Teneriffa

Av Csar
12 jan. 2014 09:30
Visningar: 2122
Hej,är ny här..jag o sambo skall åka till Teneriffa ,hotell Chayofa Contry Club playa del americas början av februari 2014 i 11 dar. Finns det någon som bott där,samt lite tips ang.utflykter ,tänkte hyra moped några dagar.ha de så bra/cs
12 jan. 2014 11:29
Åk även upp till norra sidan, t.ex. Santa Cruz, La Laguna och Puerto de la Cruz är värda att se, helt annat än orterna i söder. Hyr Ni en bil så kör ett komplett varv runt ön och även upp i nationalparken runt Teide, fantastiskt vackert!
Av Penta
13 jan. 2014 17:21
Hej! Mittemot americas har du en liten ö som heter Gomera, det tar 50 minuter dit med snabbgående norskägd färja som utgår från Los christianos. Om ni hyr bil, se då till att ni får lov att ta över bilen till en annan ö, det är inte alla bolag som tillåter det. När vi hyrde på AVIS gick det bra då. På Gomera som är väldigt kuperad finns en nationalpark om den nu inte brunnit ner under förra året. Det finnes en dam där (om hon är i livet) som har en liten keramikateljé där hon inte drejar i första hand utan skrapar fram föremålen.
Det är väldigt unikt och många TV bolag har varit där och filmat. Allt hon tillverkar är soltorkat inte bränt i ugn. På Gomera finnes det medeltida visselspråket som ibland demonsteras på utflykter. Det var innan telefonernas tillkomst, man meddelade sig med visselsignaler över fjällbottnarna och ravinerna.

Sedan har du ju den glömda byn MASKA som ligger på nedsidan Teide, för 30 år sedan fanns det bara en åsnestig dit eller båt, nu är det en smal ringlande asfaltväg som passerar dit. Ett helt fantastisk liten by som balanserar på en bergskam. Besök gärna lagerbladsregionen på den nordöstra delen av Tenerife, mycket märkligt att köra genom en allé av lagerbladsträ där allting doftar. Glöm sedan inte för all del pappegojparken i Puerto de la Cruz, en helt otrolig djurpark med massor av olika djur men främst fåglar.
De har en papegojshow som ingår i inträdet likaså en delfinshow. Inträdet är relativt högt men det är det värt.
Hyr en liten bil om ni kan, det berikar upplevelsen så mycket mer om ni inte bara vill gynna malinkt melanom.
Om ni inte har körkort så kanske det finns någon som ordnar utflykter, hyr ni scoter eller moped, GLÖM INTE HJÄLMEN.