Tips inför Australien och NZ!

Av Paulinn
26 mars 2013 17:20
Visningar: 643
Hej!

Vi är två tjejor som till hösten ska åka till Australien. Vi har tänkt ansöka om ett Work & Holiday visa. Vart gör man det lättast och billigast? Och hur långt tid i förväg bör man göra detta?

Vi har tänkt att stanna i Australien i ca 4 månader och försöka hitta jobb på nån ranch. (Båda utbildade inom naturbruk och hästar). Nån som har nån erfarenhet från det? Men vi ska såklart också försöka ta oss runt en del så: Vad får vi inte missa? Sevärdheter, upplevelser mm. Dela gärna med er från egna erfarenheter eller bara råd och tips!

Efter tiden i Australien ska jag ev. åka vidare till Nya Zeeland och resa. Vad får jag inte missa där? Hur är det lättast att ta sig runt? Hur lång tid behöver man på sig på ett ungefär för både nord och sydön?

Tacksam för alla svar! :)
27 mars 2013 07:33
Det är billigast och lättast att söka visum på http://www.immi.gov.au
Du behöver egentligen inte göra det så lång tid i förväg, men det är ju bra att ha det klart i god tid. Man ska bara resa in i landet inom ett år från att det blivit godkänt.

Vad ni ska se är upp till er, det finns så myckett att välja på. Låna/köp en guidebok eller kolla på t.ex. min hemsida http://www.worldofmarie.com/reseguide eller http://www.worldofmarie.com/jordenrunt (min resa). Det finns en massa trådar här på forumet också. Men några exempel är Ayers Rock, Kakadu National Park (Darwin), Stora Barriärrevet, Whitsundays, Fraser Island, Sydney, Melbourne, Great Ocean Road, Gold Coast, Sunshine Coast, Perth och kusten upp till Broome.

Det är lagom med en månad för att se både Nordön och Sydön på NZ, men man kan också vara där längre såklart. Om ni är två kan ni kolla upp vad det kostar att hyra bil. Annars är det superlätt att ta sig runt med buss. Intercity för sträckor mellan städer och orter och backpackerbussar som Magic och Kiwi Experience för att komma till sevärdheter utanför orterna.
Rekommenderar Auckland, Bay of Islands, Rotorua, Wellington, Picton med Marlborough Sounds, Nelson med Abel Tasman National Park, Fiordland National Park (t.ex. Milford Sound), Queenstown, Christchurch och Dunedin. Har själv inte varit längst söderut i The Catlins, men det ska också vara fint.
Av Paulinn
28 mars 2013 21:30
Tack för all info Marie!:)