Thailand i Juni

Av Phriday
9 feb. 2010 10:01
Visningar: 444
Hej!
Nu äntligen har vi spikat planerna på att åka iväg till Thailand. Vi åker i slutet på juni och blir där i fem veckor. Eftersom jag aldrig varit där har jag svårt att välja ut gobitar som jag vill uppleva. Jag är galen i shopping och party, men gillar mycket kultur och även en del snorkling. Kan i princip tänka mig vad som helst förutom att hamna i nån enslig bergsby...

Eftersom vi åker under sommartid är det planerat att vi ska vara på östra sidan. Är jag helt ute och cyklar nu? Har hört att det regnar mer på västkusten då...

Och en fråga som jag förmodligen inte kan få ett direkt svar på, men hur mycket pengar bör jag räkna med till mat och boende? Vi har ingenting emot att bo lite "enklare"... Jag har fått det till att en person gör av med cirka 200 kronor per dag på mat, boende och ett par öl.

Hoppas på några svar! (Ja, jag vet att det finns tusen såna här trådar, men jag vill ha svar på MINA frågor...)
9 feb. 2010 10:46
Hej,

Är du galen i shopping så kan du ju ta dem 3-4 sista dagarna i Bangkok. Det är absolut Thailands bästa shoppingstad. Party har du även här, men givetvis på dem olika öarna som Samui, Phuket och Phangan. Jag minns att mina senaste sommarsemestrar regnade bort i Bangkok och min planerade trip till Koh Chang på Östra sidan fick ställas in. Men det där är ju väldigt lokalt.

Pengar till mat och boende är svårt att estimera, men 200kr/dag/person kanske inte räcker så långt. Det är ju inte meningen att man ska åka på semester och snåla. Själv tror jag 300kr/dag/person för boende, mat, transport och några öl är ett bättre estimat. Men visst, 200kr/dag/person går ju också, fast det beror på var du ska bo i Thailand. I Bangkok kan du räkna med 300-400kr/dag/person.
Av Phriday
9 feb. 2010 11:09
Okej. Tack för det tipset! Hade planerat att avsluta i Bangkok och fylla upp ett par resväskor. Tänkte bara ha med mig en ryggsäck när jag åker dit (med kläder som man kan slänga/skänka bort om de inte får plats på hemresan).

Vi vill åka till Koh Samui och Koh Pangnang iaf. Där verkar det finnas hyfsat billiga boenden, men som sagt så vill man ju såklart inte behöva snåla.
Maten då? Är det okej att äta maten från gatukök eller blir man fast på toaletten då resten av resan? Man vill ju ändå mest äta thailändsk mat, och inte på internationella restauranger. 300 spänn är ju ingenting jämfört med vad man får betala i sverige för bara en ynka middag och ett glas vin...

Apropå vin. (Är en sucker för rödtjut) Finns det inhemska viner eller är det bara importerat tro? Folk verkar bara dricka Singha i thailand, men jag hatar öl =(
Av Sugus
9 feb. 2010 12:53
Om du äter från gatustånden klarar du magen, då är deT värre med de "internationella" restaurangerna.
På Samui finns det bra utbud av både importerade och inhemska viner, kan dock inte rekommendera de inhemska röda!
Priserna för vin nästan som hemma så 200-300 SEK om dan räcker inte långt.
Finns hyfsade Winecoolers för samma pris som öl.

Trevlig resa!
9 feb. 2010 13:57
Hej igen,

Ja, Samui är bra, dock lite för "västerländskt" då jag var där nu i Jan. Bodde för 400kr/natt, men rummet var ändå inte i toppskick. First Residence Hotel hette det. Du hittar säkert nåt billigare.

Det där med var man äter för att magen ska klara sig beror på turen. Jag har ätit högst upp på en fin restaurang på Baiyoke Building (över 80 vån högt), men ändå fått en risig mage. Första gången fick jag det på en ganska fin indisk restaurang. Två ggr på tolv resor till Thailand är inte så farligt med andra ord.
Du behöver ju inte äta "på gatan". Det finns många smårestauranger som har bra och billig mat. Food court på dem olika shoppingvaruhusen har bra och billig mat. Oftast ganska rent också. Vin dricker jag inte så mycket av så du får nog lyssna på dem andras tips. =)
Av Phriday
9 feb. 2010 14:58
Winecoolers. Hmmmmm låter ju spännande.

