Thailand för 2 i ca 6 månader

19 feb. 2014 02:20
Visningar: 194
Hej!!

Nu har jag och min kära flickvän bestämt oss för att ta en längre bensträcka i thailand i slutet av året! (ca 1 halvår ) vi vill alltså fly från den svenska vintern och komma hem när våren börjar titta fram!
Har varit i thailand några gånger tidigare så jag har väl en hint om hur saker fungerar skulle jag vilja säga :) dock något som jag inte kan handskas med på internet är tydligen att finna bostad.

Vi försöker hitta något enkelt men inte något för spartanskt utan de ska ändå gå att leva där en tid såklart! :) Ort har vi inte tänkt på så värst utan just bostad längst den södra delen (allt under Bangkok)
De vi letar efter är då helst en bungalow så nära vattnet som möjligt, men alla tips är välkomna! vi planerar på att åka ungefär från november till mars/maj)
Så om någon har bott i thailand och kan tipsa om några bra sidor/kontakter vore de grymt!! Men alla förslag är välkomna då hjälp verkligen behövs!!

Tack på förhand /Fredrik
Av Hille2
19 feb. 2014 06:34
Jag har själv bott flera vintrar i Thailand och har aldrig bokat något i förväg och kommer inte att göra det heller. För det första kanske man ångrar sig och inte vill vara kvar på samma ställe hela tiden. Det är heller inte säkert att bostaden, stranden, orten osv håller vad den lovar, dvs man köper grisen i säcken. För det mesta blir det också billigare att boka på plats.
Åk ner och leta på plats är alltså mitt tips.
Av Marilcj
19 feb. 2014 09:22
asiatravel.com använder en god vän mycket som bott i Thailand sept-maj i 13-14 år men innan det alltid luffat runt i Asien o främst Thailand i lika många år.
Han har ju sen han kom ner där som fast vinterboende haft eget boende men gör sina avstickare då och då till olika ställen och bokar bara nån natt via Asiatravel, sen om de är bra stannar han annars forts han till nästa.

Andra bekanta håller till i Na Nai, bergen utanför Patong för de vill inte bo nere i turiststimmet, där finns de flesta typer av boende.

Själva hyr vi lgh för 120kr/natt i en by mellan Hua Hin o Cha Am, enkelt men bra boende, massa restauranger att välja på, både hav o pool, Bill man ha lite hålligång så e de 2 mil till Hua Hin, vill man ta sig en avstickare på några dagar tar de ca 6 tim till Chumphon o sen båten över till Koh Tao, 2-3 tim till Kranchanaburi m naturreservaten, flodäventyr mm eller 100 baths bussen till Bangkok.
Förr gick de även båt över till Pattaya om man ville ta sig en avstickare dit men tyvärr la de ner den häromåret.
Vi tycker vi bor bra där för man har ändå rätt nära till så mycket, dessutom är det billigare att leva än om man kommer ända ner i söder.

Håller m Hille till viss del, lås inte upp er för ett o samma boende hela tiden redan nu....kan ju va skit, men kan ju oxå va kanon, hitta nått för den första veckan o under tiden kolla runt, många gånger hittar man ju inte guldkornen på nätet