Tipps på städer i KROATIEN

16 dec. 2009 09:02
Visningar: 3311
Hej!

Jag och min pojkvän har bestämt oss att åka till Kroatien i en vecka och besöka Bosnien på hemvägen.
Vi är intresserad av att åka till en stad där det finns flera olika valmöjligheter.
*Festande
*Resturanger
*Sevärdhet
*Romantisk stad

Jag har varit i Vodice och Makarska men känner nu att jag vill besöka andra platser. Vi vill ha fin badstrand och gärna lite äventyr.
Tipps på billiga hotell, apart hotell osv får ni gärna tippsa om.

Mvh
Av My53
16 dec. 2009 12:10
En fin stad och historiskt intressant är Dubrovnik där man även kan på enkelt sätt kan komma ut till bad. Annars bästa baden är givetvis alla underbara öar.Hvar är en ö där det är mycket restaurangliv också.Lätt att komma ut till öarna via båt från Split (som också har mycket att se).Trevlig resa.Jag tycker att Kroatien är ett fantastiskt land att semestra i!
2 jan. 2010 20:09
Hej
Jag vill rekommendera Rovinj - gamla stan är en sevärdhet i sig. Det finns inte så mycket festande i form av nattklubbar eller a la ibiza, men det finns fullt av restauranger och barer att hänga på, men kommer ni i slutet av augusti kryllar det av italienare på semester och det kan vara svårt att få plats. Det är urromantiskt att vara där - och om man bor i gamla stan kan man ta på sig badkläderna och gå ner till klipporna och hoppa i... Det är klippor mest överrallt, men vi använde oss av den här kartan för att hitta till de andra stränderna när vi åkte dit på vår brölllopsresa:

http://www.inforovinj.com/eng/plaze/searchNaziv.asp

Kika gärna på vårt resealbum från bl a Rovinj: http://www.reseguiden.se/forum/resor/istrien-134

trevlig resa!

BL
3 jan. 2010 13:47
Hej!

Jag skulle vilja tipsa om att åka till Dubrovnik som är extremt vackert, mycket sevärdheter, café liv, diskotek finns för natten och omgivningarna underbara! Tröttnar ni på stadslivet någon dag så kan ni åka över till den mysiga lugna ön Lopud med båtfärjan. Knalla rakt över ön och ni kommer till en vacker strand med små restauranger där ni kan njuta av lokalt vin och nygrillad bläckfisk.
Ni kan ju kombinera Dubrovnik med ett besök i Monte Negro ( Vet att ni tänkt Bosnien men tipsar ändå) när jag bodde i Dubrovnik tog jag ofta bilen till bla. Budva i Monte Negro och hälsade på vänner, festade, solade och njöt av gamla stan i charmiga Budva. Eller kolla in Kotor som också är fantastiskt vackert. Det är ett litet äventyr att åka dit, tar cirka 3 timmar beroende på eventuellt kö vid färjelägret. Stanna till vid slätterna och handla lokalproducerat vin/sprit/frukt och packa badkläderna överst för ni åker förbi många fina stränder på vägen.

Det enda negativa är att dubrovnik är belamrat med turister under augusti, vilket ger köer både på vägar och sevärdheter.
För boende gå in på http://www.atlas-croatia.com där finns möjlighet att hyra rum/lägenheter hos lokalbefolkningen till bra priser. Sk. private accomodations.

Lycka till,

Jessan