Thailand Kata beach

Av Molly82
1 okt. 2010 12:42
Visningar: 12139
Funderar på att åka till Thailand i Februari till Kata beach. Har aldrig varit till Thailand tidigare. Ska åka med sambon och två barn, 6 respektive 4år. Är det någon som har effarenhet av Kata beach som kan berätta lite? Har läst att det ska vara barnvänligt. Är det väldigt mycket folk på stranden i Februari så det blir trångt? Vi vill åka till ett lungt ställe men ändå inte för lungt. Man vill ha saker att göra då man ska vara i två veckor.
Är det lätt för ovana resenärer att ta sig till och från Patong?
Vi har funderat på Fritidsresors hotell Blue Star Club Centara Kata Beach. Någon som har bott där som kan berätta lite om det?

Andra alternativ är Khao Lak eller Kho Lanta. Där verkar det lugnt och fint. Men hur är det med shopping och utflykter där? För mig är det viktigt att det finns stort shopping utbud på kläder osv. Sen vill man gärna runt på olika utflykter.
Stränderna är också en viktig sak. Är det finast stränder på Khao Lak, Kho Lanta eller Kata beach stranden?

Hoppas några kan berätta lite och svara på frågorna. Vi har aldrig varit utomlands tidigare men vill till Thailand. Behöver lite råd och tips från människor som varit där tidigare.
1 okt. 2010 13:25
Hej

Jag har varit just på Kata, ett antal gånger.
Visst är det en del folk, men stranden är lång och fin, dessutom är det mycket nära till bla Karon, Kata Noi och många andra stränder.

Till tex Karon och Kata Noi är det bara 4-5 minuter med en taxi, det går även lätt att gå till dessa 2 beacher.

Du undrar om det är nära till Patong från Kata, svar ja det tar runt 15 minuter med taxi, ta gärna en vanlig person bils taxi ej tuktuk.
Vanliga bilar är betydligt mera säkra än en öppen tuktuk, dessutom skall det vara samma pris.

Du har betydligt större utbud på shopping,stränder samt utflyktsmål på Phuket än på Khao Lak och Lanta.
Finns en del små affärer samt ett stort tält på Kata där det säljs pirat kläder mm
Pirat kläderna har bättre kvalite än man kan tro, pruta är ett måste ;) försök ta bort minst 25% av priset.

Det finns ju en del varuhus på Phuket också, i Patong har du Jungceylon samt Ocean Plaza och Ocean
I utkanten av Phuket Town har du Central Festival,Tesco, och Big C.
Brukar vara svårt att pruta inne i varuhusen där brukar priserna vara fasta.

Sen angående utflykter till olika öar, så finns det en del :-)
Här kommer några exempel Koh Khai Nok, Racha Island, Coral Island, Phi Phi mm
Alla utflykter fixar du på plats, gå bara in på nån av alla små thailändska resebyråer på plats.
Det är betydligt billigare än att köpa utflykts biljetterna på charterbolagen hotell.

Mina favorit stränder på Phuket som även är mycket barnvänliga är....Nai Harn samt Ya Nui beach ca 20 min från Kata.
Kata är självklart även den mycket barnvänlig, brukar vara en del barnfamiljer på denna strand.
En strand som jag ej får glömma är Laem Sing ca 40 min från Kata, nått man får tänka på är att det är rätt brant ner till denna strand som man går ner till från vägen.

Hör av dig om du funderar över nått mera.

