Tips i Split?

Av Kboggio
7 apr. 2013 17:01
Visningar: 4936
Jag ska till Kroatien sista veckan i juni med familj, något jag skulle vilja göra är att ta en båttur till någon av öarna. Vilken är bäst för en dags utflykt? Är det någon som har tips på bra sevärdheter i Split? Jag har också läst att man kan Snorkla och bada med delfiner, är den informationen lätt att hitta på plats eller är det bättre att hitta och boka ifrån Sverige?
Tacksam för svar :)
Av Desires
7 apr. 2013 19:48
Jag har varit mycket i Kroatien och tycker övärlden utanför Split är den finaste! Ta någon av båtarna från hamnen i Split till vackra öar som Hvar (nog den finaste av dem, ca 1 tim båtresa) eller Brac (närmaste ön 45 min ca). Båda dessa är ju väldigt lämpliga för en dags utflykt, fast själv tycker jag man ska stanna flera dagar både vad gäller Hvar och Brac. Och vill du ha en riktigt fin liten genuin fiskeby ska du bege dig till den rofyllda ön Vis som ligger längst ut i Adriatiska havet (ca 2 timmar med Jadrolinia) http://www.desires.se/#post136

Just i Kroatien har jag aldrig läst eller hört talas om att man kan snorkla och bada med delfiner, men det kanske är någon annan här som vet? (Däremot kan man förstås få se delfiner i denna miljö, om man har tur.)

De bästa sevärdheterna i Split är den fina gamla stan som ligger vid hamnen, annars tror jag inte det finns särskilt mycket att se just i Split. I gamla stan här ligger palatset som kejsaren Diocletianus lät uppföra för 1700 år sedan. Tycker inte den staden är såå charmig i andra delar. Men hamnen och gamla stan med den palmkantade strandpromenaden är väldigt fina och sevärda!
Mer tips om Split o lägenheter där http://www.desires.se/#post117

Här kan du se foton o läsa om Hvar http://www.desires.se/#post10
Brac http://www.desires.se/#post93
Av Desires
8 apr. 2013 13:41
Hej igen!
Jag googlade på Kroatien och delfiner och hittade till slut nedanstående information, som kanske kan vara intressant, tydligen är det i Losinj som flasknosdelfinerna gillar att vara:

Delfinturism i Losinj
Det rena vattnet i denna del av Adriatiska havet gör att flasknosdelfinen trivs fint. I Mali Losinjs grannby Veli Losinj finns organisationen Blue World som jobbar med att dokumentera och bevara delfinerna. På Losinj Marine Education Centre kan du se deras delfinutställning. Flera båtbolag i Veli Losinj lockar med delfinskådarutflykter. http://www.blue-world.org.
Hälsningar Desires