Thailand, Malaysia och Filippinerna

6 dec. 2016 23:10
Visningar: 588
Från och med mitten av januari till mitten av februari så vill jag och min kille besöka Thailand, Malaysia och Filippinerna. Vi har aldrig vart i någon av dessa länder innan och har ingen aning hur vi ska ta oss runt eller i vilken ordning vi ska ta länderna.
Vi funderar med att börja i Phuket ut till Phi phi och åka runt i den delen av landet innan vi beger oss vidare.

Jag tänker såhär: från Thailand till Malaysia o sen från Malaysia till Filippinerna och sen tillbaka till Thailand från Fillipinerna. Tänker jag rätt då, eller finns det en bättre ordning? Vilka sätt är bäst/billigast att då ta sig från land till land? Vad behöver jag boka från Sverige? Räcker det med tur o retur?

Kom även gärna med tips vart man bör befinna sig i varje land den tiden på året( tänker väder). Är det lätt att hitta hotell om man inte bokar i förhand? Vi vill ha fina stränder, sol bad snorkling. Och lite fest vill vi även trycka in i vår resa.
Tack på förhand för svar.
Mvh, En väldigt förvirrad tjej
7 dec. 2016 21:46
Försök hitta en flygbiljett till Thailand och sedan hem från Filippinerna, ni behöver inte ta er tillbaka till Thailand för flyga hem. Sök på Multi City hos flygresor.se eller Flera destinationer hos momondo.se. Mellan Malaysia och Filippinerna flyger ni billigt med exempelvis AirAsia. Finns 3 destinationer från KL.
8 dec. 2016 07:50
Kolla på flygresor.se, men boka hos flygbolagen själva. Skulle något hända så slipper ni bollade fram och tillbaka mellan flygbolag och reseförsäljare.
Av Hallro
15 dec. 2016 06:06
Generellt e d nog billigare att ha Manila som start slutpunkt innan hemresan.. Men när ni hoppar länder brukar enkelresa ligga på 600-1200:- beroende på kampanj/antal resenärer samt vilket bolag.... Tiderna i den del av asien så är det jue "bäst" väder för oss svenskar mellan november fram t mars/april... Jag är halv filippinsk o har varit i både filippinerna o thailand, tänk på att dom kommer försöka lura er med hotellpriser osv för cash e king där nere... Jag hade bokat online, om ni inte gör d så deala alltid i receptionen, dom e villiga att reducera priser istället för o släppa kunder... Rör ni er i storstäder som manila bangkok o kuala lumpur så försök va spontana, trafiken där e hemsk.
Av Php
16 dec. 2016 23:49
Kan inget om de andra länderna tyvärr men viktigt att veta ang Filippinerna är..
Ni MÅSTE &så ha flygbiljett bokad ut ur Filippinerna INNAN ni tar flyget till Filippinerna & passet måste vara giltigt MINST 6 månader efter avslutad resa i landet :)
Det är fritt att besöka Filippinerna upp till 30 dagar utan visa.

Vill du ha mycket mer info om att resa i Filippinerna gå med i gruppen Res & Upplev Filippinerna :) https://www.facebook.com/groups/70115945188/