Telefonabonnemang under ett år i USA???

28 apr. 2012 16:20
Visningar: 5211
Hej!
Skickar snart iväg sonen till USA som utbytesstudent i ett år. Är det någon som kan tipsa om hur vi ska göra med telefonabonnemang. När vi varit över och semestrat har han använt WiFi och vi har blockerat telefonen för samtal. När han är där så pass länge så behöver han ju kunna hålla kontakt med oss här hemma, blir nog med Skype på datorn, men han måste ju ha telefon att använda där över. Ska han köpa en kontantskortstelefon där? Amerikanskt abonnemang? Hur funkar det? Är det ngn idé att ha med den svenska telefonen för att utnyttja WiFi till Facebook, sin blogg o dyl? Om någon har koll på detta så tipsa mig gärna!
Mvh FamFis
Av Evertg
28 apr. 2012 18:56
Hej. Man kan ha med sig en telefon från Sverige. Men den måste förstås vara upplåst. Då kan man få ett abonnemang för obegränsat antal samtal och SMS inom USA för 50 USD/månad. Dock inga andra tjänster, tyvärr. Det är det enda jag har personlig erfarenhet av och jag har, då det varit aktuellt, valt att använda AT&T.
Men mer information finns här, hoppas den kan hjälpa er:
http://www.florida.nu/bra-att-veta/smatt-och-gott/
mvh EG
28 apr. 2012 19:03
Håller med EvertG om att At&t antagligen är bästa alternativet av operatörerna. Har man tillgång till wifi så är ju Skype och liknande tjänster så klart det billigaste alternativet. Det går att använda många telefoner från Sverige men inte alla, den måste stödja de amerikanska frekvensbanden mm.(eller rättare sagt den frekvens och det system just den operatören använder). Har också samlat lite information om detta på min sida http://www.floridasidan.se/FlOvr.php#Telefon: