Thailand - hur gör man?

Av Emmar
25 okt. 2010 18:49
Visningar: 321
Hej gänget!

Tack för många bra tips i tidigare diskussioner. Vi var på en chartrad Thailand vistelse (Phuket, Karon beach) förra året men kände givetvis direkt att hit måste vi åka och utforska på egen hand!!
Så, nu åker vi mitten av november, landar i Phuket och stannar någon natt men vill sedan dra oss därifrån! Två veckor har vi och vill gärna besöka de öar många av er skrivit varmt om (Coral, Similian, Koh Racha, Phi Phi och ev Bambo). Vilka av dessa öar har boende alternativ och vilka är mer en dagsutflykt?
Vad får man räkna med prismässigt den tiden på året för olika typer boende? Generellt sett vill vi ha tillgång till dusch och AC. Men någon natt vill vi köra ett lite lyxigare boende, och någon natt kan vi gärna köra mer basic/tak över huvudet.

En helt annan fråga. Vi är vaccinerade mot hepatit A. Bör vi ta en B också? Även om vi inte komma göra några avancerade utsvävningar?
Och, denguefeber! Är det något man ska tänka på i Phuket området nov-dec?

Jag är väldigt tacksam för alla tips!!

MVH Emma
Av Sos08
26 okt. 2010 09:06
Hej!

Vi har brukat använda latestays.com när vi rest runt tidigare innan vi skaffade eget boende i Thailand. På den sidan har vi hittat riktigt fina boenden till bra priser men grejen är att man inte kan boka så långt i förväg. Men vi har alltid hittat bra boenden genom den sidan så det kan jag rekommendera. På vår sida hittar ni album från våra resor runt på öar nere kring Phuket och Krabi området. Den gången vi åkte till Phuket började vi ett par dagar på Karon innan vi åkte till Coral Island som var kanon att börja med några dagar för att verkligen varva ner och känna att man hade semester :)

Mvh SoS