Tips inför Kapstaden

Av Jokalii
28 okt. 2014 00:01
Visningar: 1722
Hej!
Jag är en tjej på 21 år som ska åka till Sydafrika slutet på januari 2015 och har planerat att vara i Kapstaden i 2 veckor. Jag tar emot alla tips om säkerhet, upplevelser, hostel/ ställen man kan träffa folk, restauranger, och allt annat jag bör veta och inte får missa!
Eftersom jag kommer resa själv så tar jag emot alla tips om vad jag bör tänka på inom säkerheten i just Sydafrika/ Kapstaden. Finns det gator och ställen jag bör undvika samt andra saker att tänka på?

Tack på förhand!
Av Bibby
28 okt. 2014 06:21
Jag upplevde stan väldigt säker så med normalt säkerhetstänk och sunt förnuft går det säkert jättebra.

Undvik Waterfront (turistfälla), försök att bo lite högre upp i stan. Kommer inte ihåg gatunamnen men finns några där det finns mycket barer och restauranger, jag bodde i de kvarteren och trivdes där, slapp de värsta turisterna då också.

EDIT: Kollat på en karta och runt Wale/Long street skulle jag reka att bo. Mest expats och lokalbefolkning som håller till där, samt en del backpackers också tror jag.

Måstegrejerna antar jag att du har koll på, typ Table mountain, Camp Bay, etc.
Av Desires
28 okt. 2014 19:23
Hej Jokalii!

Så roligt att du ska till Kapstaden, jag har varit i den härliga staden 2 ggr, har avslutat båda våra "kringresande" turer i Sydafrika med Kapstaden - tycker mycket om den staden!

Ja du vet säkert vad man bör se när man ska dit, annars kan du kolla foton och vad jag skrivit här, om de mest vanliga tipsen på vad jag tycker man bör göra i Kapstaden första gången (Robben Island, Table Mountain, pingvinerna i Boulders Bay, Cape Point och Cape of Good Hope, Waterfront - ja jag gillar det området trots att det är mycket turister där...., besöka en kåkstad med guide etc.) http://www.desires.se/#post45

Vi har båda ggr bott ca 20-25 min promenad från Waterfront, och det har varit bra för vi gillar att gå ner till Waterfront någon kväll och äta där, kolla på folklivet och allt som händer där, finns även flera bra restauranger, enklare tavernor, cafeer där ungdomarna samlas. Någon gång tog vi taxi därifrån till vårt B & B, det bör man nog göra om man är sent ute själv.

Tycker också du absolut ska ta hop on/off bussen ut mot Camps Bay, gå av vid Clifton Bay o promenera till Camps Bay utmed stranden - fantastiskt vackra stränder och natursköna miljöer där! (Taxi är också billigt i Sydafrika om du föredrar det framför bussen.) Här kan du se många foton från dessa områden under vår senaste resa i Sydafrika förra året http://www.desires.se/#post175
Av Jokalii
3 nov. 2014 22:47
Tack så mycket för tipsen, de ska jag lägga på minnet!
Hur upplevde ni Kapstaden? Känns den säker eller är det otryggt och "farligt" som många påstår? Är det vissa områden man bör undvika? Vågar man besöka Bo Kaap på dagtid?

Jag har kikat på boende på gatan: New church Street, vet ni något om den gatan? Tryggt, osäkert, bra, dåligt? Nära, långt ifrån restauranger, affärer med mera? Har ni något tips på boende?