Thailand jul/nyår 2010 - tips om val av platser

Av Kina5
7 jan. 2010 11:07
Visningar: 2838
Hej,

Jag funderar på att åka 3 v. med familjen (2 vuxna + 2 tonårsdöttrar) till Thailand nästa jul/nyår.
Nu är min fråga - vilka ställen ska man välja? Vi har tänkt att landa i Bangkok och sedan ta oss mot Rayong's stränder, Koh Samet samt åka vidare sedan till Koh Chang och avsluta med några dagar i Bangkok.
Vi har varit tidigare på Phuket, Lanta, Ao Nang och öarna utanför Trang (Koh Kradan, Ko Ngai osv) och vill ny upptäcka östra delarna.
Min fundering är om det blir för lugnt och tråkigt för tonårstjejerna (16 & 18)?? Döttrarna gillar att snorkla, bada/sola och shoppa (!)
Tacksam för alla tips och även om ni har erfarenhet av billigt men bra boende där man kanske kan bo 4 i ett rum och som är inte för lyxigt men fräscht ändå.

Mvh Kina
Av Kina5
8 jan. 2010 16:51
Hej igen,

är det ingen som har rest runt i Thailand med tonåringar och har lite tips??
Fast jag kan tänka mig att det vanligaste är att besöka Koh Lanta och öarna runt ikring där och där har vi redan varit.
Jag är jätteglad för tips ang. Koh Chang och vilken strand man ska välja där, är det för lugnt tror ni på de södra stränderna tex. Kai Bae Beach??

Hälsningar igen från en som vill gärna till Thailand igen! // Kina
9 jan. 2010 16:02
White Sand Beach har mest och bäst restauranger/barer och affärer. VI bodde dock på Klong Prao resort julen 2006 - lite lugnare - men åkte nästan varje kväll in med sk songthaew till White Sand för att äta gott ochshoppa. Det gäller att hitta ett ställe att bo på, där man inte störs av barmusik eller disco.... Det finns t o m sk girlie-bars vid White Sand.... Du har också flera öar utanför Koh Chang som man kan bo på ex Koh Maak och Koh Kod.

Tvyärr är inte Koh Chang lika fint som Ao Nang eller ännu bättre Koh Lanta & öar. Rayong var en ren besvikelse med taskig smal strand och med oljeraffinaderier i fjärran... Det är inte för inte som Krabi och framförallt Phuket är mest exploaterat med sina fina stränder och snorkling/dykning. Tyvärr har ju stora delar av Phuket blivit rena rama "Mallis"... Men det finns ju de som gillar det med!

Läs mer om Koh Chang (Elefantön) på www.kohchang.se
Av Kina5
9 jan. 2010 20:45
Hej och tack för tipsen CajsaWarg,

Man blir lite vilsen nu om vad man ska satsa på, vet inte om Koh Chang har ändrats mycket sedan ni var där 2006 (med tanke på hur fort vissa plater i Thailand ändras på några år). Jag tänkte att vi skulle hitta ett mer "genuint" och enklare Thailand nu med att besöka Rayong området och Koh Chang för jag tycker nog också att Phuket har lite mer Kanariekänsla, fast jag kan tänka mig att min tonårsdöttrar inte skulle ha emot det alls.
Tyckte även att Koh Lanta och Khlong Dao beach kändes lite för välbyggt och fullt med svenskar när vi var där 2004. Inte för att det är fel på svenskar men det blir lite konstigt känsla när "alla" samlas på samma strand.
Innan vi kom till Koh Lanta gjorde vi en Island Hopping med Longtail båt och 1 guide och besökte Koh Ngai, Koh Kradan, Kho Muuk, Koh Libong och slutligen Koh Sukhorn. Det var toppen, jag tänkte att man kunde göra något liknande vid Koh Chang och ev. besöka öarna nedanför som du nämnde. // Kina
Av Sos08
9 jan. 2010 21:25
Hej!
Läs gärna våra album. Och vad gäller Rayongområdet så finns det faktiskt verkligen guldkorn där för raffinaderierna är i Raoyong och det finns andra ställen strax utanför som är helt fantastiska.

mvh Siv o Stefan
25 jan. 2010 09:38
Hej.Rekommendera att avsluta trippen med några dagar på Nai Yang Beach 5 minuter från flyplatsen.
Finns allt om än i mindre skala äv på de populära beacherna.
rum finns på Udom´s Bungalow till bra pris för 4 i stor (Logga in för att se e-postadress)
27 jan. 2010 07:18
Var nyligen på en liten rundresa i Thailand.
Började vår resa och avlsutade den i NaiYang. En pärla som håller på att växa sig större på turister, så passa på medans det fortfarande är lugnt där.
Har ni tid, ta mopeden ner till NaiTon, ligger mycket när Naiyang(söder). En grymt fin strand med superfint vatten, mycket få turister(baserat på vår resa för ett år sedan).

Bästa käket i naiyang, Savoey.
Trevligt uteställe, The Beach Club.

Vi var även på Koh Lanta som är ett riktigt bra ställe, bra priser, shopping och lugnt(Long beach, södra delen iaf)
AoNang är också en trevlig pärla, dock tycker jag stranden inte var lika bra som Koh Lanta och Naiyang/ton, men mat, priser, shopping osv var ok.
Good Days Lanta på Koh Lanta har billigt boende. Lite slitet men fungerade för oss i 1 vecka.

Var för några år sedan iofs i Cha-Am/Hua-Hin, dock under lågsäsongen, så de va mycket lugnt och fint.

Ön som ligger lite norrut från KhaoLak, Koh Kho Khao är en trivsam och lugn ö.

Nu är kanske inte dessa ställen direkt vad ni tänkt er resa i Thailand, men ändå...
Av Annkan
27 jan. 2010 10:35
Hej !

Är på gång till Koh Chang 10/2 & ska vara 1 vecka minst på White sand Beach, kan återkomma till dig vad det finns att göra, åker själv med 2 kids
12 & 14 år gamla ( & tjejen på 12 år är shopping tokig )

Mvh Anka
Av Mape
27 jan. 2010 14:48
Hej

Rekommenderar verkligen en tripp ned till stränderna runt Ban Phe (där båtarna till Ko Samet går) det finns många trevliga boende utefter beachen här.

Sen kan man ta sej vidare ner till Ko Chang,kan säga det blir inte lugnt och tråkigt för tonårstjejerna,det finns allt här som snorkling/bada/sola och givetvis shopping.

Se min sida Mvh Mape
Av Kina5
28 jan. 2010 08:49
Hej och tack för alla tips.

Det lutar nog att vi åker till Phuket och Koh Lanta och ngt mer där i kring.
Har iof varit där med familjen 2000/2001 och 2004/2005 men mkt är nog ändrat nu - längtar ändå tillbaka och jag tror att det blir bra för tonårstjejerna.

Är det någon som har erfarenhet av att åka buss BKK/Phuket?? Kan man sova på bussarna och hur lång tid tar det?
Vi åkte tåg Bkk-Trang 2004 och det var ganska kämpigt med barnen (fast det kanske berodde på att äldsta dottern blev magsjuk på morgonen :-)) men det var svårt att sova, tåget stannade ganska ofta och folk sprang i vagnen och sålde varor.

Nai Yang lät som en liten pärla på Phuket, ska läsa mer om den stranden.
Koh Lanta funderar vi på Long Beach, har tidigare varit på Klong Dao och Klong Nin (tror jag den hette). Good Days verkar vara ett rimligt alt. efter budgeten.

Tack för alla tips o inlägg! // Kina