Tillbaka igen nästa år...

Av Rikset
22 mars 2012 23:34
Visningar: 1111
Hemma sedan drygt en vecka från en alldeles otroligt bra resa i Filippinerna. Vi var i Cebu, Malapascua, Panglao (Alona Beach) samt Boracay. Dags för tånaglar och vatten igen för nästa år skall vi tillbaka...
Malapascua är ett självklart val och gärna Boracay igen men vill till ett nytt ställe.
Vi åker med två barn (4 och 11 år) och vill ha strand, bad, bra boende och lugn och ro. Ingen av oss dyker men snorklar gärna (dock kan det nog bli en dykkurs under hösten).
El Nido med små barn..? Fungerar det? Bra boende under tusenlappen/natt? Klarar man förflyttning mellan te x El Nido och Malapascua på en dag eller får man räkna med två? Kanske man skall utöka vistelsen där och även vara mer på själva Palawan? Vad finns där?
Siqiour: hörde både ris och ros om den ön på vår resa. Någon tanke här på forumet?
Förslag på andra resmål mottages tacksamt.
/
Janne
Av Bj
31 mars 2012 15:55
Vi var på Siqiour över nyår och det var jätte bra. Bodde på Coco Grove hett jätte bra hotell ! Men där får man boka i tid om man skall få något rum för över jul/nyår blir det fult snabbt, det vara flera som bokade när de checkade ut för nästa år redan
Av Miamia
11 apr. 2012 07:07
Hallå!
Varit på Siquijor för en dryg månad sen och kan varmt rekommendera det.
Bodde på ett ställe som heter Casa de la playa inte långt från Larena. Det drivs av två kvinnor - Terry och Emily, underbara människor.
Hyrde ett "litet strandhus"...ac, kyl, balkong/veranda med soffa, stolar och en hängmatta. Fantastiskt läge, underbart stor trädgård utsmyckad med små konstverk. Smala gångar mellan husen och upp till restaurangen. Stället ligger på en sluttning kan man säga i etage ner mot havet.
Vi betalade 2200/natt för huset (ett par meter från strandkanten). Väääldigt lugnt ställe, som jag gärna vill tillbaka till.
Man kunde promenera fram och tillbaka på stranden utan att se en enda människa. Kanske några fiskare och små barn som lekte.
Nackdelen är då att det inte är kanonfint att bada...lite tång och så i vattnet, iallafall längst in mot stranden på en del ställen. Det var inte heller så klart och fint vatten, men det varmaste vattnet jag nånsin badat i.
Men som sagt...ett bra stället, tyckte jag, att avsluta resan på för att bara göra ingenting innan man ska tillbaka till den där verkligheten hemma igen.
Båtresan från Dumaguete till Larena/Siquijor tar mindre än en timma.
Lycka till med planerandet! Här har du länken till hotellet:
http://www.siquijorcasa.com/beach_resort_siquijor.htm
Av Rikset
19 apr. 2012 21:22
Tack för svar! Sitter och snokar runt efter bra flyg och hittat riktigt bra med Turkish Sto-HongKong. Men sen från HongKong till cebu är det värre. Cathay Pacific vill ha 14-15000 t/r! Cebu Pacific betydligt bättre priser men knasiga tider (avg 01:25...). Philippine Airline likaså, knöliga tider.
Har försökt hitta andra bolag men går bet. Är det någon på detta utomordentliga forum som vet om andra bolag flyger denna sträckning?
/'
Janne
21 apr. 2012 07:11
Tjena Janne..
Kolla på HK-MNL istället..mycket bättre utbud och billigare.
sen från manila är det inga problem och hitta biljetter.
Jag bokade i veckan HK-MNL 400HKD (370sek) enkel.

Dom flesta flygen går ändå via MNL.

//Micke
Av Ingelak
10 maj 2012 10:12
Vart skulle ni rekommendera att bo på Boracay. Vi är 2 familjer med barn som är 11 och 13.

Vi kommer att åka till El nido så när vi har varit där över jul kan vi rekommendera er :)

Vi åker 1 3 veckor 20 dec 2012 till 11 jan 2013.

Tacksam för tips om Boracay.