Mvh/Siam
Av Mialill
1 okt. 2010 19:24
Hej! Jag åker inte till Kata eller Karon beach igen med barn. För att ta sig till stranden så behöver man gå över en trafikerad gata och det tas ingen hänsyn till att man kommer med barn i handen, höll på att bli påkörd. Genom hela Kata och Karon ligger en gata närmast stranden, inget boende vid standen, inte barnvänligt. Visst är Thailand underbart men det är alldeles för exploaterat i Kata/Karon. Om ni vill till Phuket så finns ju lugnare små ställen och ni kan ju alltid ta en tuktuk in till Kata/Karon... Dessutom har prostitutionen spridit sig från Patong.
Av Mialill
1 okt. 2010 19:27
ps Stranden på Kho Lanta är finare, lugnar och inga solstolar och boendet ligger direkt vid standen.. Önskar Er en trevlig resa, ni kommer alltid att vilja återvända!!
Av Mialill
1 okt. 2010 19:33
ps2 såg nu att det hotell ni tänkt bo på är samma som vi bodde på några nätter i januari 2004 och det var ett jättefint hotell. Har även bekanta som återvänt till det hotellet flera gånger.
Av Molly82
1 okt. 2010 20:00
Tack för kommentarena!
Hade ingen aning om att det gick en trafikerad väg precis vid stranden. Men det är precis sådana saker jag behöver veta. Det där med prostituion trodde jag var i Patong bara och på sena kvällar. Sånt vill man inte ha i närheten, speciellt inte när man åker med barn.
Kanske man ska satsa på Kho Lanta eller Khao Lak ändå då. Där finns ju fina hotell direkt på stranden har jag sett. Frågan är bara hur det är med shopping möjligheter och utflykt möjligheter? Man vill ju ha någonting att göra också dom två veckorna man är där. Inte bara bada kanske.
Av Bengtar
1 okt. 2010 20:41
Jag har bott på Centara och det är ett utomordentligt hotell.
När man ska gå ut på kvällen ska man inte gå med barn åt höger utefter muren. Det är då man passerar alla luder. Ett par hundra innan man kommer till krogarna.
Kata beach under lågsäsong;
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/187705
Naiharn beach under lågsäsong;
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/189156

Phuket, framför allt Kata, Karon och Patong skulle jag aldrig utsätta mina barnbarn för.
Det är värre än Canaria.
I söder, vid Naiharn är det en helt annan sak än i "turistfabriken".

Koh Lanta rekommenderas starkt.
Khao Lak likaså. Båda ställena är trivsamma platser dit jag kan tänka mig att resa med små barn.
Här Khao Lak, lite av ett mysställe där man inte har stolarna på stranden utan ovanför densamma,
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/132170
Bangniangstranden i Khao Lak;
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/132144

Om man bor i t.ex Khao Lak kan man om man är shoppingskadad åka över dan till Phuket.
Utflykter i och från Koh Lanta resp. Khao Lak är i stort desamma som från Phuket, fast möjligen bättre.
Av Mirage
2 okt. 2010 08:56
Hej!
Var i Kata och Karon i tre veckor i mars i år med två barn på 5 och 7 år.
Jag åker inte heller tillbaka, väldigt mycket trafik och fullt på stranden, det gäller att vara uppe med tuppen för att få en solstol. Ville också ha mycket shopping men handlade nästan ingenting, lite t-shirtar till grabbarna som sedan krypte vid tvätt, convers till mig, klocka till mig och sambon, ryggsäck och solglasögon. Ska man handla ska man till varuhusen, på marknaden är det samma hela tiden,
Nu har vi bokat en ny resa och det blir till Krabi, Koh Lanta och Koh Muuk.
Trevlig resa för vad ni en bestämmer er för.
2 okt. 2010 09:52
Vår favoritkombination är en vecka i Ao Nang med fina stränder och öar strax utanför som man åker longtailbåt till (lite "turistigt" by med enklare shopping), därefter 1 vecka på Koh Lanta (lugn och härlig ö - inga vattenskotrar eller "girlie bars") samt avslutningsvis 3-4 dagar i Bangkok för shopping. Perfekt!
Av Annicac
2 okt. 2010 11:13
Hej!
Har varit med två barn i Kata och tyckte det fungerade alldeles utmärkt. Man behöver inte söka sig till de "värsta" ställena (Patong kvällstid...) och har man små barn kanske man inte är ute sena kvällar eller ger sig in i områden med barer och klubbar utan äter på någon mysig restaurang och kvällsshoppar sedan lite.
Att ta taxi till Phuket town för shopping var också smidigt. Det var bara att bestämma en hämtningstid då man ville "hem" med taxin som körde dit. Mellan shoppingställena kunde man åka tuk-tuk om man både ville på marknad och handla i shoppingcentran. Om man är ute efter billig shopping och inte är ute efter märkeskläder/saker så är Lotus ett roligt alternativ. (Allt från mat, leksaker, kläder, smink, skor, väskor...)
Utflykter är lätt att boka på plats. Ofta ingår transfer till/från hotellet i priset. Man betalar resan i förskott vilket kan kännas lite lurigt, men det fungerade alltid perfekt. (Phi Phi island, 4 islands, elefanttrekking)
Stranden i Kata var fin men som någon sa var det ibland svårt att få solstol. Vi löste det genom att en av oss vuxna tog en promenad till stranden "tidigt" och hyrde stolar, men då hade vi bara en 10 min promenad från hotellet.
Det är lätt att leva och resa i Thailand och jag hoppas ni kommer att få en härlig resa oavsett vilken plats ni åker till!
Av Annicac
2 okt. 2010 11:18
Glömde skriva att visst är det så att trafiken kan vara häftig, men den är inte värre än på många andra ställen jag besökt. Den "stora gatan" går inte vid stranden utan genom Kata med flertalet hotell på "fel" sida. Vid stranden var det hur lugnt som helst.
Av Maff
14 okt. 2010 16:20
Hej
Var både på Kata o Ko Lanta förra året med just 3 barn ålder på våra är 3,3,7 år.
Kata var bra, vägen inget stort problem om man tar det försiktigt, vill man ha en lugn o väldigt rogivande semster så skulle jag föredra Ko lanta, alternativt göra som vi gjorde att vara på bägge ställena. Otroligt lätt att ta sig runt i landet med alla hjälpsamma männsikor.
Åker vi igen så blir det Krabi + Ko lanta, Trevlig resa
Av Maff
14 okt. 2010 16:23
Ett tips till Boka bara flygbiljett o sen tar ni ett hotell ur tex fritidsresor katalog. Lovar att ni spara ca 10 000: på 2 veckor!
Av Sej
16 okt. 2010 17:12
Min åsikt är att vad som helst är bättre än Kata om man har små barn. Under högsäsong är det så fullt där att man knappt kan få tag i en solstol på stranden. Om jag får överdriva litet så är det knappt att man ser stranden överhuvud taget - per meter strand räknat är det nog mer turister där än på någon annan strand på Phuket. Åk till Koh Lanta i stället och bo direkt på stranden i en fin bunge. Barnen blir betydligt mer självgående eftersom dom kan hämta sina saker själva utan att nån behöver följa dom till hotellet och man behöver inte kånka till stranden med alla grejor som ungarna ska. Helt överlägset stressen och all trafiken på Kata. Khlong Dao är en långgrund och fin strand för småttingar. Man säljer samma T-shirts där som på Phuket och utflykter finns hur många som helst.
Av Miliam
16 okt. 2010 21:47
Det är lite vad man gör det till...
Vi var på Kamala Beach i feb med Ving Sungwing.. vi har tre småbarn och vi gillade det men det är för dyrt att boka charter. Genom att boka flygstol och sedan boka hotell på plats så tjänar man 20 000kr på fem personer.

