Teneriffa, Puerto de la Cruz

Av Gurun
4 dec. 2009 12:31
Visningar: 4325
Hej
Åker ensam till Puerto de la Cruz den 3e Jan.
Någon som har bra tips för vandringar, bra matställen, roliga nattställen för oss i 35-45 års åldern??

Någon mer som ska dit samma vecka??

Ha en bra julledighet
Vintörstande Skåning
14 dec. 2009 19:18
Jag har vandrat på Teneriffa och det är en helt underbar ö att röra sig på. Puerto de la Cruz är perfekt att ha som utgångspunkt för vandringar. Gå upp tidigt på morgonen och njut av fågelsången.

Det finns många fina markerade vandringsleder på Teneriffa. Men för att inte gå vilse tycker jag ändå att det första du ska göra på plats är att köpa dig en bra vandringskarta.

En mycket annorlunda vandring gör du uppe på toppen av Teide. Det finns en ganska lång men mycket lättgången led i calderan. Jag passade själv på att övernatta på Paradoren däruppe och det var en upplevelse både att se solnedgång och soluppgång över detta annorlunda ”månlandskap”.

Ett utmärkt vandringsområde är Anaga. Där finns leder för både tränade och otränade. Vill du förbereda dig på hemmaplan, så skaffa boken ”Landscapes of Tenerife”.
Av Gurun
15 dec. 2009 19:40
Kanon, tack för dina tips.
Tidig morgon alt sen kväll har jag funderat på uppe på Teide just för fina foto så kul att du nämnde det också.

Ha det bra
Fredrik
15 dec. 2009 20:02
Apropå vandring, så är det vanligt förekommande bland de Tyska turisterna och är du stark nog att klara detta umgänge så bege dig till busstationen i Puerto, för där vimlar det vanligtvis av information ang just vandringar uppe i bergen. Busstationen är i och för sig under renovering, men information finns det säkert ändå!
Föredrar du friden så ta morgonbussen till 2200 meter och stanna kvar, eller så återvänder du när bussen går tillbaka på em.//arne
15 dec. 2009 23:35
Hej Gurun

Vi har varit i Puerto de la Cruz ungefär 25 gånger och känner till stan rätt bra. Nu är det visserligen 4 år sen vi var där, men jag har lagt upp ett album med adressen http://www.reseguiden.se/forum/resor/3217, om du vill titta på det. Så har jag skrivit en blogg med bilder och så om maten. Adressen är http://www.reseguiden.se/minsida/gullsing/blogg/2008-02, men scrolla lite längre ner på sidan, så kan du läsa om mat vi har ätit i Spanien och Tenerife. Hoppas att du också får trevligt där, precis som vi har haft.

Gilla