Tips att göra i shanghai

19 nov. 2007 12:24
Visningar: 3841
Hejsan

Jag ska åka till shanghai 4 dagar, är det någon som har något tips man bör göra eller se i shanghai?
/Maja
Av Lewwe
19 nov. 2007 20:10
Shanghai är bara såååå häftigt. Åk runt å se stan och framförallt det höga tornet (kommer inte ihåg namnet nu) Gillar du shopping så är det ett grymt bra ställe som har det mesta och riktigt billigt. Vi åkte taxi några gånger vilket var billigt sätt att förflytta sig på. Snabbtåget till å från flygplatsen ska ni åka. vill minnas att man åkte i 400km/h.
Av Kakang
28 nov. 2007 09:46
om du vill ha shopping håll dig till nanjing road som har ett stort utbud. du kommer inte att missa allt neon på kvällarna... jag skulle kolla in the Bund och även tv- tornet som är ganska imponerande att åka upp i en fin dag. vill du ha gratis utsikt, ta dig till SAS radisson hotellet och åk upp på 45:e våningen:) Yuyan-garden (tror det stavas så) är en mysig trädgård att besöka, kul att se den kinesiska trädgårdskonsten. kolla även in de äldre stadsdelarna för att se kontrasternas kina!
trevlig resa!
7 feb. 2008 17:18
Yu Yuan , Xintiandi, Nanjing road, The Bund, TV-tornet, och baren i Jin Mao tower såklart. Såå häftig utsikt om vädret är ok.88vån. Shanghai Aquarium och osv .osv
Av Bibby
7 feb. 2008 20:05
Citerat från lewwe:
Snabbtåget till å från flygplatsen ska ni åka. vill minnas att man åkte i 400km/h.

Maglev heter det och susar fram i 481 km/h, häftigt värre!!

Tidsberoende, men det var fascinerande att vara där på deras nationaldag (1 okt.) då de stänger av hela huvudgatan (den på andra sdan floden, mittemot TV-tornet, alltså inte på Pudongsidan). De hade dessutom fyrverkerier (upp mot tekniska högskolan på Pudongsidan), och då inte nåt 10-minutersfyrverkeri som här i Göteborg på nyår, utan det varade en timme, varje dag i en veckas tid!!!
Sen så är ju F1 då också!!! Det var därför jag åkte dit men fick det andra på köpet kan man säga...