Telefoni

Av Mysco
24 nov. 2012 19:14
Visningar: 2685
Hej,

Vi sticker till Thailand 4 veckor snart :-)
Köper vi smidigast ett kontantkort till våra smartphones eller ser man "bara" till att ha de rätta inställningarna för att slippa skyhöga räkningar? Hur gör ni andra?

Mvh Linda
Av Macho
24 nov. 2012 21:18
Hej.
Kolla in www.holidayphone.se så kanske det klarnar lite.
Har själv aldrig testat men har hört att det skall vara okej.

Med vänlig hälsning, Macho
Av Mos_
25 nov. 2012 11:03
Funkar bra både med holiday phone och kontantkort från thailand, har provat båda, nu använder jag alltid kontantkort på plats, går att köpa 30:dagars med fri surf för 700 bath, och dom fixar allt åt dig på plats.

MoS
Av Mysco
26 nov. 2012 20:46
Hej,

tack för svaren, då har jag lite mer koll.

Mvh Linda
Av Sheriff
27 nov. 2012 16:19
Hej!

Jag skulle vilja fråga dig Mos_ vad kontantkortet heter som du menar?

Förra gången vi var i Thailand använde vi holidayphone men det var faktiskt lite strul. Det framgick inte att sms från Sverige inte vidarekopplades på samma sätt som samtal. Det står dock med i deras info nu. Det tog ett tag inte vi fick det klart för oss och vi var i kontakt med HP-kundtjänst. Vi fick därför skicka hem vårt thainummer via sms:en som vi skickade. En annan "nackdel" med vidarekopplingen från Sverige är att det drar från ditt konto när ALLA ringer- sådana som inte vet att du är bortrest (alltså även såna som du kanske inte vill prata med).

Ska till Krabi om en månad och vi satsar på ett thailändskt kontantkort i operatörsolåst mobil. Tanken är att kanske kunna spara simkortet och behålla samma nummer till nästa gång vi åker dit. Vet inte om det funkar.

Tittar också på andra alternativ att kommunicera: med din smartphone eller dyl kan du koppla upp dig på
internet där du bor (hotellet) eller hotspots (kommunikationsplatser) och använda din vanlig webmail eller
varför inte Skype.

Hälsn
Sheriff
Telefoni & mobilsurf
Thailand Bolina93, 20 jan. 2016
Updaterad av Tonim för 3 år sedan
3
Hej! Jag ska spendera 2 månader i Thailand och undrar hur det funkar med mobilsurf? På stället jag bor kommer det finnas WiFi men när jag är utanför huset vill jag även ha möjligheten att surfa. Antar att det blir väldigt dyrt att surfa med ens svenska SIM-kort (har Halebop). Hur har ni gjort? ...
Telefoni
Thailand Popolano, 1 dec. 2010
Updaterad av Ingemar_e för 8 år sedan
2
Någon som har tipps på billigaste alternativet att använda mobilen i Thailand ? ... Sierra: Fixa ett thailändskt abonnemang så ringer du billigt. Du köper detta på 7-elevenbutiker som finns överallt. Det finns en operatör som heter "1-2-CALL" där sim-kortet kostar 50 THB (12 SEK) och du laddar ...
Mobil Telefoni
Thailand Bollnas, 18 feb. 2018
Updaterad av Bollnas för 1 år sedan
2
Om mobilen är t.ex.låst på halebop går det då att köpa ett kontant kort på 7-eleven i Thailand ? Och få mobilen att funka, ... Bollnas: >Citerat från Sierra: >Vad jag förstår måste telefonen låsas upp av Halebop. >Alternativt, köp en begagnad olåst till billigt pris innan du åker. ok ...
Mobiltelefoni i Thailand?
Thailand Joylee_007, 13 nov. 2018
Updaterad av Lotta29 för 32 veckor sedan
9
Har rest i Europa i år och där använder man ju mobilen som om man vore hemma i Sverige... Hur gör jag när jag anländer till Thailand i december? Vad är smartast/enklast/billigast? ... Lotta29: Telenor har abbonemang med fri surf i Thailand. ... Thomas_Petra: Jag var i Thailand o Vietnam i våras ...
Växla pengar och använda mobil..
Thailand Smaragden, 28 dec. 2017
Updaterad av Babs för 1 år sedan
9
Hej alla resvana! Hur gör man med pengar när man reser till Thailand? Växla på Forex eller ta ut i automat framme i Thailand? Något att tänka på med mobilen, dyrt att använda? Min allra första resa till Asien och behöver alla tips...målet är nog Lanta och Ao Nang. Tips !? Tack på förhand! ...
Ringa hem? Telefonkort?
Thailand Ceciliahoglund, 18 feb. 2017
Updaterad av Lillaannaj för 2 år sedan
3
Hej alla resglada! Reser om en månad för första gången till Thailand! Undrar hur jag på bästa sätt ringer hem? Köpa telefonkort på plats, är det en bra idé? Vad kostar det? Eller kan man kanske använda sig av skype, via wifi? Har läst mkt att wifi överlag inte är att lita på, stämmer det? ...

Om Thailand Asien

Stora delar av Thailand är rena paradiset för oss svenskar. Här finns underbar mat, sol och tusentals vita sandstränder omgivna av palmer.

De stora badorterna ligger i södra delen av landet, här finns bland annat Phuket, Krabi, Khao Lak och Phi Phi-öarna. I östra delen av Thailand ligger populära resmål som Koh Samui, Rayong och Koh Chang. Utanför de vackra sandstränderna finns oftast mycket spännande dykvatten där du kan simma bland tropiska fiskar och koraller.

Många väljer att kombinera sin solsemester med några dagar i huvudstaden Bangkok. Det här är en av världens mest myllrande storstäder med sevärda byggnader, tusentals restauranger och shopping i världsklass.

Vart du än åker i Thailand så finns det ett boende som passar dig, här finns allt från superbilliga hyddor direkt vid stranden till femstjärniga lyxhotell där du kan bli bortskämd.

Det finns tusentals museer runt om i Thailand om både historia, arkeologi, krig och konst. Men det märkligaste av alla ligger i Pattaya; Bottle Art Museum. Här finns fler än 300 flaskor fyllda med små skepp, palats, tempel och andra fantastiska skapelser.

grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26