Tips för vägen mellan LA och LV, samt packning för 2 veckors roadtrip

17 aug. 2013 15:09
Visningar: 2299
Snart bär det av till Kalifornien för två veckors bilåkande. :-) Har koll på vad vi vill se mellan våra olika rutter: SF - LA - LV - SF, men har inte hittat något än att se mellan rutten LA och LV. Tips?

Sen så undrar jag om någon har bra packningstips för hur man håller kläderna fräscha i två veckor, eftersom allt bara kommer att packas upp och ner ur resväskorna.
17 aug. 2013 16:50
Det finns ju outlets strax utanför Barstow, samt i Primm. Annars är det ju inte så mycket att se. Mest öken
Av Annl
17 aug. 2013 17:15
Helt sant - mest öken men häftigt att uppleva det.

Du undrar om kläderna och ett tips kan ju vara att tvätta på hotellet efter halva tiden - det är inte så dumt.

Vad gäller packning så brukar vi packa kläderna i olika plastpåsar och det är rätt så bra för att de ska hålla sig fräscha och det är ju dessutom lättare att hitta.

Jag lovar er att ni kommer att få en fantastisk resa - Kalifornien är så kul!

Ni har väl planerat att besöka Alcatraz? Mycket spännande.

Vindistrikten är väldigt trevliga - om ni har tid för en avstickare dit.
17 aug. 2013 17:38
I USA kan du hitta allmänna tvättomater (Laundry/ Laundromat) så att tvätta kläder är inget problem. Som AnnL skriver kan det ju finnas även på hotellet/motellet där ni bor.

På tvättomaterna brukar det finnas växlingsautomat och möjlighet att köpa tvättmedel. Annars kan du göra som jag - jag har med portionsförpackat tvättmedel när jag vet att jag kommer ha tillgång till egen tvättmaskin. Så behöver jag inte fundera.
17 aug. 2013 17:46
Bergling: tack för tipsen om outlets, det hade jag missat! :-)

Annl - tvätta på hotellen hade jag inte ens tänkt på, och jodå, biljetterna till Alcatraz är redan bokade. :-) Vindistrikten hinner vi inte med den här gången tyvärr. Så mycket att se, alldeles för lite tid! Men jag tänker mig att det inte är sista gången vi åker till Kalifornien, så man får ta det nästa gång istället.

Nisse2ears: så kan man ju också göra faktiskt! :-)
17 aug. 2013 17:49
Man kan klara sig på riktigt lite kläder i packningen på så sätt och göra plats för skorna eller nya kläder :)
17 aug. 2013 18:05
Risken är väl att man släpar med sig för mycket kläder. Som vanligt! Har kollat temperaturerna i september dit vi ska, och det verkar ligga kring 21-28 grader, så det blir väl mest shorts och linnen som inte tar mycket plats.

Tur man inte är i Las Vegas nu förresten - 40 grader - puh! Det som folk tipsat om är att San Francisco kan vara lite kallare (som en svensk sommar alltså, haha) så där får man ha lite varmare kläder kanske?
17 aug. 2013 18:11
Nu har ju inte jag varit i SF, men tänk på att oavsett vilken temperatur det är så gör ju SOLEN att det är varmare än man tror. En solig dag kan man svettas även om termometern säger annat. (om det är sol alltså)

Att tvätta på resan gör att du kan lämna hälften av hälften hemma. Ta bara med favoritpaltorna. Tvätta dem en och två gånger och du kommer inte gräma dig att du inte tog med mer kläder utan snarare sända RG en välsignande tanke :D
17 aug. 2013 19:15
Hej!
Vi packade en resväska bara, det var smart för vi shoppade en hel del. Skulle shoppat betydligt mer om jag hade kunnat ta hem det på flyget. Kläder är billiga i USA, för att inte tala om skor....
Susanne
17 aug. 2013 19:35
Oj oj, börjar dregla lite här nu. Känns som att min man och jag bara får packa
halva våra väskor... ;-)
Av Marulk
17 aug. 2013 20:37
gillar du shopping så kan jag rekommendera Barstow. Ett gigantiskt Outlet bestående av 2 (eller fler) rejält stora områden. Vi besökte enbart det ena o det var tillräckligt. Boende finns det gott om alldeles granne med dessa Outlets. Vi bodde på Holiday Inn som var riktigt fräscht och rejäl frukost (jmf med många andra som bara har muffins o juice).
Så mitt råd är - ta inte med dig en väldans massa kläder . du kommer hitta fynd här :)
ex. Polo Ralph Lauren till 1/3 av priset här ....Levis för sisådär 250,- (köpte till sonen för 150,-/p)

beträffande SF så är det betydligt kyligare än övriga Californien (inland) Vi var i juni/juli, inlandet hade då förvisso värmebölja med 40-45c men i SF var det 17-20c och förhållandevis kyliga vindar.
Här är dock tipset rejäla promenadskor - SF ska ses till fots :D
Glöm inte att besöka Norska/Svenska Sjömanskyrkan som bjuder på våfflor o kaffe (lägg gärna ett bidrag)
17 aug. 2013 20:48
Tack Marulk för tipsen! Mina walkingskor ska definitivt med. :-)
17 aug. 2013 21:26
Suveränt. Tack! Vi kommer att starta vår resa till LV från Santa Monica, så det är ju bra idé med route 66, eftersom vi redan är i slutet av den. Sen så vill man ju gärna åka (om inte hela, så en bit i alla fall) på Route 66, så kan man checka av det också från "att-göra-listan". :-)
Av Marulk
17 aug. 2013 21:37
Route 66 kan bitvis vara i ganska uselt skick....har lite bilder därifrån här på RG - men fantastiskt landskap ;)
17 aug. 2013 21:58
Marulk - hur är den då mellan LA alt Barlow och Needles - för det är ju bara den sträckan som är aktuell?
Av Annl
18 aug. 2013 09:38
Jag har varit i SF på sommaren och det är stor skillnad klimatmässigt mellan SF och LA och SD.

