Teneriffa

Av Pam
22 sep. 2008 14:11
Visningar: 2006
Hej,
Åker till Teneriffa om ca. en månad de är första gången på denna ö har inte varit till Kanarieöarna heller . Ska bo i Costa Adeje. Är detta en bra tidpunkt för detta ställe? Vad borde man hitta på där och ett bra ställe för en födelsedags fest skulle vara bra att veta.
Har förstått att allt är dyrt där så finns inga som helst förmånliga restauranger då?! Annat smått och gott som man behöver veta kanske?!
Av Lucas2
22 sep. 2008 19:57
Bodde i Costa Adeje vid mitt senaste Teneriffabesök nov-06. Jag vet inte varifrån du fått det att allt skulle vara dyrt där. Det var normals spanska priser som jag ser det, vilket innebär att det i alla fall är en bit under vad det kostar i Sverige. Adeje stupar rätt brant ner mot havet och det medför en del regniga dagar. Vi var där i fyra veckor och mer än halva antalet dagar kom det mer eller mindre mycket regn. Egentligen finns det inte så mycket att göra i Adeje. Aquaparken Octopus kan väl vara ett alternativ till att bada i havet och uppe i trakterna vid Porto Nova (på andra sidan huvudvägen) finns ett nytt och fint Spa. När vi var där höll man på att bygga en Sky Coaster om man gillar sådana våldsamma övningar.
Det bästa med Adeje är kanske bussförbindelserna. Det finns bussar till alla platser som är värda att besöka på Teneriffa. Los Cristianos ligger bakom udden österut, och där är det givetvis mer fart än i Adeje, Man kan ta båten till Gomera därifrån och Gomera är en upplevelse.
Då jag inte vet var och hur ni ska bo är det lite svårt att ge mer detaljerade tips.
Eftersom vi bodde i lägenhet är mina erfarenheter av restauranger rätt begränsade, men avsätt en stund att gå igenom området vid Marinan och Playa la Pinta så kanske ni hittar något trevligt utomhus. I november var många av dessa stängda på grund av semester före julmånaden.
I det området (Pueblo Torviscas) ligger också marknadsplatsen.
Av Pam
24 sep. 2008 21:24
Tack så mycket för tipsen, Lucas!! Kommer att bo på Hotel Riú Arecas adress: La Caleta men de säger kanske inte så mycket ändå.
Av Lucas2
29 sep. 2008 19:58
Hej!
Har varit bortrest ett par dagar och därför inte kunnat kommentera er bostads belägenhet. La Caletta är vägen som går ut mot Adeje Golf och hotellet där ni skall bo ligger vid Playa del Duque, som är så långt väster ut man kan komma i Adeje. Promenadvägen skulle jag tippa på tar 30-40 minuter in till marknaden och marinan, vilka är vad jag uppfattar som centrum. Vill komplettera mina tidigare tips med att det kan hända att man nu fått igång en Loropark nästan mittemot kongresspalatsen (ligger utmed vägen till flyplatsen och Santa Cruz). Turistinformation hittar ni på flera ställen. Det finns en utmed stranden från ert hotell till marknaden, ca 2/3 av vägen. I den delen ni skall bo finns det lite "finare" ställen om ni vill ha en sådan födelsedagsfest.
2 okt. 2008 10:56
Vi har enbart bott i Puerto de la Cruz, men du får inte glömma att besöka Loro Parque där, även om du bor i Costa Adeje. Det har jag ingen erfarenhet av alls. Så där kan jag inte tipsa dej om något. Jag har skrivit några bloggar från Puerto, om du vill kolla.

Gilla