Tips ang. Borneo

9 mars 2013 16:30
Visningar: 708
Hej!

Jag har bokat flyg ner till Tawau om några veckor. Tänkte snorkla och ev. dyka där. Hörde att Sipadan skulle vara fint bland annat. Vill gärna ha tips om någon har varit här omkring nyligen. Måste man boka in sig på utflykter långt i förväg för att få komma ut dit, eller funkar det väl på plats? Eller finns det andra fina snorklingsmöjligheter i närheten av Tawau?

Även tips om rena och fräscha hotell runt Tawau i budgetklassen är av intresse!

Tänkte även resa runt på Borneo i 10 dagar eller så, så tar gärna emot tips på det viktigaste att se och göra här. Jag vill såklart uppleva naturen. Gärna endagsvandringar bland berg och skog, men ingen avancerad klättring.

Tack :)
Av Mwa
13 mars 2013 08:44
Hej!

Vill inte skrämma dig på något sätt MEN det är bra att veta att UD har utfärdad en varning att resa till östrasidan av Borneo ..

Vi har också planer att åka till borneo slutet av mars, men frågan är om läget är stabilt då eller om man ska hålla sig till den västra sidan av ön.

Vi får hoppas att det lugnar ner sig :/
15 apr. 2013 14:19
Hej

Tack för tipset och ursäkta sent svar! Jag stod över Borneo och njöt av Malaysia i Kuala Lumpur och Tioman Island istället. Det blev riktigt bra! Hoppas det löste sig för er med. Ha det bra!
Av Joakimn
16 apr. 2013 07:32
Sist jag var ute o dök på sipadan o mabul så var det en väntelista på 5-6 dagar innan man kunde komma ut o dyka på sipadan.( typ i början av januari)
Jag valde att bo på ett dykcentrum som ligger på ön mabul ( Uncel Chang divecenter ) som är den närmsta platsen att bo om du vill ut till sipadan. Där kunde jag köra ett antal dyk och snorkeldagar medans jag väntade på min platsbiljett till sipadan.Fördelen med detta är vädersäkerheten, det tar kanske 1,5 timmar ut till sipadan från fastlandet men bara 40 min från Mabul.Om de har varit tveksamheter gällande vädret så får man tidigare klarteken att dyka från Mabul.
Om det är väntetid eller inte beror på hur många vid den tid du skall dit skall ut, dom har en besöksgräns per dag för sipadan..allså är det svårt att veta på förhand. Reste runt på Borneo i en månad , han med rafting ,bo på floden o göra dagsturer ut i djungeln, var även på orangotangfarm, samt besteg Mount kinabalu,var på första Robinson ön Poulau Tigra m.m.m./kliv in på min sida..många bilder