrut, fina surfstränder. Tarifa är charmigt, läckert och historiskt! Hinner ni, så ta en dagstripp över till Tanger.
22 juni 2010 21:03
Tack för tipsen! Nej, vi har inte åkt än - blir inte förrän i september...Men det är absolut tillfört den prel resrutten!!
23 juni 2010 17:27
Conil de la Frontera på Costa de la Luz med sin härliga strand. Cadiz är också värt ett besök. Där finns en mysig gammal stdsdel med trånga gränder. Jerez med sina sherryfabriker - då är september en bra månad eftersom man skördar druvorna då. Håller med om att Tarifa är värt ett besök. Ronda, staden som delas av en djup ravin. Vejer staden på berget med sina väderkvarnar. Måste ses, så kör upp den smala bergsvägen och du kommer till en underbar stad. Trafalgarfyren där slaget vid Trafalgar stod är värt ett besök.
Av Glidarn
24 juni 2010 13:43
Om ni ändå ska till Sevilla så borde ni passa på och besöka Cordoba för Alhambra är verkligen värt att se. Såg inte om ni har skrivit när ni ska resa men bara så att ni vet så blir Sevilla och resten av Andalusien outhärdligt varmt under Juli, Augusti och tom September så det är inte att rekommendera.