Tips i norra England

Av Challen
30 jan. 2019 20:34
Visningar: 253
Hej!

Vi flyger till Manchester i början av juni och är i norra England en vecka. Vill gärna ha tips på saker att göra i Yorkshire och Lancashire - naturupplevelser, museer och fina ställen att besöka.

Har ni tips på saker att göra i Manchester, Newcastle eller York tar jag tacksamt emot dem :) Vet inte om vi kommer att åka till Liverpool, vi har varit där förut, men kanske. Annars vill vi som sagt gärna vara ute i naturen och se fina ställen.
24 feb. 2019 08:03
York är en väldigt fin stad. Om man är där är väl en promenad runt muren ett måste, en mycket fin rundtur runt stan. Chokladmuseet kan jag också rekommendera, det är uppbyggt kring en gemensam vandring som var väldigt bra och man fick en del choklad.,. Passar perfekt om man har barn i mellanstadieåldern som kan lite engelska men passade öven mig som chokladuppskattande vuxen. I övrigt är York en fin stad att bara gå runt i, man kan gå upp i tornet i York minister för utsikten.
När vi var där tog vi en dagstur till Whitby. Kul att se havet och fascinerande med ebb och flod. Passande ställe att äta fish and chips. Bussturen var också fin, till viss del över hedar. Det gick på folk med vandringskläder på bussen så det är inte helt omöjligt att man kan ta bussen för att vandra i området, men det törs jag inte lova. Jag sökte möjligheter att ta sig till North York Moors med buss och det gick men verkade svårt att komma direkt till vandringslederna. Vi testade dock aldrig det.

I Manchester kan jag rekomnendera att gå in i John Riley library, häftig byggnad. Finns ett "nyfixat" område i stan med mycket uteserveringar som var mysigt också, men som jag inte minns namnet på. Sen finns ju fotbollen förstås.
Både Peak district och Lake district ligger ju i området om ni vill ut i naturen.
24 feb. 2019 21:42
Ska ni till Liverpool så hojta så harcjag tips (beroende på vad ni vill göra).
Av Challen
29 juni 2019 18:52
Vi var i Yorkshire Dales, North York Moors med Whitby och Robin Hood's Bay, och vi var även en sväng in i Leeds. Jättefint, vi kommer att åka till Yorkshire igen :)