Tips/avrådan för organiserade rundturer i New York v.s. Ta taxi?

31 mars 2013 09:42
Visningar: 461
Hej!

Jag ska till New York på fredag och har aldrig varit där. Jag pker med min bror och mamma, vi ska bara vara där till måndag kväll då vi far vidare till Washington. Vi skulle gärna vilja få en schysst överblick av staden, och är mest intresserade av att se några av de främsta landmärkena utifrån, vi tänker inte lägga tiden på att gå in på museer etc, utan att även ha lite tid till att strossa och ta in atmosfären.
Jag har tittat lite i Tripadvisor, och de här största bussbolagen för hop-on-hop-off bussturerna (typ CitySights och Gray Line) verkar inte få så bra omdömen. Min mamma har inte riktigt möjlighet att gå allt för mycket, varför flera av de mest lovordade turerna går bort då de görs per fot.
Är det någon av er som har erfarenhet av dessa ordnade turer? Jg funderar på om det kanske är ungefär lika smidigt/prisvärt att bara åka taxi lite fram och tillbaka tillde största ställena, och sedan gå litegrann där emellan. Vad tror ni om det?
Av Annl
31 mars 2013 10:09
Vill ni se så mycket som möjligt utan att gå så mycket så har jag två tips;

Det första är att ta en båttur med Circle Line runt hela Manhattan. Tar tre timmar och det var väldigt spännande och man får se olika delar av Manhattan. Dessutom tar båten en sniff runt Frihetsgudinnan så där får ni riktigt fina vyer och man ser Manhattans skyline också.

Det andra tipset är bussarna som du själv är inne på. Jag har åkt de röda bussarna i NYC och det var väldigt bra - dels kan man använda bussarna som en hjälp för förflyttningar men sen är det även ett bra sätt att se stan och göra det på ett komprimerat sätt där ni passerar highlightsen. Sätt er högst upp i den taklösa bussen och få en makalös upplevelse när bussen kör bland skyskraporna och ni ser dessa underifrån.

Ni kommer att få det kanon!