Mvh Ingela
Av Rikset
10 maj 2012 18:24
Vi bodde på Sea Wind Resort och det var riktigt bra men lite dyrt, ca 1400 kr/natt inkl frukost för fyra. Kanonläge på stranden och bra pool, utmärkt frukost. Ligger lugnt till men ändå bara 20-25 min promenad, alt 5 min tricycle för 10 kr, till boatstation 2 där det är livligare. Dock, är det av intresse så se till att få rum på "rätt sida av vägen", dvs beachside. Inget fel på rummen på andra sidan men är man så långt borta är det betydligt skönare att ha direkt tillgång till stranden. Vi storm trivdes där, men som sagt, ganska dyrt.

Ett annat utmärkt alternativt är Nigi nigi Too. Ca 5-6 min promenad från Sea Wind mot boatstation 2. Direkt strandläge, stora fräscha rum (efter vad jag såg och hörde av andra, vi bodde aldrig där) och bra priser. Vi åt dock ibland både lunch, middagar och "hängde" där på eftermiddagarna. Deras chokladshakes är gudomliga! Riktigt bra mat och härlig personal. Ingen pool finns dock men som sagt, havet 5 meter från hotellet. Rekommenderas starkt. Åker vi tillbaka blir det boende där, helt klart.

Sen finns det en uppsjö av andra boenden men dessa två kan jag stå för.

Have fun!
/
Janne
10 maj 2012 20:25
Citerat från ingelak:
Vart skulle ni rekommendera att bo på Boracay. Vi är 2 familjer med barn som är 11 och 13.
Vi kommer att åka till El nido så när vi har varit där över jul kan vi rekommendera er :)
Vi åker 1 3 veckor 20 dec 2012 till 11 jan 2013.
Tacksam för tips om Boracay.
Mvh Ingela

Hejsan, om ni inte vill bo på just white beach så finns ett nybyggt ställe med familje(lägenhet) 800 kr på julen. www.subakresort.com Ligger på Bulabog Beach men ön är så smal så gångavstånd till white beach.Fint o fräscht. Karina
Av Ingelak
15 maj 2012 18:58
Hej nu har vi bestämt oss för att hoppa över Boracay då vi inser att det är svårt att hitta boende och även att det är väldigt mycket folk över nyår. Har du tips på boende i Malapascua och även panglao?

Mvh Ingela
Av Sierra
15 maj 2012 22:51
Citerat från rikset:
Tack för svar! Sitter och snokar runt efter bra flyg och hittat riktigt bra med Turkish Sto-HongKong. Men sen från HongKong till cebu är det värre. Cathay Pacific vill ha 14-15000 t/r! Cebu Pacific betydligt bättre priser men knasiga tider (avg 01:25...). Philippine Airline likaså, knöliga tider.
Har försökt hitta andra bolag men går bet. Är det någon på detta utomordentliga forum som vet om andra bolag flyger denna sträckning?
/'
Janne
Varför inte Finnair som har bra priser?
De flyger från Arlanda till Singapore inkl ett kort stopp i Helsingfors. Visserligen kräver detta en övernattning i Singapore (som är väl värd ett besök) men nästa dag har du direktflyg med lågprisbolaget SilkAir till Cebu.

Finnair flyger även till Hongkong från Arlanda via Helsingfors.
Av Rikset
16 maj 2012 16:18
Malapascua: Malapascua Legend är mitt tips. Lite dyrare än generellt på ön men jättefina, stora rum, trevlig hjälpsam personal, enda resorten med pool. Frukosten bra, men annars är hotellets restaurang sådär förutom deras egna lilla "pizza hydda" med äckligt goda pizzor. Annars finns bättre alternativ. Bara gå barfota längs stranden, 1:a stället kommer efter 50 meter, och välj bland utbudet. Jag är helt såld på ön och Legend som resort. För oss kunde det inte blivit bättre!
Väljer ni annat boende så se till att hamna längs med stranden (Bounty beach), där ligger 75% av alla hotell. Oslagbart! Tänk bara på att ha bra med tid på er när ni åker till Malapascua. Transfern från Cebu kan ta lång tid och låg/hög vatten vid Maya ("hamnstaden") kan strula till det med båttransfern därifrån. Försök sikta på att vara vid Maya senast 14-15 tiden.