Det stod i guideboken att man inte ska ha shorts (ens ui juli för att det kan vara kallt) men det brydde jag mig inte om men det var verkligen kallt och jag fick köpa en munkjacka och även en "riktig"jacka så låt dig inte luras av att det skulle vara gott och varmt-. Man tror ju gärna det men det ligger på kalla vindar från havet.

Och bra att ta med lite kläder och sen handla för det är som sagts tidigare väldigt billigt att handla i USA och de har fina märkeskläder och inga kopior. Packa väskan bara halvfull och gör mängder med fynd.
18 aug. 2013 09:46
Citerat från Nibrir1971:
Tack Marulk för tipsen! Mina walkingskor ska definitivt med. :-)
Åk inom på Ontario Mills men se till att ha gott om tid, det är en riktigt bra Outlet Mall med bra urval av butiker http://www.simon.com/mall/ontario-mills/map Det är ju lätt att jämföra olika malls via deras hemsidor, här är t.ex. Barstow http://www.tangeroutlet.com/barstow/directory

Både Simon Malls, Tanger Outlets och andra har föresten appar som är praktiska att ha. http://www.floridasidan.se/appar.php

Oftast finns även kuponghäften att hämta på större köpcentrum, brukar finnas kuponger på deras hemsidor, i appar eller i broschyrer man hittar på t.ex. hotellen. De brukar ge bra rabatter på redan fantastiska priser :-) Får ni syn på någon "Ross Dress For Less" (helst outlet) så missa inte det, där brukar man kunna hitta extrema fynd ;-) Åk med så tomma väskor som möjligt och handla efterhand om det finns behov av att fylla på garderoberna..... Då har man nya kläder hela tiden men tvättpåsarna växer, dedikera en väska för tvätten efter ett tag.....

Vissa flygbolag tillåter rejält med handbagage, sist fick vi ha 23Kg, så det ska man ju tänka på att utnyttja i så fall.
Av Marulk
18 aug. 2013 10:53
Citerat från Nisse2ears:
Marulk - hur är den då mellan LA alt Barlow och Needles - för det är ju bara den sträckan som är aktuell?
Vi körde sträckan Wiliams - Needles och gick av 66an i ungefärlig höjd med Essex. Vägen är fantastiskt vacker men stundtals ganska dåligt skick. Det är bergigt och kurvigt. Orsaken till att vi gick av 66an o tog oss vidare på I40 var att just där varnade man för att Route 66 var i "bad condition". Antar att detta gäller hela sträckan Essex - Barstow. Sträckan Barstow - LA tog vi dessvärre (?) I40 eftersom vi ville till Griffith Park i LA när de öppnade :)

"NIBIR1971" - glömde tipsa dig om de 2 stora Outlets i Vegas, north och south. Vi besökte den norra vilket räckte för oss.
Av Marulk
18 aug. 2013 11:38
Citerat från Nisse2ears:
Marulk - äsch, va trist :(
bildbevis på den ngt skrynkliga vägen finns i mitt resealbum här på RG ;)
18 aug. 2013 13:50
Har nu kollat dina bilder - vilken resa!
Förstår vad du menar med vägarna, men jag tycker på något sätt att det hör till. Det är ju trots allt en resa längs memory lane Route 66! Såg inte så farligt ut. Man får inte ha bråttom bara ;)
18 aug. 2013 18:42
Annl: hade nog inte riktigt räknar med att packa med en jacka, men det får man kanske göra nu. (Kan tänka mig att det är lite kallt i Yosemite på kvällarna/nätterna också, även om det är varmt på dagen.)

Floridasidan: tack för tipsen! Ska hålla koll efter det du skrev om. :-)

Marulk: tack för hjälpen. Ska genast spana in dina bilder jag med! :-)
Av Annl
20 aug. 2013 15:41
Nää jacka är ju inte det direkt som man tänker sig på sommaren i Kalifornien men det behövdes som sagt när vi var där i juli... Eller så gör du som jag att du köper en jacka om du behöver - det är ju så billigt i USA

Citerat från Nibrir1971:
Annl: hade nog inte riktigt räknar med att packa med en jacka, men det får man kanske göra nu. (Kan tänka mig att det är lite kallt i Yosemite på kvällarna/nätterna också, även om det är varmt på dagen.)

Floridasidan: tack för tipsen! Ska hålla koll efter det du skrev om. :-)

Marulk: tack för hjälpen. Ska genast spana in dina bilder jag med! :-)
Av Peli
20 aug. 2013 23:27
Hej,
Tänkte tipsa om att besöka Calico Ghost Town utanför Barstow.
En gammal silvergruva med mysig och annorlunda miljö.