TIPS

Av Elina95
22 nov. 2016 13:19
Visningar: 828
Hej!
I februari flyger jag till Sri Lanka och stannar i drygt 5 veckor. Vill jättegärna ha tips om vad jag absolut inte får missa, vad jag bara måste göra där, hur man ska ta sig runt på ön, vad som är viktigt att tänka på innan samt när man är där. Ja allt man kan komma på :)

Jätte tack om ni kan ge mig några tips här!!
25 nov. 2016 10:17
SriLanka är ett underbart land tycker jag. Lättrest, vänligt, säkert, massor att se och uppleva. Lätt att ta sig runt med tåg (plats kan betalas/reserveras via mobiltelefon, för ett år sedan var det litet klumpigt, men fungerade bra - kommer inte riktigt ihåg hur man gjorde, men fråga hotellet efter att du köpt ett lankesiskt SIM-kort med en hyfsad mängd rupies i. Buss fungerar också bra, bil med chaufför eller taxi är också billigt och kan vara väldigt bra ibland, inte minst i kulturella triangeln om man vill se mycket. Tissamaharama längst i söder var en favorit för oss, likaså Anuradhapura norröver. Men det beror ju på vad man vill med sin resa... Negombo tycks ofta bli "dissat", men vi gillar det, en litet ruff fiskestad med helt OK stränder omkring - och seglande fiskebåtar, bara det... Ha det så bra!
Av Desires
3 dec. 2016 12:48
Har tyvärr ej varit där själv - ännu! Men det verkar vara ett oerhört vackert land med många speciella sevärdheter och en fantastisk djurvärld. Jag har ett inlägg på min reseblogg om Sri Lanka, från en person som varit där många ggr (han arrangerar även resor dit). Här kan du få lite inspiration och tips, om du vill http://www.desires.se/#post162
Av Vinoka
16 feb. 2017 16:14
Teplantagen i Kandy ett måste och att besöka Spice gardens som finns lite överallt var intressant.