Thailand jul & nyår

Av Lossef
21 jan. 2018 11:03
Visningar: 483
Hejsan
Nu ska det bli av är det tänkt ! Vi är nog en av få som inte tagit oss till Thailand ännu. Från att bekvämt bokat charter från att barnen var små har vi nu gjort lite egna resor till bla USA & Kroatien.
Nu till mina funderingar;
Vi vill åka över jul & nyår 2 vuxna och två barn 14 & 11 år.
Vi vill gärna ha två olika boenden, gärna en ö.
Vilken resrutt skulle ni rekommendera oss?
21 jan. 2018 18:32 (redigerad)
Se annan tråd för för liknande frågor.

https://www.reseguiden.se/diskussioner/resa-till-thailand-med-barn-utan-charter-55933

Koh Samui med omnejd kan fortfarande vara kvar i monsunperiod och bör nog undvikas. Västkusten eller Koh Chang med omnejd funkar nog bäst. Är ni riktigt vågade så börjar ni med Pattaya och bor på Hard Rock Hotel, era barn skulle förmodligen gilla det. Sedan forsätter ni till Koh Chang och valfri strand där. Vi har själva kombinerat Pattaya och Koh Chang två ggr. Hard Rock har vi bott på vid 4 tillfällen och barnen vill alltid tillbaka till just det hotellet. Våra barn är numera 11 & 15.
22 jan. 2018 08:35
Våran första resa var vi tre vuxna och fyra barn. Då åkte vi Koh Lanta- Phi Phi- Ao Nang och den rutten var väldigt smidig som förstagångsresenär. Det tog inte mer än ett par timmar mellan ställena (bokade flyg till Krabi) Den resan var på två veckor.

Den andra resan var vi bara två vuxna och ett äldre barn. Då åkte vi Bangkok- Koh Samet- Koh Chang- Koh Kood. Den resan var på tre veckor och det var tack vare julledighet som vi fick till det.

Mitt tips är att välja ett område eller en kust att röra sig vid. Det är enkelt att resa runt i Thailand :)
23 jan. 2018 22:55
Hej Lossef, flyg till Krabi och åk ner till Koh Lanta. Stanna där och softa ett tag innan ni åker söderut där det finns många fina öar att välja på. Ett bra alternativ är att åka till Ko Lipe som är mycket bra, därifrån kan ni ta färja till Langkawi och flyga hem via K.L. Då slipper ni åka båt fram o tillbaka. Vi har gjort den turen några ggr och gör den om fem veckor igen