Okej, verkar som att jag får göra om resebudgeten lite. Har ju ett tag på mig att knega ihop några extra kronor =)
Men 400/natt låter bra dyrt! Kan man deala med personalen om man stannar flera nätter på samma ställe? Det är ju lågsäsong så dom lär ju inte ha så mycket att välja på tänker jag.

Tar med mig ett stort paket imoduim och hoppas att magen klarar sig oskadd. Är inte särskilt känslig i vanliga fall. Man får väl börja dagen med en shot så de flesta bakterierna dör haha!
9 feb. 2010 16:10
Bangkok är helt klart ett måste om du ska shoppa. Det är många som rekommenderar MBK till turister, men om du vill ha riktiga kläder, alltså inte typ tshirtar med ett singha tryck på, så måste du besöka The Platinum Mall. Det ligger mitt emot Pratunam Mall och hotellet Amari Watergate. Det är helt fantastiskt, 6 våningar och minst 1000 affärer på varje våning. Full med kläder,skor och smycken! Kan även rekommendera att äta en kväll på Baiyoke Sky Hotel, helt magisk buffé! Och det kostar bara ca 120 kr per person och man kan sitta där i timmar och äta gott, lyssna på live musik och njuta av den fantastiska utsikten. Efter middagen går man självklar upp en våning och får se bangkok från deras tak.

MVH Jennifer
Av Phriday
9 feb. 2010 23:03
Åh Jennifer! Du verkar veta precis vad jag är ute efter! Tackar helst nej till billiga t-shirts och dylikt. Låter sjukt trevligt med live-musik och god mat. Ska skriva upp det där stället på min lista...

Är det dyrt att shoppa på det stället du rekommenderar? Vad tar dom i cirkapris för typ jeans, solglasögon, handväskor osv ?

Ursäkta att jag är så fixerad vid vad allting kostar, men det är jävligt bra att veta innan man åker, så man inte behöver tacka nej till saker för att man inte har med sig tillräckligt.

Tusen tack för tipset!

Någon som har erfarenhet av bra tatuerare i bkk?
Av Larsw
10 feb. 2010 01:23
Ett bra boende på Koh Samui till bra pris är Colibri Guesthouse.
Det ligger efter Chawengs huvudgata på en tvärgata som heter Soi Colibri.

http://www.siamdir.com/accommodation/hotels_and_resorts/colibri_guest_house/index.html

Vi bodde där 2008 i 10 dagar.
Vi är jätte nöjda med det boendet!
Kostar ca 800 baht/natt.
Går nog att få ett bättre pris med tanke på att det är lågsäsong när du åker.
Bor du dessutom en längre tid brukar det gå att putsa lite till på priset.
Hon som driver det är jätte gullig och snäll.
Hon hjälper dig med det du behöver.
Det ingår dock inte frukost i det priset.
Men de serverar frukost för en billig penning i huset brevid.
Skicka ett mail till dem och kolla av priser och ev boka.
Vi rekommenderar verkligen detta boende!
Dessutom ska du försöka ta dig upp till en strand som heter Choeng Mon Beach ca 10 min (på moppe) norr om Chaweng.

http://www.samuiportalen.se/choeng_mon.php

Mindre och lugnare strand än Chaweng och Lamai.
En liten pärla på Koh Samui.
Efter att vi hade upptäckt den så tillbringade vi många dagar där. ;-)

Dessutom ska du besöka The Ark Bar på Chaweng.
Riktigt trevligt och bra mat för en vettig peng.

Hoppas du fick lite bra tips och får användning för dem. ;-)

//Lars W
Av Phriday
11 feb. 2010 10:36
Tack för det! Riktigt bra sida med allt om Samui. Vet inte hur länge vi kommer vara där, men det ser ut som att man vill stanna ett tag =)