Tioman Island eller liknande ö i Malaysia

Av Stommen
11 juli 2014 21:55
Visningar: 1148
Vi tänkte åka till Malaysia med familjen sista två veckorna i oktober. jag hittade info om Tioman Island och fastnade för ön, men har nu insett att slutet av oktober kanske inte är bästa tiden att åka dit pga monsunen. Det verkar inte som om flygen går alls i oktober. Bör man välja en annan ö på Malaysias västkust i stället? Och i så fall vilken? Vi letar efter ett snorklingsparadis, gärna med orörda stränder och inte en massa turister. Någon som kan tipsa?
Av Mcenroe
11 juli 2014 22:52
Sierra är vanligtvis mycket välinformerad - men i det här fallet måste jag komma med en rättelse. Berjaya Air flyger inte till Tioman överhuvudtaget längre. Man hade ett flygplan som blev för gammalt och inte längre höll för säkerhetskraven. Och man har inte investerat i ett nytt än ... Ett problem för befolkningen på ön eftersom det har inneburit en kraftig nedgång i turisttillströmningen.

Jag besökte Tioman i april. Det var första gången men inte den sista. Fantastiskt bra på många sätt. Rekommenderar ett besök å det varmaste.

Hälsar

J.
Av Sierra
11 juli 2014 23:06
Då får jag nog rätta dig J.

Det är inga problem att boka flighter med Berjaya från Subang under visa dagar i juli och augusti samt faktiskt även i september.

Det är riktigt att all trafik lades ner 1 mars i år pga tekniska problem men har alltså återupptagits, dock endast från Subang de månader jag nämnt ovan.
Av Stommen
12 juli 2014 10:46
Om jag förstår det rätt så går inget flyg alls i oktober, men kan man ta sig dit med båt istället i oktober? Och hur är vädret? Finns det boende öppet eller stänger alla ner i oktober? Ju mer jag googlar inser jag att det är till östkusten vi vill eftersom det verkar vara där de bästa snorklingsvattnen finns och vi kan tyvärr inte åka förrän de sista två veckorna i oktober. Någon som varit på Tioman eller Perenthian Islands i oktober?
Av Mcenroe
15 juli 2014 11:46
@Sierra

OK bra. Och bra för Tekekborna. De är oroliga för turisttillströmningen. Tydligen är de väldigt mycket i händerna på personen som äger Berjayakedjan - och planet. Det är lite rörelse på Tiomananläggningen och många riskerar att förlora sin utkomst.

Jag rekommenderar Tioman å det varmaste. Trevliga människor, fin natur och god mat - och absurt låga priser.

J.