Tilläggsförsäkringar på hyrbil?

Av Jumbo
12 apr. 2019 09:32
Visningar: 400
Hej,
När man bokar hyrbil (hyrbil.24) så får man erbjudande att för ca 90kr/dag, välja till ett antal försäkringar som i erbjudandet framstår som otroligt bra och värdefullt att komplettera med.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Extra Skydd för din hyrbil i USA – Mycket Prisvärt, Bästa Skydd, Sinnesfrid

Då vissa reparationer och kostnader inte täcks av biluthyrningsfirman kan du ställas inför oväntade kostnader under din resa. RentalCover.coms Extra skydd för USA garanterar att du inte behöver betala ur egen ficka om något går fel. Det här tilläggsskyddet täcker kostnader för skador, haveri och vägreparationer samt byte av däck, vindruta och lampor, och även den allt dyrare förlusten av nycklar, med förbehåll för tilläggsskyddets villkor.

Skydd värt 23 100 SEK


Endast 98 SEK per dag

Reparation/byte av vindrutor, strålkastare och däck
Vägreparation och Kostnader
Avgifter för Bogsering och Magasinering
Kostnader vid förlust av nyckel och låst bil
Administrativa Avgifter och Kreditkortavgifter
Avgifter vid Förlust av Användning

Rentalcars.com (FCA referensnummer 777648) är en utsedd representant för Cover Genius Limited, som auktoriseras och regleras av the Financial Conduct Authority, Firmareferensnummer 750711.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Behöver man dessa försäkringar eller har man fullgott skydd i basförsäkringar som ingår i hyran från början?
12 apr. 2019 14:05
Kolla upp vad självrisken kostar ifall det händer ngt med bilen. I många hemförsäkringar kan det finnas självriskeliminering vad gäller hyrbilar. I min försäkring ingår det upp till 10 000 kr i reducering. Många sajter, ex Autoeurope, holidayautos osv osv, har sådan tjänst inkluderad beroende på vilket skydd du själv väljer.
18 apr. 2019 07:07 (redigerad)
Nej nej, det där är sådant företagen lurar på alla osäkra kunder. Det Nisse åsyftar är väl när man hyr i Europa där man kan ha självrisk på 12-2000€ på vagnskadan. Jag har i USA hyrt +20 gånger och ringt bärgare 2 ggr för jumpstart och inlåsta bilnycklar i bil som gick på tomgång när jag hoppade ut att fota. Bara att svära lite å betala typ 50$ när sådant händer.
Sedan har vissa förmedlare ingående glas,däck och underredes försäkring som Nisse skrev, vid skada då betalar man med kortet och begär ersättning av förmedlaren lika som man utnyttjar självriskreduseringen på kreditkortet när man hyr i Europa.
Av Jumbo
19 apr. 2019 10:45
ok, Tack för info.
Av Lotta29
20 apr. 2019 10:47
Har aldrig tagit någon försäkring utöver det som ingår när man hyr från tex. Avis i USA.