Kamala ligger ovanför Patong och är väldigt fint. Och det finns boende vid stranden.

Kata och Karon har vägen men det är som allt annat man ser sig för så är det ingen fara. Det ända jag kommer ihåg från Karon är att det är inte en bra strand för barnen. Väldigt mycket vågor. Kata kan jag inte svara på.

Kläder och shopping. Patong har allt. BIlligt och bra kvalite på det mesta du köper. Såg att Siam skrev 25% du kan nog pruta mer än så.

Det är alltid svårt första gången men jag skulle rekomendera att ni bokar en flygstol och tar er ner till Au Nang... Mycket finare stränder och inga vågor alls.

Det är inte lätt men det finns så mycket och det mesta är bra i Thailand.

Vi åker ner i feb med tre barn 3,5,7 år och vi ska först åka till Malaysia och sen Thailand 4 veckor.

Lycka till
17 okt. 2010 01:41
Skippa Phuket om du har småbarn är mitt tips! Thailand har så mycket annat och mer barnvänliga ställen att erbjuda! Vi var där med vår 2-åring och det var ett ständigt passande, dagtid på stranden var inga problem men på kvällarna när man skulle ut och äta...De flesta restauranger och affärer ligger vid kraftigt trafikerade vägar och som bekant har ju barnen ofta ätit klart på 2 röda, innan man ens hunnit få in sin egen mat...lätt hänt att barnen kommer för nära alla bilar! Vi var helt slut efter all passning på den resan...Nästa gång när vi dessutom hunnit få barn nr 2 blev det Koh Chang (samt Koh samet och koh Kood ) och där hade vi en helt underbar vistelse, rekommenderas! Om 4 v bär det av till Koh Lipe, Koh Mook , Koh Hai och Koh Lanta, hoppas och tror det passar en barnfamilj:)
Hoppas du hittat ngn bra resa!