Tips!

25 sep. 2017 18:54
Visningar: 227
Hejsan, vi är en familj på två vuxna och tre barn (3,6,9) som ska till Sri lanka 1 månad och sen vidare till Indien. I Indien ska vi tillbringa 1 mån i verkala då älsta barnet ska gå skola, sen ska vi vidare i Indien, kanske goa bland annat. Nu skulle jag vilja ha en massa tips och råd... Vackraste stränderna, tips på billiga och bra boende, saker man inte får missa, vad man bör undvika, ställen man inte ska besöka osv, osv. Tacksam för alla tips och råd 😄
Av Erik777
26 sep. 2017 17:17
Om ni ska vara mer än en månad i Indien, tänk på att söka rätt visum! Pojken ska eventuellt ha ett annat visum än er andra då han ska gå i skolan. Indien kan vara rätt kinkiga på det där.

En månad i Varkala låter mycket. men är det där skolan ligger har ni väl inget val antar jag.
Missa inte backwaters. Från Varkala är det inte så långt till Kollam, varifrån ni kan åka båtbuss eller hyra husbåt och åka runt i sjösystemet.

Några besök i Thiruvanantapuram borde ni göra, det finns ett Zoo där som jag aldrig besökt, och flera biografer som jag har besökt.

Var i Varkala ska ni bo? De flesta vita turister finns vid Varkala Cliff, de flesta inhemska turisterna åker till Papanasam beach / Hindustani beach. Ska man bo bär en månad kanske det är mest bekvämt att bo uppe vid Järnvägsstationen istället. Jag killgissar att det är där skolan ligger?

Goa och Kerala råkar vara de enda delar av Indien jag har besökt. Skulle jag åka någon annanstans efter en månad i Kerala skulle jag nog åka till någon helt annan del. Typ norra Indien. Goa är dock ett väldigt populärt resmål för Keraliter pga Kerala är Indiens Norge och Goa är Indiens Puttgarten. -Spritturism! :)