Panglao: Lost Horizon resort var helt godkänt. Strandläge och stort rum (vi hade executive sun view room med en jätte veranda ut mot havet), liten pool, bra frukost och restaurang.
Annars tyckte jag Oasis Resort såg bra ut, strandläge och en liten pool, bra priser dessutom.
Men tyvärr tyckte jag Panglao var sådär faktiskt och inget jag kommer återvända till. Lite Phuket varning på allting.
/
Janne
Av Lottam
16 maj 2012 22:42
Vi måste ha varit på Alona Beach samtidigt som er i februari! Var det er vi visade spindlarna i trädet för?:)
Vi var också på Boracay och Panglao! Nästa år blir det Thailand igen, endast pga att vi hittade väldigt billiga biljetter 16400:- i jan 2 vuxna och 2 barn. Vi kommer definitivt att återvända till Filippinerna någon gång igen, inte minst för chiliräkorna på Oasis:)
Av Rikset
17 maj 2012 06:17
Lottam; ja, det måste det varit. Vi hade varit och kollat in Alona Studios och på vägen därifrån stötte vi på varandra. Kul!
Jag blev helt såld på Filippinerna och måste tillbaka ännu en gång snabbt för att få uppleva det igen. Loved it! Hoppas ni får det bra i Thailand, härligt att kunna göra familjesemester på detta sätt.
/
Janne
Av Ingelak
17 maj 2012 16:18
Hej och tack föt tipsen. En liten fundering bara.....du tycker alona beach är lite Phuket varning men du tyc kte att Boracay var bra. Kan du förklara :)

Kan nämnligen inte riktigt släppa taget om Boracay och lusten att återvända dit.

Tack igen
Av Rikset
29 maj 2012 20:23
Ja, en förklaring kan kanske vara på sin plats. Ser ju lite dumt ut när man läser det....
Anledningen är nog baserat på vilken bild jag hade av respektive ställe innan vi kom dit.
Boracay: visste att det skulle vara livat, mycket folk etc. Alona Beach: trodde det skulle vara lugnare, bättre strand, finare etc.
Alona levde inte upp till ställda förväntningar helt enkelt. Boracay är som det är, jätteturistiskt men det fungerar ändå. Stranden är helt magnifik, det är rent, mycket folk men ändå lugnt om man vill, stort utbud av allt, inga båtar vid strandkanten (utom på specifika platser). Trots exploateringen tycker jag att det fungerade bra där.
Inte lika imponerad av Alona där stranden kändes trång, sopor som drivit in, påflugna strandförsäljare och chaufförer som vill sälja utflykter (vi dissade dessa utflykter efter att ha lyssnat oss för), ingen direkt charm utan det "Phuketiga" verkar börja ta över och ingen vill stoppa det.
Vet inte om du blev klokare. Som alltid är den bästa uppfattningen baserat på egna upplevelser. För mig: Boracay, gärna en gång till. Alona, en gång räcker.
/
Janne
Av Ingelak
30 maj 2012 08:33
Hej Janne

Tack för svaret. Jag förstår vad du menar...jag har varit runt en del och vissa ställen behåller ändå sin charm trots invasion av turister. Jag fick det svaret av dig som jag hade hoppats på angående Boracay :)

Vi har nu bestämt oss för malapasque (ocean vida), panglao (isis) och till sist Boracay (nigi nigi too) allt bokat och klart så det känns kanon. 3 härliga veckor över jul och nyår...kan det bli bättre!

Tack för att du har svarat på mina frågor..

Ha det så gott på er nästa resa.

Mvh Ingela
Av Rikset
30 maj 2012 09:49
Låter grymt bra!
Vi åt på Isis restaurang flera gånger och den är riktigt bra. Bästa thaimaten till superbra priser! Försök få "familjerummen" som ligger på övervåningen. Då har ni en egen terass rakt ut mot havet. Bästa bästa...!!!
/
Janne
Av Ingelak
2 juni 2012 19:01
Japp "Familjebunge" nr 8 är bokad på isis så det känns kanon.

Ha det gott